21 Saudijska Arabija – live chat
21 Saudijska Arabija – live chat

Red Bull želi imati vlastiti motor kao privremeno rješenje

Tomislav Tkalčević

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Red Bull želi imati vlastiti motor kao privremeno rješenje

Tomislav Tkalčević

Red Bull bi htio imati vlastiti motor do 2026. godine, točnije, do kraja trenutnih propisa o pogonskim jedinicama. Dr. Helmut Marko ne skriva da je preuzimanje prava na Hondin motor iz 2021. godine jedna od opcija za Red Bull nakon što je japanski proizvođač najavio svoj odlazak i Formule 1.

Za Sky Deutschland je rekao kako će i dalje trebati pomoć Hondine tehničke baze u Japanu.

“Htjeli bismo sve prebaciti u Englesku, ali nam treba pomoć Sakure. Mislimo da možemo od otprilike početkom 2022. upravljati potpuno neovisno.”

Dr. Helmut Marko

Marko inzistira na tome da bi projekt Red Bullovog motora bio samo privremeno rješenje sve dok na snagu ne stupe novi propisi početkom 2026. godine. Također, Red Bullovi dužnosnici tvrde kako bi ta nova pravila, koja će vjerojatno biti jednostavnija kako bi se privukli novi proizvođači, trebalo početi koristiti već u 2023. godini.

“To bi bio Red Bullov projekt do kraja trenutnih propisa. To planiramo učiniti samo do 2025. godine. Nije nam prioritet postati proizvođač motora.”

Dr. Helmut Marko

Red Bull se želi 2026. godine udružiti s novim proizvođačem motora.

“Novi propisi očito moraju biti povoljniji u pogledu troškova. A i tehnologija mora biti jednostavnija. Po mom mišljenju, također bi trebalo biti i više buke, i, što je vrlo važno, da se koristi sintetičko gorivo. To bi nas učinilo “CO2 free”.”

Dr. Helmut Marko

Podrži nas

Zadnji donatori:
avalentic

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9504 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Tomislav Tkalčević
Pulsmedia autor
97 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Honda#Red Bull

Komentiraj

7 komentara

 1. Blue Flag dFixxx3r Prikaži

  koliko god ih nevolim kao team, zaista imaju vizionarske i kreativne poslovne ideje koje doprinose promjeni cjelokupnog f1 okreuženja te na tome im svaka čast  12

  0
 2. Kevin Magnussen 20 Nikola Grahovac Donator Prikaži

  Pa zar oni nisu imali “svoju” pogonsku jedinicu od 16 do 19, ili su je bar tako zvali u intervjuima? ??  10

  1
 3. Susie Wolff Har Kl Donator Prikaži

  Ja sam se nadao da će Aston Martin kupiti npr. Ilmor i nastaviti sa razvojem Hondinog motora. Cijelo vrijeme mi je u glavi Cowell i njegov odlazak iz Mercedesa.
  Mislio sam da će praviti bazu za 2026.

  Medjutim izgleda da od toga nema ništa.


  0

  1