Gasly cilja na mjesto pored Alonsa?

Izdvojeno

Dok silly sezona još definitivno nije gotova, po paddocku kruže priče da je Gasly “uznemirio nekoliko ljudi u Red Bullu”, a sada možda znamo i razlog – izgleda da cilja na mjesto u Renaultu.

Nakon VN Eifela, komentator Sky Sportsa Paul di Resta pomalo nevoljko je otkrio “da se šapuće po paddocku” da je Gasly, metaforički, zafrknuo nosom, jer je krajem prošle sezone ispao iz seniorskog tima. Podsjetimo, zamijenjen je Alexom Albonom u Red Bullu i vraćen u “juniorski tim” AlphaTauri.

Francuz se oporavio, te je do sada odradio jako dobru sezonu s AlphaTaurijem, u kojoj se ističe izvanredna pobjeda na VN Italije u Monzi. Upravo ti rezultati potaknuli su priče kako bi Gasly mogao zamijeniti Albona koji još nije zasjao u Red Bullu i koji bi tada vjerojatno bio vraćen u AlphaTauri. No, sudeći prema komentarima Paula di Reste i informacije koje je iznio švicarski Blick u članku “Kaos transfera postaje sve veći i veći”. Upravo taj članak sugerira kako bi Gasly “čak trebao pregovarati s Renaultom za mjesto pored povratničke zvijezde Fernanda Alonsa – umjesto sunarodnjaka Estebana Ocona”.

Oconu rezultati ne idu u prilog. Istina, Ocon je imao više problema sa pouzdanošću od Ricciarda, ali na kraju, brojke govore dovoljno. U kvalifikacijama gubi od timskog kolege Ricciarda 10-1, a niti u samim utrkama nije postigao zavidne rezultate, dok je Ricciardo Renaultu donio prvo postolje nakon 2011. godine na VN Eifela.

Iz perspektive Renaulta, ako se ova glasina potvrdi, u sezoni 2021. imali bi dva pobjednika utrke, pod novim brendom Alpine.

U svemu tome, jedina sretna okolnost za Ocona je to što trenutno ima ugovor sa Renaultom do kraja 2021. godine, kao i to što se zna da ostaje pod upravom Mercedesa, iako, za razliku od Georgea Russella, više nije dio njihovog juniorskog tima.


Odgovor

14 komentara

  1. F1puls Portal
    Testarossa Prikaži

    To mu je mnogo bolja opcija od Red Bull timova



    21
    20

    1
  2. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Neka ode u Renault. Bolje to nego da je u nemilosti Marka i Hornera.



    16
    15

    1
  3. Mclaren
    raca Prikaži

    Poklapa se sa filozofijom Renaulta. Dobar francuski vozač u kompletnoj francuskoj momčadi



    18
    17

    1
  4. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Ne bih imao nista protiv…



    8
    7

    1
  5. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Imamo nove novinare na F1puls?

    :thumbs:



    8
    8

    0
  6. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    nadam se da ce Gasly zavrsit u toj ekipi….a za Ocona mogu rec samo ono sto sam i prije govorio….nije mi jasno kako je covijek dobio priliku pokraj PW94…….a vise nego ocito slabiji vozac



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.