Wolff: Russellova budućnost u Williamsu je izvan Mercedesovih ruku

Izdvojeno

Mario Brezovečki

Prije 3 godina 3 min 3 komentara

Mercedesov izvršni direktor Toto Wolff kaže da je budućnost Georgea Russella u potpunosti na Williamsu, nakon što se sve glasnije povezuje Sergija Pereza s mjestom u Williamsu za 2021. godinu.

Williams je još u srpnju najavio da će Mercedesov vozač Russell nastaviti s trećom godinom ugovora s timom 2021. godine, u partnerstvu s Nicholasom Latifijem.

No, promjena vlasništva u rujnu dovela je do nove revizije postave vozača, s novim vlasnikom Dorilton Capital koji razmatra i alternativne mogućnosti.

Russell je u četvrtak rekao da ne brine o svojoj budućnosti i da će ovog vikenda pokušati razgovarati s upravom momčadi. Čelnik Dorilton Capitala Matthew Savage bio je u petak u Portimau i gledao slobodan trening za VN Portugala.

Simon Roberts je u petak rekao da se ništa nije promijenilo s Williamsovom postavom za 2021., ali odbio je potvrditi da će i Russell i Latifi ostati za sljedeću godinu.

Russell je dio Mercedesovog juniorskog programa od 2017. godine, a povezivan je s prelaskom u seniorsku momčad ranije ove godine prije odluke Mercedesa da zadrže Valtterija Bottasa, ali sada se suočava s mogućnošću da uopće nema mjesto u slučaju da ga Perez zamijeni. Toto Wolff je rekao da o Russellovoj budućnosti ovisi isključivo Williams, te da ne može prosuditi financijsku sliku s kojom se tim suočio.

“Na kraju krajeva – to je Williamsova odluka,”

– TOTO WOLFF

“Svi znamo o Georgeovim mogućnostima. Buduća je zvijezda, a od timskih kolega u Formuli 1 [u kvalifikacijama] ostaje bez poraza. Ponekad je u stanju istaknuti se u bolidu koji trenutno nije konkurentan, a mislim da je sjajan timski adut.”

“Ali, onda očito postoji financijska stvarnost o kojoj uopće ne mogu suditi. Apsolutna je sloboda odabira novih vlasnika i Simona da odluče što žele raditi dalje.”

Russell Williamsu ne donosi nikakvu financijsku potporu, što je s druge strane nešto što bi mogli ponuditi Latifi i Perez.

Perez je u četvrtak rekao da se nada kako će uskoro dobiti vijesti o svojoj F1 budućnosti, ali odbio je reći o tome razgovara li s Williamsom. Wolff je potvrdio da je Mercedes bio u kontaktu s Williamsom kako bi vidio kakvo je stanje u vezi s Russellovom budućnošću otkad su se pojavile poveznice s Perezom.

“Da, dotakli smo se Georgea, ali na kraju, kao što sam već rekao, na njima je da odluče.”

– TOTO WOLFF

Odgovor

3 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Daj nek se rijese ovog vodonose i neka ubaci malog u Mercedes, ako bas bude bolji nega ga sredi sa team orderima da hamsta obori sve rekorde i sve je rijeseno



    5
    5

    0
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Baš je super kad ti Torger manager.



    3
    3

    0
  3. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    samo da ne prodje ko PW94….a mogao bi nazalost….



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.