Binotto: Razvoj bolida ide u pravom smjeru

Izdvojeno

Mario Brezovečki

Prije 4 godina 2 min 2 komentara

Ferrari upravo prolazi kroz najgoru sezonu od 2014. kada su završili na 4. mjestu u konstruktorskom poretku, no Scuderia radi na tome kako bi vratili bolid na stare staze slave, pa će tako donijeti novi paket nadogradnji na VN Portugala po riječima direktora tima Mattije Binotta.

Binotto je izjavio kako su napravili drastične promjene po pitanju pravca razvoja bolida nakon razočaravajućih rezultatima u predsezonskim testiranjima, te kako na nadogradnjama rade velikom brzinom.

Nakon VN Eifela u kojoj je Sebastian Vettel završio 11. i Charles Leclerc 7. Binotto je rekao:

“Naravno da nismo zadovoljni s rezultatima, ali nastavljamo raditi na poboljšanima razine naših sveukupnih performansi,”

“Vidjeli smo naznake napretka u kvalifikacijama, ali je važno da nadogradnje koje donosimo idu u pravome smjeru, pogotovo gledajuću ka 2021. također bismo trebali imati par novih nadogradnji za sljedeću utrku u Portimau.”

Leclerc se kvalificirao kao 4. ali nije uspio dobiti niti jednu poziciju kao ni njegov timski kolega Sebastian Vettel koji je krenuo utrku s 11. pozicije. Vettelovo izvrtanje i Leclercov gubitak tri pozicije je Binotto komentirao kao rezultat hladnog vremena u Njemačkoj i nemogućnosti dovođenja guma na optimalnu temperaturu.

“Bila je to teška utrka, ponajviše zbog dovođenja temperature guma na optimalnu visinu za rad, to je naročito bio slučaj s Charlesom koji se nakon dobrog starta počeo mučiti na soft gumama, odmah nakon prvih par krugova, što je rezultiralo tome da je bio u nemogućnosti pritiskati onoliko koliko bi to želio”

“Zato smo morali u boks s njim ranije nego što smo planirali, te odmah ga prebaciti na drugu strategiju. U završnoj fazi kada smo mogli ići u boks tijekom sigurnosnog automobila zajednički smo odlučili ostaviti ga vani na medium gumama”

“Sebastianovo izvrtanje je kompromitiralo njegovu utrku, pa je tu bilo malo toga za napraviti, čak i pri zadnjim krugovima utrke kada je bio na softu.”


Odgovor

2 komentara

  1. Charles Leclerc 16
    Domach Donator Prikaži

    O napretku mozemo govoriti tek kad nas Crna Strijela ne prođe za cijeli krug…



    9
    9

    0
  2. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Na što bi to ličilo da ide u krivom…



    7
    7

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.