Razine gripa zbunile Verstappena u kvalifikacijama

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 1 komentara

Max Verstappen je rekao kako mu je kvalificiranje za VN Portugala bilo zbunjujuće jer je promjenom nivoa gripa tokom kvalifikacija svoje najbolje vrijeme postavio u Q1.

Osim Maxa, i ostali vozači su imali problema sa gripom, ponajprije zbog nedavno postavljenog sloja asfalta te najtvrđeg mogućeg izbora guma. Usprkos svemu tome, Verstappen je završio kao treći u kvalifikacijama za VN Portugala, zaostajući 0,252s za Hamiltonom.

Svoje najbolje vrijeme je postavio u prvom dijelu kvalifikacija, odnosno brži za 0,025s od svog vremena u trećem dijelu kvalifikacija. Verstappen je za kvalifikacije rekao sljedeće:

“Već je cijeli vikend bio vrlo nezgodan s dovođenjem guma na radnu temperaturu.”

“Osim guma, asfalt je sklizak. Postoji samo jedna linija koju možete uzeti.”

“Sve u svemu, još uvijek je dobro, naravno, biti treći, ali pomalo zbunjujuće tijekom kvalifikacija. Najbrži krug odradio sam u Q1, a nakon toga ga nisam mogao ponoviti, samo zato što nisam imao isti grip.”

“Naravno da vremena ponestaje u Q2 i Q3, imate manje vremena za krugove. Činilo se kao da nam je bilo malo teže gume staviti u bolji okvir, iako mislim da u Q3 do Q2, osjećao sam se malo bolje na recimo onom vremenskom krugu, na prvom tempiranom krugu.

Max Verstappen

Verstappen je još dodao i kako mu nije bilo ugodno za vožnju sa takvim gumama i gripom. Rekao je da je bio na stazi u Portugalu u siječnju ove godine te je mislio da će staza biti idealna za vožnju bolida Formule 1 pogotovo sa gripom koji su oni imali.

Kada su se Mercedesovi vozači prebacili na srednju komponentu guma, činilo se kao da će Verstappen sa mekšom komponentom osvojiti pole position. No, to mu nije pošlo za rukom iako se Red Bull nalazi na sve manjem zaostatku iza Mercedesa. Verstappen smatra da je staza nepoznanica većini i da se vrlo teško prilagoditi. Na kraju je zaključio kako je bolje vratiti se na staze na kojima su vozili dosad i za koje imaju malo više znanja.


Odgovor

1 komentar

  1. lukarak Donator Prikaži

    nedavno postavljenog sloja asfalta te najtežeg mogućeg izbora guma.

    Vjerojatno je u originalu hardest, pa bi trebalo ici najtvrđeg.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.