Vettel: Schumacher je još uvijek najbolji vozač kojeg sam ikad gledao

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 6 komentara

Sebastian Vettel kaže da mu je njegov junak Michael Schumacher i dalje najbolji vozač kojeg je ikad gledao, unatoč rekordima koje Lewis Hamilton dostiže.

Hamiltonov trijumf na VN Eifela ga je doveo do 91. pobjede, što znači da već idućeg vikenda može srušiti Schumacherov rekord.

“Mislim da maksimalno poštujem njegove uspjehe. To je broj za kojeg sam mislio da se nikad neće dostići. Sad sam siguran da će se i prestići.”

“Bez obzira na to, moram reći da će Michael uvijek biti moj junak. On je imao nešto što više nisam vidio niti u jednom vozaču.”

Vettel kaže da je poštovanje prema Michaelu uvećano kad je vidio kako vozi na drugim događajima poput kartinga ili Race of Champions. Zanimljivo, Schumacher i Vettel su za njemački tim osvojili šest naslova u Race of Champions u nizu.

“Mislim da je on bio bolji od svih drugih koje sam dosad vidio. Imao je neki prirodni talent kojeg je teško objasniti. Ako ste ga ikad vidjeli kako vozi karting, što očito nisam dok je bio mlađi nego kad smo odrasli, bilo bi vam jasno. Ja sam imao sreću voziti s njim Race of Champions nekoliko puta. Tada vidite još malo vještine i kontrole automobila.”

“Mislim da je pokazivao prirodni talent kojeg nisam vidio ni kod kojeg drugog vozača. Osim toga, imao je nevjerojatnu radnu etiku. Mislim da je kombinacija ta dva faktora ono što ga izdvaja od drugih. U tome mu još nisam vidio ravnoga.”

Vettel je pojasnio da Michaela i Lewisa ipak gleda na drugi način:

“Kad sam bio dijete onda sam se ugledao na Michaela, a Lewisa nisam gledao na taj način jer smo se utrkivali jedan protiv drugog. To je drukčija situacija. Još smo aktivni vozači i onda više gledate sebe, a manje druge. No, kao što sam rekao – ne možete ga dovoljno cijeniti zbog svega što je uspio napraviti. Vjerojatno će za 10, 15 ili 20 godina to biti jasnije.”


Odgovor

6 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    “No, kao što sam rekao – ne možete ga dovoljno cijeniti zbog svega što je uspio napraviti. Vjerojatno će za 10, 15 ili 20 godina to biti jasnije.”
    Lijepo je to objasnio.



    23
    22

    1
  2. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Tako je seb sve sta si rekao stoji



    16
    16

    0
  3. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Seb je i dalje tako POZITIVNO jednostavan i skroman, nakon svih tih titula i uspjeha. :thumbs:
    Stvarno ima respekta prema svemu i svakome. Kod njega nema nekih skrivenih poruka ili da kod njega trebaš iščitati nešto između redaka:

    “Mislim da je pokazivao prirodni talent kojeg nisam vidio ni kod kojeg drugog vozača. Osim toga, imao je nevjerojatnu radnu etiku. Mislim da je kombinacija ta dva faktora ono što ga izdvaja od drugih. U tome mu još nisam vidio ravnoga.”

    To cijenim. Legenda!



    16
    16

    0
  4. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    To se zove local-patriotizam,RESPECT! Osim toha pa Ham ga je pobjedio izravno a to uvijek boli



    2
    -20

    22
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Pobjedio ga u najdominantnijem bolidu ikad….a je mu bilo tesko. I kad je bilo neke sanse onda bi se dogodili verstapen, kimi u monzi isl. Vettel se borio protiv Bottasa, Hamiltona,Mercedesa, Hamiltonovih proljeva u medijima, i svog tima koji nije znao maknut Kimija s puta i reci mu da radi ono sto radi Bottas za Hamiltona. Zbilja je Ham se potrgao od toga da pobjedi. Pitaj se da ke Vettel sjedio u Mercedesu a Ham u Ferrariju kao bi ga pobjedio. Znas kako? Kao od 2010-13… nemojmo tovariti vozacima nekakvu zaslugu za nesto sto je neusporedivo. Ispred Mercedesa u ovih 7 godina nije mogao zavrsiti nitko pa makar taj netko bio reinkarnacija fangija senne i schumaera u jednoj osobi.



      7
      7

      0
  5. Zdenko Prikaži

    E Seb, trebalo bi o tebi komentirati na člancima gdje dobro voziš. Ovako ostaje da o tebi komentiraju Sch-Ham navijači koji će biti podijeljeni u ovoj tvojoj izjavi i to svatko na svojoj strani. Ne bi u tome sudjelovao.

    Izvrtio si se iza Williamsa kao početnik. Ne znam, ali dojma sam da o tebi više ni ne žele pričati jer ne znaju što bi rekli.
    Nadam se da ćeš početi bolje voziti slijedeće godine na sreću tvojih navijača.



    8
    5

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.