Hulkenberg o potrazi za ugovorom: Ovaj rezultat je najbolja reklama za mene

Izdvojeno

Ivan Barin-Turica

Prije 4 godina 3 min 1 komentara

Ovog vikenda svjedočili smo jednoj od najčudnijih i istovremeno najimpresivnijih priča novijeg doba Formule 1. Nakon što je tek nekoliko sati prije službenog početka kvalifikacija za VN Eifela postalo jasno da Lance Stroll neće moći voziti, momčad Racing Pointa ponovno je spas pronašla u Nicu Hulkenbergu.

Iskusni Nijemac, koji se u trenutku poziva nalazio u šezdesetak kilometara udaljenom Kölnu, prihvatio je poziv i odmah krenuo put Nürburgringa, ne bi li stigao na prvu kvalifikacijsku rundu. Posljednje mjesto u kvalifikacijama nitko mu nije mogao zamjeriti, što je logično jer prije istih nije imao prigodu odvoziti niti jedan jedini trening, dok mu se, ako se uzmu u obzir sve okolnosti, ni na nedjeljnoj utrci nije predviđao vrhunski plasman.

No, Hulkenberg je odvozio jednu od najboljih utrka karijere, dovukao svoj bolid do osmog mjesta te sasvim zasluženo odnio nagradu za vozača dana, dok su njegova četiri osvojena boda pomogla Racing Pointu da dođe na treće mjesto ukupnog poretka konstruktora.

Otvoreno priznaje kako bi volio ponovno dobiti stalan ugovor u nekoj od momčadi, dok ga mnogi smatraju možda i najboljom “robom” na tržištu slobodnih vozača:

“Ovaj rezultat očito je najbolja reklama za mene i svakako najbolji način da se pokažem. No, i nakon Silverstonea je bilo puno priča, ali ništa se konkretno nije dogovorilo. Ljudi vide da sam tu, a na meni je da budem strpljiv i sačekam razvoj cjelokupne situacije.”

Podsjetimo, u obje je utrke vožene na Silverstoneu početkom kolovoza mijenjao tada bolesnog Sergija Pereza te je, nakon što je zbog problema s bolidom ipak propustio VN Britanije, na VN 70. Obljetnice završio sedmi, poslije izvanrednog trećeg mjesta u kvalifikacijama.

Iako je ovaj vikend trebao provesti radeći kao stručni komentator utrke za njemački RTL, čini se kako mu je puno ljepše sjediti u F1 bolidu:

“Bila je zabavna utrka. Nismo puno očekivali s obzirom na činjenicu da nismo prošli nikakve pripreme, dok su svi oko mene pripremljeni i usredotočeni tijekom cijele sezone. Jako sam sretan što sam uspio izvesti ovako dobar nastup.”

Je li Nico ovim zaslužio novi ugovor iduće godine – ne znamo. Znamo samo da je za nagodinu ostalo još puno otvorenih mjesta za koje se bori nekolicina jako dobrih vozača te da bi Hulkenberg sa sebe sigurno što prije htio skinuti etiketu čovjeka s najviše utrka bez pobjedničkog postolja.

Neki ga povezuju s Red Bullom, neki govore kako je viđen u dogovorima s Guentherom Steinerom oko sjedala u Haasu, a ostaje nam za vidjeti hoće li se i što od toga uistinu ostvariti. Ili će Hulk možda i dogodine biti nečiji spasitelj s pozicije rezervnog vozača.


Odgovor

1 komentar

  1. Max Verstappen
    F1Croatia Prikaži

    Zasluzuje mjesto u bilo kojoj momcadi !!!!!!sramota je gledat ga na ovakav nacin..



    15
    15

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.