Gasly: Vjerujem da vozim bolje nego ikada

Izdvojeno

Mario Brezovečki

Prije 4 godina 3 min 3 komentara

Vozač AlphaTaurija Pierre Gasly vjeruje da vozi bolje nego ikad nakon odlične vožnje do petog mjesta na VN Portugala.

Francuz se vratio nakon požara na motoru u petak, zbog kojeg je njegov tim morao izgraditi rezervnu šasiju za subotu.

Gasly se nakon toga kvalificirao na deveto mjesto, a nakon što je na startu izgubio mjesto od Kimija Raikkonena, krenuo se probijati po gridu, uzevši peto mjesto od Sergija Pereza u pretposljednjem krugu.

Pobjednik VN Italije zauzima deveto mjesto u svjetskom prvenstvu, samo bod iza Alexa Albona iz Red Bulla.

“Očito s malo više iskustva sada mislim da vikendima baratam i pristupam na drugačiji način i uspijevam sve izvući malo više.”

“Stoga mislim da je pošteno to reći. Još uvijek ima puno područja za poboljšanje, ali to dobro funkcionira, a također tim čini sve što trebam kako bismo imali dobar radni odnos.”

“Bila je to sjajna utrka za nas, i kao što sam rekao, trenutno smo vrlo jaki. Prošli smo vikend završili na šestom, a ovaj vikend na petom mjestu, tako da iskreno uspijevamo izvući sve iz bolida nedjeljama.”

“Također, s moje strane osjećam da nastupam na vrlo dobroj razini. Tako da ću nastaviti gurati na taj način.”

Gasly nije imao objašnjenje zašto je njegov automobil imao tako dobar tempo na utrci u Portimau.

“To je dobro pitanje, ne znam. Bili smo vrlo konkurentni. Moram reći da sam zaista uživao u utrci. Bilo je vrlo zabavno u bolidu i zaista sam sretan što smo uspjeli proći Renault, oba McLarena i Racing Point.”

– PIERRE GASLY

“Pogotovo nakon posla koji su momci odradili u petak navečer, odspavali su jedan sat i svi su bili stvarno umorni nakon što su izgradili potpuno novi automobil, tako da mi je drago vratiti im ovo peto mjesto.”

“Kada mijenjate šasiju, uvijek mislite – u redu, može ići u bilo kojem smjeru, ili pogoršati ili poboljšati. Ova djeluje prilično dobro, i uvijek je dobro odmah nakon toga potvrditi i postići dobar rezultat s novom šasijom.”

Gaslyjevo preticanje Pereza uslijedilo je nakon kontroverznog poteza blokiranja u prethodnom krugu koji je Meksikancu donio opomenu.

“Bilo je pomalo zeznuto. Ne znam kako to izgleda izvana, pa moram vidjeti snimku, ali razlika u brzini u tom je trenutku bila vrlo velika, bio sam vjerojatno brži 30 km/h.”

– PIERRE GASLY

“Odlučio sam se ići na unutrašnju putanju, a on se stvarno pomaknuo u posljednjem trenutku. Skočio sam na kočnicu, ali pomislio sam – u redu, oboje smo u šljunku. Ne znam kako smo uspjeli izbjeći kontakt.”

“Bio sam prilično bijesan na njega, pa sam ga sljedeći krug doista prošao s vanjske strane, što je bilo prilično dobro.”


Odgovor

3 komentara

  1. F1puls
    siljo Prikaži

    Drago mi je da pokazao što sve može, posebno iz razloga što su ga maknuli iz Redbulla. Jedina dobra stvar ove sezone je to što smo dobili par mladih vozača koji su pokazali da se mogu nositi s starijm vozačima na gridu. Uz promjenu pravilnika plus njihovo stečeno iskustvo kroz dvije tri godine očekujem povratak f1.



    10
    10

    0
  2. Lando Norris
    Zola Prikaži

    I vozi mali se preporodio. Samo tako nastavi. Najveće iznenađenje ove sezone za mene



    4
    4

    0
  3. OnlyAlonso Prikaži

    Dizes razinu iz utrke u utrku,samo nastavi Lord Gasly



    5
    5

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.