Wolff o dovođenju Verstappena: Russell i Ocon su nam prvi u redu za vozačko mjesto

Izdvojeno

Šef Mercedesa Toto Wolff kaže kako su trenutno dva vozača u redu ispred Maxa za mjesto u Mercedesu.

Red Bull nastavlja zaostajati za Mercedesom, a kako je Honda najavila odlazak iz F1, sve češće se postavlja pitanje hoće li Max Verstappen možda tražiti način da prijeđe u redove Mercedesa, kako bi se lakše borio za svjetski naslov. Glasine o prelasku se redovito pojavljuju od 2016. godine. Međutim, kada je kada je riječ o tome želi li Mercedes ovog dvadesettrogodišnjaka u svojim redovima, Toto odgovara kako ostaje vjeran prema vlastitim mladim vozačima.

“Max je očito predan Red Bullu i lojalan je momčadi. Jako sam zadovoljan sa svoja dva vozača. Ako se u budućnosti dogodi generacijska promjena, tada su George Russell i Esteban Ocon u prvim redovima.”

Toto Wolff

Ta izjava dolazi kao komentar na sve glasnije priče kako bi Ocon i Russel mogli ostati bez svojih mjesta za 2021., jer se Gasly povezuje sa Renaultom, a Sergio Perez sa Williamsom.

No povijesno gledano, Mercedes nije poznat po tome da će pružiti priliku svojim mladim vozačima. Najbolji primjer su Wehrlein i Ocon koje su “previdjeli” kad su tražili zamjenu za umirovljenog Rosberga.

Tek trebamo vidjeti hoće li Merceses propustiti priliku potpisati ugovor sa vozačem za kojeg mnogi već sad smatraju najboljim od sljedeće generacije vozača, unatoč sposobnostima koje imaju Russell i Ocon.

Lewis i Valteri polako zalaze u posljednje godine svoje vozačke karijere u Formuli 1, i bit će zanimljivo vidjeti u kojem će smjeru Mercedes kao momčad krenuti u budućnosti.


Odgovor

10 komentara

  1. Alpine
    Alpine Prikaži

    Nekoliko dana poslije Hondine objave o povlačenju pročitao sam Verstappenovu izjavu u kojoj kaže da planira ostati u Red Bullu slijedećih nekoliko godina. I šta da sad Wolff kaže?
    A Alpine mora početi razmišljati o novom vozaču jer sa Oconom ništa neznaju na duže staze.



    11
    10

    1
  2. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Mišljenja sam da u ovoj ljubavi konce vuče Hamiltonova karijera u MB jer Max je itekako poželjna roba SVIMA



    14
    14

    0
  3. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Znaci ne zele odlicnog vozaca nego nekoga kao Botas samo mlađeg. U redu je to dok Hamilton vozi za njih, ali zamisli da su “zaglavili” sa 2 Botasa? ?



    6
    6

    0
  4. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Ne vjerujem da će Ocon ili Russel biti zamjena za Hamiltona, za njega će kad bude trebalo uzeti provjerenog vozača… A na Bottasovo mjesto može doći jedan od njih…
    A možeš misliti što bi uzeli Maxa, Riccia ili nekog od top vozača da bude s Hamiltonom u timu, puno je lakše upravljati timom kad imaš točno definirane uloge u timu.
    Oni ne gledaju trku iz navijačke perspektive pa da im situacije tipa Hamilton-Rosberg budu uzbudljive…



    8
    8

    0
  5. OnlyAlonso Prikaži

    Naravno kad bi Max rasplakao Hamiltona,ipak trebate vodonosu,svima je jasna Vasa politika


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.