21 Saudijska Arabija – live chat
21 Saudijska Arabija – live chat

Vozači su zabrinuti zbog opasnog izlaza iz boksa u Portimau

Mario Brezovečki

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Vozači su zabrinuti zbog opasnog izlaza iz boksa u Portimau

Mario Brezovečki

Vozači Formule 1 izrazili su zabrinutost zbog načina na koji potencijalno “opasan” izlaz iz boksa u Portimau šalje bolide u promet.

Pit traka se stapa neposredno prije prvog zavoja, a u petak su vozači primijetili da ih je izlazna traka ostavila na preuskoj liniji koja vodi u prvi zavoj i tako putovali sporije od onih koji su se približavali u letećem krugu.

Nakon rasprave na brifingu za vozače u petak, za subotu je napravljena promjena, zadnji dio izlazne trake je postavljen malo ulijevo. To omogućuje automobilima koji izlaze da se malo ranije krenu ulijevo i pronađu dodatnu brzinu prije nego što krenu u prvi i drugi zavoj, što predstavlja manju opasnost.

Iako se situacija popravila, vozači su i dalje zabrinuti zbog onoga što bi se moglo dogoditi na utrci, kada nisu dužni odmaknuti se ili si dati prostora na način na koji bi to morali na slobodnim treninzima. Alex Albon je izjavio:

“Učinili su najbolje što su mogli premještajući dio tog izlaza,”

– ALEX ALBON

“Ali, još uvijek je nevjerojatno uzak. Dakle, razumijem zašto su to učinili, ako smo preagresivni ulazeći u prvi zavoj, jer je slijep i ne želimo udariti stražnji dio automobila koji izlazi.”

“Bit će stvarno teško. I mislim da bi moglo biti prilično opasno ulaziti u prvi zavoj ako bolid izađe iz boksa.”

Također je i Daniel Ricciardo rekao svoje mišljenje:

“Jučer smo razgovarali o izlazu iz boksa,”

– DANIEL RICCIARDO

“Danas su malo otvorili liniju kako bi nam pomogli da se malo lakše spojimo. Ali recimo da je to zasad privremeno rješenje. Nije to najljepši izlaz iz boksa.”

“Očito je da se u utrci svašta može dogoditi, ali u kvalifikacijama ili na treningu, ako izlaziš iz boksa, mislim da trebaš pustiti vozača da prođe.”

Esteban Ocon napomenuo je da bi moglo doći do teške situacije ako se dva bolida utrkuju iz boksa.

“Linija se malo pomaknula, što je pomoglo ulasku u prvi zavoj, ali je i dalje vrlo usko,”

– ESTEBAN OCON

“A ako se borite s bolidom da izađete iz boksa, oboje rame uz rame, u osnovi će biti prilično teško zadržati mjesto i zadržati položaj. Morate napraviti toliki kut u usporedbi s bolidom koji ide na uobičajenom mjestu da bi to moglo biti nezgodno.”

Podrazumijeva se da će FIA, ako se vrati u Portimao, zatražiti da staza preusmjeri izlaz iz boksa tako da izađe nakon prvog zavoja.

Podrži nas

Zadnji donatori:
avalentic

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9504 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Mario Brezovečki
Pulsmedia autor
61 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #VN Portugala 2020.

Komentiraj

2 komentara

  1. Susie Wolff Har Kl Donator Prikaži

    Meni se sviđa kako se vozači “muče” na novoj stazi. Moram priznati da sam ugodno iznenađen sa njihovom borbom i snalaženjem :)    17

    1