Mercedes je spreman uzeti Russella kao rezervnog vozača za iduću sezonu

Izdvojeno

Šef momčadi Mercedesa Toto Wolff je kazao kako će spremno dočekati mladog Georgea Russella kao rezervnog vozača, ako on zbog odluke novih vlasnika ipak napusti momčad Williamsa.

Usprkos mnogim glasinama, Russell je tokom VN Portugala dobio uvjeravajuće riječi od strane predstavnika Dorilton Capitala koje se tiču njegovog ostanka u Williamsu. Toto Wolff je također izjavio da je prilično siguran u Russellov ostanak u Williamsu odnosno Formuli 1.

“Iskreno, ne izgleda loše. Mislim da postoji puno teorija ostaje li on ili ne i [postoje] razni vozači, dobri dečki s također ponešto novca, koji su tu.”

“Ali, mislim da je razlog zbog kojeg su investitori došli [u Williams] taj što žele biti konkurentni.”

“Sastavili su razuman plan kako povećati performanse svake godine i ne očekuju nikakva čuda u kratkom roku, ali im je jasan put do uspjeha tijekom sljedećih nekoliko godina i mislim da George tamo može igrati ulogu. Očito nastupa vrlo dobro, tim ga voli. I da sam na njihovom mjestu, zadržao bih ga.”

Toto Wolff, šef momčadi Mercedesa

No, da se zaista dogodi Russellov odlazak iz Williamsa iduće sezone, Wolff ima drugi plan za njega:

“Ako bi George prošao kroz sustav, rado ćemo ga uzeti u svoj tim, imat ćemo senzacionalnu rezervu.”

“Provest ću ga kroz mega program testiranja i pripremiti na najbolji način za eksploziju 2022.”

Toto Wolff, šef momčadi Mercedesa

Bez obzira na ostanak ili odlazak Georgea Russella iz Willimsa, Toto je rekao da ishod neće imati utjecaj na opskrbu momčadi Williamsa Mercedesovim motorima. Na kraju je dodao kako je zadovoljan sa kupcima motora koje imaju za sljedeću godinu.


Odgovor

19 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Kos Prikaži

    Bilo bi šteta da Rusell ostane bez mjesta ali ako bi se to desilo onda bi trebalo dat pedalu Bottasu i stavit ga pored Hamse. Jer mislim da ne bi mogao odmah ugroziti Hamsu ali bi mogao mnogo profitirati pored njega taman da jednoga dana kada Hamsa ode u penziju bude prva violina Merđe.



    10
    9

    1
  2. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Sudbina F1 je teška. Neki se provlače godinama i ništa od njih što je bilo jasno nakon 2 sezone, a nekima je situacija gadna. Netko krene u oronulom williamsu, a netko krene u super Mclarenu kao Lewis. Mogao je i Lewis krenuti u Williamsu/Minardiju da se nauči istinitoj poniznosti.



    7
    2

    5
    • Marlboro
      McKruno Donator Prikaži

      Od nekud s neta:

      Bila je neka opcija 2007.-e ili 2006. da završi u Spykeru ili Midlandu, ali Ron Dennis nije htio nikome dati svoje zlatno tele, te ga je uvalio Fernandu Alonsu…… za suvozača…….



      2
      2

      0
      • Antonio Giovinazzi
        Mazzacane Prikaži

        Htjeli su ga dovesti u Spyker 2007. Čak se spominjalo i na više sezone i za nešto veću plaću nego bi mu McLaren ponudio. Michiel Mol, nizozemski biznismen i kasnije suosnivač Force Indije s Mallyom je bio najglasniji u tome, navodeći kako je prerano da debitant u prvoj sezoni vozi za McLaren, a novoj momčadi Spykeru će dobro doći.


        0
        0

        0
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          Da to je bilo 2007.
          Ali 2007. su pored Spykera bili spremni i u Hondi i u BMW-u.
          Nisam siguran da je Spyker mogao ponuditi veću platu. Možda je ta informacija o većoj plati vezana za BMW?


          0
          -1

          1
        • Antonio Giovinazzi
          Mazzacane Prikaži

          @Har Kl
          U vezi plaće razni izvori su tvrdili / špekulirali drugačije cifre. Znam da sam tada negdi pročita da se Spyker odlučio ozbiljno i dugo zadržati u F1 i da je bio spreman izdvojiti dosta za Hamiltonovu plaću, da je cifra išla i do oko 10 mil. dolara, šta mi je i onda i danas zvučalo suludo i smiješno. Pogotovo kad se uzme u obzir da je Spyker Cars upravo negdi u tom razdoblju počeo gomilati ozbiljne gubitke i da im je kasnije prijetio i bankrot. Prije da se radilo o nekom blefu da ne ode u McLaren, da ga zainteresiraju za projekt budućnosti F1 zvan Spyker ili samo tračevima određenih novina. Slično ka i duljina ugovora. Negdi se spominje više sezona, negdi jedna, pa bi se onda gledalo kako Hamilton vozi u Spykeru, odnosno Pedro de la Rosa u McLarenu…


          0
          0

          0
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          To mi je vjerovatno promaklo :thumbs:
          Vjerovatno jer smatram da Spyker pored imena McLaren, Honda i BMW nije imao nikakve šanse :)


          0
          -1

          1
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Ron Dennis nije htio nikome dati svoje zlatno tele

        Toto ne zna sa telcima ili jos nije nasa zlatno tele



        2
        2

        0
  3. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Znaci to je to…Checo dolazi u Williams…zao mi Russela, dobar decko..i talentiraniji vozač od 2/3 trenutnog grida



    2
    -2

    4
    • Nigel Mansell
      drv Prikaži

      Baš me zanima reakcija one iste ekipe koja je pljuvala Strolla jer je kao tatin sinek istisnuo Checa (koji je bolji od 2/3 trenutnog grida). Nije prošlo mnogo, i sad je isti taj Checo kao pay-driver istisnuo Russela. I šta ćemo sad? Koga pljuvati? Zanimljiva situacija… ?

      Inače, svoje mišljenje o tome sam već napisao u nekim komentarima, ali evo opet…
      Russel je nedvojbeno talentiran, ali koliko točno, ne možemo znati dok ne dođe u neki ozbiljniji bolid protiv ozbiljnijih suvozača. Pred njim je svijetla budućnost, možda i poneka titula, ali ona se ionako neće dogoditi u Williamsu. S druge strane, Checo je dokazano dobar i iskusan. Williamsu treba nekoga pouzdanoga, tko u trci izvlači maksimum iz bolida i tko može sa svojim iskustvom pomoći u razvoju bolida. To što sa sobom nosi i paricu je još dodatni bonus. I meni bi bilo žao Russela, ali mislim da je Checo racionalan izbor, koliko god to izgledalo nezanimljivo sa naše strane.



      6
      6

      0
    • Fernando Alonso
      Brane FA14 Prikaži

      Zasto ste mi dali 3 minusa na komentar stvarno mi nije jasno….iako nije bitno


      0
      -2

      2
  4. Williams
    Sinek Prikaži

    “Provest ću ga kroz mega program testiranja i pripremiti na najbolji način za eksploziju 2022.”

    moze on proci sva super duper testiranja ali ako su mu jedine utrke one na iracingu onda je ta sezona za njega dva koraka unatrag, narocito u ovako ranoj fazi karijere



    5
    5

    0
  5. Alpine
    Alpine Prikaži

    Ne bojim se ja za Russella, naći će se već mjesto, upravo čitam da je Mercedes osigurao 20% dionica u Aston Martinu u zamjenu za svoju tehnologiju u budućim Astonima i Lagondama. Tako da je sada sve jasnije, i odlazak AMG-ovog CEO u Aston, i to što su im dali pristup F1 tehnologiji, Mercedes ima praktički 2 momčadi na gridu, i Aston postaje opaka momčad od 2022.
    Nadam se da će Vettel to iskoristiti.



    2
    2

    0
  6. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Russella je zaribala Claire Williams koja ga je pod svaku cijeu htjela zadrati za 2021. U međuvremenu je MB potpisao Bottasa za 2021 jer Russell nije bio slobodan.
    Do prije nekoliko mjeseci nije siguran hoće li 2021 voziti u Mercedesu ili u Williamsu, a sad je došlo novo vodstvo u Williams i izgleda da Russell nećeniti u jedan ni u drugi.
    Misim da Toto neće dopustiti par Lewis-Russell nakon onog kaj je bilo s Rosbergom. Ja Russella vidim kao ogromnu prijetnju Lewisu.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.