Izdvojeno

Norris: Čini se da Stroll ne uči iz sudara

Piše: Mario Brezovečki

Prije 2 godina, 0 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Lando Norris prozvao je Lancea Strolla nakon njihovog incidenta na VN Portugala, rekavši da vozač Racing Pointa “ne uči iz stvari kojih radi”.

Norris je u jednom trenutku bio čak treći i bio je u konkurenciji za bodove prije nego što se sudario sa Stroll-om u 18. krugu utrke.

Stroll je napao Norrisa s vanjske strane u prvom zavoju, ali nije ostavio dovoljno prostora i duel je rezultirao kontaktom.

Norrisu je tako bilo razbijeno prednje krilo, te ga je ubrzo nakon sudara trebalo popraviti na pitstopu, uništivši mu utrku, dok je Stroll dobio pet sekundi kazne zbog uzrokovanja sudara.

Norris je na kraju završio utrku na 13. mjestu, nakon što se kasnije borio s laganim puknućem gume, dok se Stroll povukao 15 krugova prije kraja utrke, nakon što je pao skroz na začelje i dobio drugu vremensku kaznu od pet sekundi zbog prekoračenja ograničenja staze.

Govoreći o sudaru nakon utrke, Norris je izrazio zbunjenost zbog Strollovog poteza i pitao se zašto je pokušao na sličan pretiči kao u petak na slobodnom treningu Maxa Verstappena koje je također rezultiralo kontaktom.

“Ne znam što je zapravo radio,”

– LANDO NORRIS

“Ne znam gdje je zapravo bio. Otišao je ulijevo, što me prilično iznenadilo kad je lako mogao ući s unutrašnje strane. Bio sam na pola puta, a on se samo pojavio.”

“Očito nije učio od petka, ali čini se da ne uči na onom što mu se događa. To se događa često, pa samo trebam biti siguran da se klonim od njega.”

Norris je rekao da je nakon pretrpljene štete od incidenta samo pokušao preživjeti, te da smatra da su bodovi bili mogući da nije bilo sukoba.

“Velik dio utrke sam bio sam, “

– LANDO NORRIS

“U početku smo se dosta borili s vjetrom, a onda sam imao probušenu gumu što je značilo da moram po drugi put u boks.”

“Uzadnjem stintu smo bili brzi, i imali smo dobar tempo, ali bili smo jednostavno predaleko od mjesta gdje smo trebali biti.”

“Šteta, mogli smo danas osvojiti nekoliko bodova, ali jednostavno nije bilo suđeno.”

Komentiraj

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Što bi bilo kad bi bilo… 3. dio

Oktanski koktel // Ante Maras

Prije gotovo 3 godine napisao sam 2 članka koji su prikazali nekakve drugačije ishode nekih od najpoznatijih događaja u povijesti najdražeg nam sporta koji su pokazali koliko bi drugačija bila F1 tijekom svoga postojanja do dana današnjeg U ovome posljednjem nastavku ću se više bazirati na određene događaje u Formuli 1 u posljednjih 30 godina, točnije neću zadirati toliko u prošlost, iako F1 prije 30 godina lagano ulazi u daleku...

Što je novo u novoj sezoni

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

S obzirom na to da smo se u ovo vrijeme prošle godine pripremali za najveću promjenu tehničkog pravilnika u zadnjih 30 godina - lako bi bilo zaključiti da nas od ožujka čeka "još malo ovog istog" Međutim, to je prilično daleko od stvarnog stanja Čekaju nas nova vozačka imena, rošade među ekipama, promjene šefova ekipa, promjene u kalendaru i određena "usavršavanja" tehničkog, financijskog i sportskog...

Poredak vozača: 5-1

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Pročitajte najprije:Poredak vozača: Pozicije 20-16Poredak vozača: Pozicije 15-11Poredak vozača: Pozicije 10-6 5 Lando Norris Kako je McLaren krenuo u sezonu bili smo prilično uvjereni da će ovo biti neobično loša godina za Landa Norrisa i Daniela Ricciarda Bahrein je bolje ne spominjati, a na drugoj utrci sezone, u Saudijskoj Arabiji, je zapeo u Q2 Cijele prošle sezone se nije dogodilo da na dva uzastopna GP vikenda ostane...

Još kolumni