Verstappen priželjkuje Hulkenberga kao momčadskog kolegu

Izdvojeno

S obzirom na tempo Alexa Albona ove sezone i nedavne vijesti da Pierre Gasly ostaje u AlphaTauriju iduće sezone, vozačko mjesto u Red Bullu za 2021. još uvijek stoji prazno. Nico Hulkenberg je jedan od mogućih kandidata za to mjesto. Često je viđan u razgovoru sa Maxom Verstappenom, što potvrđuje njihove dobre odnose te mogućnost da u idućoj sezoni budu timske kolege. No, Max je izjavio kako nije previše nervozan oko toga tko će mu biti kolega u Red Bullu.

“Ja ne donosim odluku. Naravno da [Red Bull] traži moje mišljenje, ali na kraju krajeva, meni nije važno [tko će dobiti mjesto].”

Max Verstappen

No, nizozemski Telegraf i F1 Insider prenose kako je na pitanje od strane šefova Red Bulla, o tome koga želi kao momčadskog kolegu za iduću sezonu Max izrekao ime Nice Hulkenberga.

“Verstappen [također] interno donosi politiku [forsiranja] Hülkenberga.”

“Činjenica da se njih dvoje dobro slažu djelomično je posljedica Hülkenbergovog podrijetla. Njegov rodni grad Emmerich nalazi se na nizozemskoj granici, a Nijemac čak dobro govori nizozemski.”

“Ali, što je još važnije, Verstappen zna da mu je potrebna podrška u momčadi za 2021. godinu u dvoboju protiv dominantnog Mercedesa.”

“I Verstappen zna: trebate [suigrača sa] zdravim samopouzdanjem i stabilnom mentalnom snagom. To je imao i njegov bivši suigrač Daniel Ricciardo, kao i Nico Hülkenberg.”

F1 Insider portal

Helmut Marko je potvrdio da je Verstappen iznio svoje mišljenje o budućem momčadskom kolegi, no nije rekao o kome se točno radi te je umanjio važnost povezanosti Verstappena i Hulkenberga.

“2020. godine to nije uspjelo, ali 2021. želimo napokon izvršiti napad na Mercedes i od Maxa napraviti svjetskog prvaka, čak i ako više ne može postati najmlađi prvak.”

“Također tražimo Maxa za mišljenje o pitanju vozača. Znamo i njegovo mišljenje.”

“Može li vozač govoriti nizozemski nije presudno, jer je jezik ekipe engleski.”

Helmut Marko

Odgovor

19 komentara

  1. Fia
    Cale od Lewisa Prikaži

    Realno i je najbolji Hulk, Perez je previše “kurčevit” kako bi reko gazda iz bitangi.



    29
    28

    1
  2. OnlyAlonso Prikaži

    Kao sto je kolega dole naveo,istog sam misljenja da je Hulk prava opcija ta Red Bull,Perez je arogantan vozac ali ipak dobar vozac,budemo uskoro vidjeli sta su odlucili ??



    13
    12

    1
    • avalon Prikaži

      a šta je to arogancija ? možda su neke od “osobina” arogancije naglašavanje svoje superiornosti omalovažavanjem drugih ? izostanak priznavanja vlastitih grešaka za koje su neki drugi krivi ? nedostatak vlastitog stila zbog čega
      “žestoko” prate modu ? samopromocija ? oholost , razmetljivost , uobraženost ? prepoznaje li se navedeno kod nekih aktivnih vozača ? može li se nešto od navedenog “vezat” uz pereza ? možda se brkaju pojmovi tj arogancija i kur*evitost kako piše Cale od Lewisa . naravno , max nikad nije pokaza arogantnost no možda bi ga perez krivo shvatija pa bi na to uzvratija kur*evitim ponašanjem i zato je bolje za kolegu imat “krotkog” hulkenberga koji je pokaza osobinu da ne talasa , a donosi bodove . teško mi je i zamislit da bi između maxa i hulkenberga ogo “zaiskriti” ka povremeno između ricciarda i maxa . ka šta bi moglo “zaiskriti” između maxa i sergia jer sitimo se kombinacije perez & ocon ;) možda bi ako je sudit po dosadašnjim karijerama hulkenberga i pereza meksikanac donosija nešto više bodova ali bi bilo i napetosti u RB . onda opet čemu promjena jer albon nije konflikatan , a s obzirom na iskustvo donosi solidne bodove timu . lani posli samo 12 trka u karijeri F 1 je RB donija 76 bodova u 9 trka . ove sezone 64 u 12 trka no ima je odustajanje u austriji sa P 3 ( elektronika ) , nürburgring sa P 9 ( pregrijavanje) u 23. krugu i ko zna kakav bi bija plasman da nije odusta jer je do kraja je preostalo 37 krugova . da je uspija završit te 2 trke ( odustajanja nisu njegova krivica ) bodovno bi bija negdje na razini 2019. uz 3 trke više ove sezone . do kraja prvenstva ima još 5 trka , šansi da dođe bar do 100 ili više bodova . za nekoga sa za sada 33 trka i nepune 2 sezone iza sebe rezultat je OK . uostalom zar u RB ( marko ) nisu toga bili svjesni kad je dobija “prekomandu” iz TR u RB ? a sad se iščuđavaju … čemu ? šta nije odma uz maxa ? a hulkenberg će valjda bit bolji i bodovno uz maxa ? i ja bi da sam na maxovom mistu ako već treba otić albon želija “krotkog” hulkenberga nego kur*evitog pereza . a prednost NH je i šta zna nizozemski pa bi se on i max odlično sporazumjevali pošto max ne zna dobro engleski … ovo je stvarno maxu jak adut :) :) :)


      0
      0

      0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        albon ne donosi solidne bodove. albon vozi užasno ove sezone. rb je hladno drugi bolid po brzin, i a albon je trenutno osmi u prvenstvu. nije ostvario nikakav napredak u odnosu na prošlu sezonu, čak bi rekako da ja nazadovao.
        sasvim opravdano mu traže zamjenu.


        0
        0

        0
  3. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Baš me zanima koliko je Max brz.
    Niko je toliko dugo u F1 tako da može biti neka konstanta. ?



    10
    8

    2
  4. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Ja sam isto za Hulka, ali čini mi se da se spominjalo kako Perez ima nekakvo financijsko zaledje koje bi svakoj ekipi dobrodoslo.



    1
    1

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Red Bullu je novac na 2,3,4 mjestu. Njima je bitan rezultat a u sportove ulazu ogroman novac. Ako nesto kosta to se plati u svrhu boljeg rezultata. Kod njih ne idu po principu williamsa idemo na losijeg vozaca jer on donosi lovu.


      0
      0

      0
  5. Pirelli Hypersoft
    Einspritz7 Prikaži

    Nema nikakve veze ko će doći , ionako će biti ista razlika između Maxa i drugog vozača . Sve je podređeno Maxu i neće biti dozvoljeno nikome da mu se približi.



    7
    5

    2
  6. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Ja sam za Pereza.
    Bolji je vozač, više je pokazao, uspješniji je.



    13
    12

    1
  7. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Max zeli hulka zato sto je losiji vozac od pereza, simple as that



    5
    -6

    11
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Da zeli pereza onda bi netko kao sada ti napisao samo obrnuto. Nije bas da su jedan naspram drugog ne znam sto bolji. Perez je uspjesniji no da je jedan bolji od drugog. Pa i ne bas , oni su meni kao bottas samo s malo vecim mudima. Niti su odskakali nekom kvalitetom i talentdom od drugih. Perez je malo manje poslusan mmomak zato ce uzet hulka. Uostalom da ih se boji onda bi vrstili gaslya u ekipu ili ostsvili albona.



      1
      1

      0
  8. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Samo Lewis, Ricci i Charles se mogu natjecat s Maxom. Oni traže nekog tko će bit unutar pit windowa od mercedesa -strateški vrlo bitno. Za Pereza bi bio siguran da bi na nekim stazama to uspio, a za Hulka nisam 100 %. Ipak drag mi je, cool i marketinški pravi lik za Red bull kao korporaciju. Volio bi da dođe.



    6
    5

    1
  9. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Bilo bi u redu da Hulk konačno dođe do tog podija.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.