Latifi razočaran nedostatkom brzine u odnosu na konkurenciju

Izdvojeno

Ivan Barin-Turica

Prije 4 godina 2 min 6 komentara

S dva boda osvojena devetim mjestom, Romain Grosjean je nakon Velike Nagrade Eifela pobjegao sa začelja ukupnog poretka ovogodišnje sezone Formule 1, ostavivši tamo dvojicu vozača.

Radi se Georgeu Russellu i Nicolasu Latifiju, dvojcu iz Williamsa, koji, unatoč konkurentnijem bolidu u odnosu na posljednje dvije sezone, još uvijek ne uspijevaju završiti utrku među 10 najboljih.

25-godišnji Latifi u Nürburgringu je završio na 14. poziciji, a nakon utrke nije krio svoje nezadovoljstvo:

“Razočaran sam što nismo mogli pratiti tempo konkurencije. Puno smo zaostajali za momčadima s kojima se u pravilu želimo boriti, Haasom I Alfa Romeom.”

Kanađanin se neulaskom u boks za vrijeme sigurnosnog automobila u jednom trenutku popeo na 12. mjesto, no vrlo brzo ga je preteklo nekoliko vozača i ponovno vratilo na sam kraj kolone.

“Pokušali smo nešto u posljednjem dijelu utrke, no ostali su bili jednostavno brži i imali novije gume od nas. Bilo je zabavno boriti se s Kvyatom u posljednjih nekoliko krugova, no ne mogu kriti razočarenje sporijim izdanjem bolida u odnosu na protekle utrke.”

Momčadskom kolegi Russellu, bod je ove sezone za jedno mjesto izmaknuo na Mugellu, dok je Latifi dvaput ostao kratak za jednu poziciju, u Austriji i Monzi. Na osvojene bodove momčad Williamsa čeka jako dugo, još od prošlogodišnje Velike Nagrade Njemačke, na kojoj je Robert Kubica bio 10.


Odgovor

6 komentara

  1. dejan_s Donator Prikaži

    Latifi bi prije trebao biti nezadovoljan što je vidno slabiji u odnosu na Russela, a ne time što do sada nije uhvatio jedno 10. mjesto: to njegovu karijeru neće uzdići, ali zato hoće urušiti činjenica da je u istom autu vidno lošiji od suvozača.



    5
    3

    2
  2. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Ph govori jedan vozac koji nema niti jednu sesiju da se nije izvrtio.. I on bi vise brzine… Ccccc



    1
    -1

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.