Petrov odlazi s mjesta suca zbog današnjeg atentata na oca

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 35 komentara

Vitalij Petrov izgubio je oca u atentatu koji se dogodio danas u njegovom domu u Viborgu u Rusiji. Zbog toga neće biti FIA-in sudac za VN Portugala, a njegovo mjesto će zauzeti Bruno Correia, vozač sigurnosnog automobila u Formuli E i WTCR.

“Najprije, naše misli su uz Vitalija i njegovu obitelj. Što se tiče njegovog posla – zamijenit će ga Bruno Correia koji živi u Portimau i sutra će nam se pridružiti.”

– Michael Masi

Petrovljev otac je bio biznismen, a Vitalij u Formuli 1 ima 3. mjesto na VN Australije kao najbolji rezultat. Ipak, vjerojatno je najpoznatiji po tome što je 2010. godine u odlučujućoj utrci sezone u Abu Dhabiju iza sebe veći dio utrke uspješno zadržavao Fernanda Alonsa u Ferrariju.


Odgovor

35 komentara

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Da je kojim slučajem crnac, Hamilton bi već krenuo spamati Instagram storyje kako bi se utrka trebala otkazati… RIP



    31
    18

    13
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Sutra bi trebala bit minuta šutnje prije trke radi ovoga po mome ipak je covjek sudjelovao u trkacem vikendu i otac je umro na najgori nacin….
      I Hamilton se nadan da ce javno poslat saucesce i ispriku nakon njegovog komentara koji dan ranije…



      26
      22

      4
      • Zdenko Prikaži

        “i ispriku nakon njegovog komentara koji dan ranije…”

        Kakve veze ima rasprava na relaciji Hamilton Petrov s ovim događajem?



        8
        5

        3
      • Michael Schumacher
        27Ferrari28 Donator Prikaži

        Vidim da bez Hama nikaj. Ali nije stvar u boji kože, nego u licemjerju.
        1. Covjek je prijavljen u Monacu. A vozi pod VB zastavom
        2. Covjrk ima garazu sa mrcinama od automobila, privstni jet, gliser a prica o globlom zatopljenju.
        3. Od malih nogu je bio privilegiran a prica o jednakosti.



        7
        6

        1
    • Team MB Prikaži

      Jadan si kad u ovakvoj vijedti opet spominjes Hamiltona.. Zao mi te je..



      11
      -4

      15
    • Zdenko Prikaži

      @Perica9

      Razumiješ da je ovo što ti pišeš rasističko? Upravo su takvi nepromišljeni komentari dokaz da je potrebno educiranje. Samo tvoje shvaćanje zalaganja za nešto nije ispravno. Hamilton se zalaže za jednakost i ti iz toga zaključuješ kako je on protiv bijelaca.

      Ti ne razumiješ da se ne treba Hamilton zalagati za sve što ti pomisliš da je potrebno zalaganje. Ti se trebaš zalagati za ono za što ti misliš da je potrebno. Tako bi ti trebao “spamati Instagram storye” u izrazima sućuti Petrovu ako ti misliš da je to nešto što je potrebno. Kad bi ti to činio svatko tko bi ti rekao “e, zašto se ne zalažeš i za Bjeloglavog supa” bi bio u krivu i ne bi razumio tvoje zalaganje.

      Malo je neshvatljivo od dijela komentatora tolika negativa prema Hamiltonu. Ne znam jel vi razumijete da je to pretjerano. Jedno je kad pričamo o F1, ali ovo nema veze s F1 što vi pišete.

      Ne znam.



      8
      -1

      9
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Hamilton je izašao van okvira F1 svojim prigovorima na imenovanje Petrova.

        Osim toga kakav jebeni rasizam u F1, pa u F1 je bilo gomile Azijata ili Latino ….. ali svijet nije pstojao dok se. nije pojavio crnac.. Nek odjebe više. Jedini rasist u F1 je on sam. Nitko ičiju rasu nije spominjao dok on nije izjavio da je kaznjen jer je crnac.

        Ako želi više crnaca u F1 nek otvori momčadi u niźim kategorijama pa nek potpomaže karijere malih Britanaca bez dovoljno novca….Novaca ima kao kenje, ali je ljepše pred milijardu ljudi trkeljati nego raditi nešto konkretno pred njih 1000.



        20
        14

        6
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          @wapi
          Druže dugo nisi pisao ništa protv Hama, zabrinuo sam se za tebe već. Kako mora da je zabavno živjeti u tvom svijetu di se informacije selektiraju isključivo kako tebi paše.
          Dakle ajmo redom:
          1. Nije Hamilton izašao van nikakvih okvira jer nije on iz čista mira sazvao presicu i komentirao Petrova, nego je Petrov dao izjavu da je Hamiltonova majca i klečanje previše. Danima kasnije na press konferenciji novinari prenesu te citate Hamu i pitaju za mišljenje. Kužiš razliku?
          To što ti misliš kao Petrov da je majca i klečanje previše je tvoj problem ne Hamov. Može se ponašati kako želi it’s a free world.
          2. Ham je pokrenuo svoju trkaću ekipu u Extreme E natjecanju – nije niža kategorija F1, ali je trkaća momčad.
          3. U F1 nije bilo “gomile” Azijata bilo ih je 24, a dosad je u F1 vozilo 775 vozača, tako da 24/775 dođemo do “gomile od 3,10%, opaka gomila nema šta.
          A što se tiče Latino vozača to što si iz J.Amerike ne znači da nisi bjelac tako da je to pregeneralna kategorizacija. Ali od Latino vozača u zadnje vrijeme koji mi padaju na pamet: Pastor – plaćao, Perez – pitanje da li bi bio tu da nema Carlosa Slima iza njega, Bruno Senna – došao na račun imena. Tako da nije da su i njima vrata baš otvorena. Osim Pereza ne sjećam se nekog Latinosa da je trajao duže od par sezona bez plaćanja. Dok jedan Grosjean već godinama vozi iako je među gorima na gridu.
          4. I bez svega navedenog suludo je da ti kao fan govoriš je li bilo ili nije rasizma u F1 kad nikad nisi bio u paddocku. To mogu znati samo vozači koji su bili tamo.



          5
          -4

          9
        • Michael Schumacher
          VRSV546 Prikaži

          Covjek se zalaze i za globalno grijanje a nije nista komentirao sta ce zamjenit najgledaniji f1 vikend indianapolis za novu stazu fi ce posic 500 hektara šume…. Zalaze se samo da sebi dize vrijednost al mu neide, jer nije nista konkretno napravia samo trabunja ko vili o kljucnom tjednu borbe protiv korone
          Sta je on konkretno napravia od svojih 40 milja godisnje kolko je para ulozis u ista osin u sebe jer ja neznam niti jedan primjer



          5
          4

          1
        • Michael Schumacher
          VRSV546 Prikaži

          Nije indianapolis nego interlagos krivo napisano



          1
          0

          1
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Ja mislim, dapače, siguran sam da je klečanje u kontekstu F1 preseravanje. Znaš koji je udio crnaca u Engleskoj 3,5%, a u Škotskoj, Walesu i Sj Irskoj ispod 1%. Znaš koji je udio crnaca u Njemačkoj – tragovi. Italiji?. Španjolskoj? Finskoj? S obzirom na udio u populaciji od tih 775 vozača, 1 crnac i nije toliko malo. A pogotovo kad uzmeš koliki je bio u 20. stoljeću – još puno manji.

          Znaš li primjer i jednog crnca koji nije dobio mjesto u F1, a inače je slovio za talent?

          Inače u bijelce u smislu rasizma se ne broje Srednje i Južnoamerikanci jer njih bogati bijelci ne smatraju svojima – oni su Latinos. Jednako kao što se niti Arapi ne broje u bijelce iako biološki spadaju u bijelu rasu.

          A povrh svega Hamilton je mulat, a ne crnac – mama mu je bijelkinja. A i otac nije porijeklom iz Afrike nego Granade (Karibi) pa je pitanje koliko je i on crnac, a koliko još ponešto…. ali trenutačno je probitačnije tvrditi da si crnac daje ti više mogućnosti samopromocije.

          A rasizam je ozbiljan problem u gotovo svim društvima, pa i hrvatskom (romi)
          Tamo gdje ga nema (npr u F1) ga ne treba izmišljati, a još manje treba davati prostora tipovima koji ozbiljne probleme koriste za svoju promociju i šarlatanstvo.



          7
          7

          0
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          @vrs Wehrlein je mulat kao i Lewis. Vidimo kako je prošao. Nisi se zapitao kako to da ih nema još u višim kategorijama motosporta?


          0
          -3

          3
  2. Fernando Alonso 14
    Hyper markoni Prikaži

    Uvijek mi je žao nekoga kad umre, ali način kako je Vitalijev otac umro, dao sam se malo zapitati



    12
    11

    1
    • Pirelli Hypersoft
      Einspritz7 Prikaži

      Zapitati se što , da nije Hamilton umiješan ?-



      6
      -3

      9
      • Charles Leclerc 16
        Catta Prikaži

        Nije sigurno to razlog bio. Otac mu je bio vjerovatno jak biznismen, i atentant je izvrsen iz nekih razloga koje mi ovdje na portalu ne znamo.

        Ali nije nemoguc scenarij da Hamilton bude indirektno umijesan. Prosjecna osoba je glupa, neka Hamilton koji je medijska licnost, koji ima milione fanova, izjavi za Petrova da ne podrzava BLM pokret, indireknto ga naziva rasistom, naci ce se neki debili koji gledaju Hamiltona kao boga i povjerovali bi to da je Petrov rasista. Ko kaze da neke osobe ne bi ucinile nesto protiv Petrova i njegove porodice.

        Npr. Mourinho je davno, dok je prvi puta vodio Chelsea, napao sudiju da je namjestio utakmicu protiv Chelsea, iako nije imao nikakve dokaze. Kroz par dana taj sudija je morao da se penzionise jer su on i porodica mu dobijali prijtenje smrcu. Mourinho sigurno nije to zelio, ali narod je glup, i uvijek ce se naci neki debil koji ce pokusat da ispravi nepravdu koju je neko uradio prema njegovom idolu.



        9
        2

        7
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Alexander Petrov, 61, a businessman and city councilor called the de facto ruler of Vyborg, was found dead in his villa early Saturday night.
          Alexander Petrov, for his part, is known in his hometown of Vyborg for his involvement in countless different areas of business and, at the same time, politics.

          Indeed, many described him as the real ruler or owner of Vyborg.
          Recently, Petrov was divesting his holdings and gas station business at the Vyborg shipyard, but instead he was still actively involved in, for example, Hotel Druzhba, real estate investments, waste management business, shopping center operation, advertising, road and construction companies and real estate maintenance and security.
          Hmm gospodar Vyborga. Mafija je to.



          7
          4

          3
        • Zdenko Prikaži

          “Ali nije nemoguc scenarij da Hamilton bude indirektno umijesan. Prosjecna osoba je glupa, neka Hamilton koji je medijska licnost, koji ima milione fanova, izjavi za Petrova da ne podrzava BLM pokret, indireknto ga naziva”

          Ti si nesvjesno dio kolektivnog problema.



          8
          5

          3
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Zdenko to sto on prica je itekako moguće. Ako se navijač liverpoola objesio jer su gubili finale lige prvaka na poluvremenu 3:0 protiv Milana (na kraju dobili na penale) onda si zamisli na što su pojedinci spremini za svoje idole , momčadi itd. To je fanatizam i pojedinci bi doslovno ubili za nekakvu ličnost ako je netko drugi povrijedi, uvrijedi isl. To je realnost. Odredena grupa ljudi zivi za nekog idola jer nema drugih bitnih stvari u zivotu i zivi zivot da se klanja svojem idolu. Sudac pokrade Chelsea protiv Barce i dobiva godinama prijetnje smrcu i povuce se u mirovinu. Normalnim ljudima je to neshvatljivo no takvi ljudi postoje. Mada u ovom slucaju nemislim da to ima ikakve veze sa Hamiltonom.



          10
          9

          1
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          @alonso u potpunosti se slažem. Uvjeren sam da iza svega stoji Will Smith , točnije Gemini man. Ubojica je snajperist, a upravo je princ iz Bel Aira najpoznatiji ubojica. I naravno da je pobornik blm-a te prijatelja Lewisa Hamiltona. U pravu si potpuno.



          1
          -5

          6
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Treba znati procitati text sa razumjevanjem i do kraja.



          3
          2

          1
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          @ alonso za to bi prvo trebao napisati razuman post, a ne tekst kao sa nekakvog portala posvećenog teorijama zavjere.


          0
          -4

          4
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Ajde molim te reci mi što ti u mojem komentaru nije jasno i što to spada u teorije zavjere? Ovo što sam ja napisao se lako nađe na netu. Pokušaj, lako je…



          2
          2

          0
  3. Formula1
    f1zd Prikaži

    Wtf….pogotovo nakon Lewisove izjave od prije par dana…RIP



    4
    2

    2
  4. Honda
    blown diffuser Prikaži

    Mafijaška likvidacija ništa drugo.



    8
    7

    1
  5. Aston Martin
    JB005 Prikaži

    Znao sam cijelo vrijeme da je Hamilton prikriveni hitman.



    1
    -1

    2
  6. mika Prikaži

    Što se tiče Petrova i njegovom stavu oko Hamilton ovog performansa tj. klečanja apsolutno se slažem s njim.



    6
    6

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.