Wolff: Williamsova odluka nema veze s Russellovim performansama

Izdvojeno

Mario Brezovečki

Prije 3 godina 2 min 6 komentara

Toto Wolff kaže da Williamsova odluka o budućnosti Georgea Russella nema nikakve veze s njegovim vozačkim sposobnostima i da je “politička i komercijalna odluka”.

Prošlog tjedna pojavile su se špekulacije da bi Russella u Williamsu 2021. mogao zamijeniti Sergio Perez, koji pokušava pronaći mjesto nakon što je izgubio mjesto u Racing Pointu za iduću godinu.

Russell je više puta rekao da se “ne brine” za svoju budućnost s Williamsom jer ima ugovor za iduću godinu i da je glasine “proširivao kamp Pereza” kako bi mu pomogao da nađe mjesto negdje drugdje.

Russell je dio Mercedesovog juniorskog programa od 2017. godine, a Wolff je posljednjih dana bio u kontaktu s Williamsom nakon što je Williams odbio potvrditi da će njegova postojeća postava ostati ista sljedeće godine.

Russell je impresionirao mnoge tijekom svoje F1 karijere, a proteklog je vikenda postigao još jedan uvjerljiv nastup na VN Portugala, nazvavši je “vjerojatno najboljom utrkom koju je imao u Formuli 1”.

Govoreći o Russellovoj budućnosti nakon utrke, Wolff je rekao da je samo još jednom dokazao da je britanski mladić zaslužio svoje mjesto na gridu, ali priznao je da Williamsova odluka neće biti vezana uz performanse.

“George je dokazao da zaslužuje biti u Formuli 1,”

– TOTO WOLFF

“U Portugalu je opet vozio u solidnoj sredini grida.”

“Mislim da se odluka ne svodi na njegove vozačke sposobnosti, to je vjerojatnije sveukupna politička i komercijalna odluka.”

“Na vlasnicima Williamsa je da odluče gdje žele pomoć u timu.”

“Moramo poštivati neovisnost Williamsa i njihov postupak donošenja odluka. Mislim da je u dobroj poziciji. “

Wolff je već rekao da će, ako Russell izgubi svoje mjesto za 2021., sljedeće godine biti proveden kroz “mega” program testiranja s Mercedesom i biti njihov rezervni vozač, ali izrazio je uvjerenje da će ostati na gridu. S druge strane, Russell kaže da s Wolffom tek treba razgovarati o rezervnim mogućnostima za 2021. godinu.

“Nismo razgovarali o rezervnom stanju,”

– GEORGE RUSSELL

“Rekao je, slušaj, čuvam ti leđa i rekao je bit ćeš na gridu sljedeće godine, ne brini.”

“Dakle, za mene se očito puno nagađa. Mislim da se zna odakle dolaze te glasine.”

“Sve će biti u redu. Rekao bih [to će biti] 100% razjašnjeno iz perspektive tima, vjerojatno najkasnije do kraja sljedećeg tjedna.”


Odgovor

6 komentara

  1. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Kao da sam čitao skraćenu verziju ove vijesti nedavno :D



    4
    3

    1
  2. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Zasto bi Perez u ovom stadiju karijere potpisao ili za Williams ili još gore Haas?
    Haas nema nikakvu perspektivu za pomak prema gornjem domu nego Gene samo čeka da tu momčad utrpa nekome, jbga korona ga zajeb pa je cijena pala.
    Williams, koja je to perspektiva kad momčad želi maknuti Russela kao jednog velikog talenta koji je u mlađim kategorijama osvojio sve što se moglo osvojiti i ove sve današnje rookie ostavio iza sebe. Ostavljajući Latifa u momčadi.
    Perez samo čeka odluku Red Bulla a ovo je sve jedna predstava. Ako ne bude RB bit će nešto van F1.



    2
    1

    1
  3. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ako zaista otkantaju Russella, vidim to kao znak odmicanja od Mercedesa sto je dobro ? Opcenito nemam nista protiv pay drivera, pogotovo ako je to kalibar Pereza..
    Vjerujem da je Perez bolji od Mr. Saturdaya…



    5
    4

    1
  4. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Mogao bi Russell proći kao Ocon s Mercedesom… Očito Merc ne želi RedBull situaciju s nespremnim vozačima, ali ipak ne vjerujem da mu je neka priprema Williams i borba sa bolidom i samim sobom, ipak taj Williamsov bolid ima toliko problema da mi se čini da ni sami ne znaju na čemu su i gdje su u toj Hass, Alfa i ponekad Albon i Vettel skupini… Možda RP, ali sin je tamo siguran…



    1
    1

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Nije ni Red Bull želio takvu situaciju. Coulthard i Webber su vozili za njih do penzije. Ricciarda su isto htjeli zadržati, ali je sam otišao. Meni je jedini problem što su pustili Sainza, jer je već vozio sa Maxom i pokazao se vrlo dobro. Ali valjda ni sam Sainz nije htjeo povratak, a oni ga nisu htjeli prisiljavati. I onda su morali uzeti nekoga od neiskusnijih. Ali su barem poštovali svoju školu i uzimali samo “svoje vozače” u razmatranje. Ali evo, nakon nekoliko datih šansi nespremnim ili nedovoljno kvalitetnim vozačima, napokon razmišljaju o vozačima van njihove škole…



      2
      2

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.