Autosport: Raikkonen ostaje u Alfi

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 23 komentara

Britanski Autosport piše da će Kimi Raikkonen nastaviti sa svojom F1 karijerom i 2021. godine, i to u istoj ekipi – Alfi Romeo.

Finac će ovog vikenda srušiti rekord Rubensa Barrichella od čak 322 starta, a po tvrdnjama “pouzdanih izvora” se čini da će iskoristiti opciju iz ugovora i ostati s Alfom i iduće sezone. Službena potvrda očekuje se tijekom ovog vikenda.

Raikkonen je u ekipu došao 2019. godine nakon što je Ferrari odlučio da ga zamijeni Charlesom Leclercom. Rezultati nisu bili uvjerljivi, ali je svjetski prvak iz 2007. pokazao da još uvijek ima brzine i motivacije.

Prošle godine pamtimo njegovo 4. mjesto na VN Brazila, što je pomoglo Alfi da se domogne 8. mjesta u poretku konstruktora.

Ove sezone njegov najbolji rezultat je 9. mjesto s VN Toskane.

Još uvijek nije jasno tko će mu biti timski kolega jer su za to mjesto kandidati Antonio Giovinazzi i Mick Schumacher. Ako se Alfa Romeo odluči za Giovinazzija – Schumacher bi mogao put Haasa koji još nije potvrdio nijednog vozača, a povezuje ih se s Ferrarijevom juniorskom školom gdje priliku čekaju i Callum Ilott i Robert Švarcman.


Odgovor

23 komentara

  1. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Kimi odlično vozi za Alfu i zaslužuje da ostane.



    25
    20

    5
    • Mclaren
      Fittipaldi Prikaži

      Koja je definicija odličnoga?

      Ima ukupno 2 boda isto kao i Giovinazzi, samo je 1 put završio u bodovima, vuče se po posljednjim mjestima i sam sebi kvari odličnu statistiku koju je stvarao u ranijoj fazi karijere.

      Momčad poput Alfe je odličan poligon za mlade vozače kojima treba iskustvo i uigravanje u svijet Formule 1. Kimi ne dobiva ništa i oduzima mjesto onima koji su budućnost, a Alfa valjda proda par šilterica više i to je sva isplativost ovog produženja ugovora.



      9
      -20

      29
    • Pascal Wehrlein 94
      Wehrlein94 Prikaži

      kako odlično? Giovinazzi je bolji



      3
      -12

      15
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Kako je bolji? Ove godine su u istom bodovnom egalu, cak su isti u kvalifikacijama, Kimi zrno bolji, a prošlu ga je Kimi za duplo bio bolji.

        Giovinazzi apsolutno ništa spektakularno nije pokazao. Kimi se ove sezone nasao u finim situacijama za dobre bodove, ali Alfa tacnije Ferrarijevi motori su bili ti koji su pokvarili sve.

        Kimi ce voziti jos jednu sezonu i to je kraj jedne 20-ogodisnje karijere i to je vjerovatno i cilj Alfe, kao i Kimija i btw zaslužio je!



        13
        11

        2
  2. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Totalno nepotrebno ostaje



    11
    -20

    31
  3. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Ne znam zašto. Toliko mladih je na pomolu da im treba mjesto u F1, a Kimi penzioner i hobi majstor zauzima mjesto. Nije da bi plakao da nije dobio ugovor. Slično i za Alonsa.



    6
    -21

    27
    • Sebastian Vettel 5
      battery992 Prikaži

      Sjeti se toga na svome poslu kad budeš imao pedesetak godina… Mladi trebaju zaslužiti priliku, Kimi je svoju dobio i debelo zaslužio… Zašto neki manji tim poput Alfe ne bi imao Kimija F**cking Raikonena kad može ?



      25
      23

      2
      • Mika Hakkinen
        Trust_no1 Prikaži

        Odličan komentar i definitivno se slažem sa svim navedenim.
        Kimi je legenda i od svih vozača koji su prošli kroz F1 meni najdraži. I on i Mika Hakkinen.
        A još jedan razlog zašto ga Alfa treba je iskustvo na stazi i povratne informacije koje daje i sudjeluje u razvoju bolida.



        5
        5

        0
  4. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Kad bi barem postojalo pravilo da svaki F1 prvak koji odluči otići u mirovinu, svoju zadnju sezonu odvozi u konkurentnom bolidu (ukoliko se trenutno ne nalazi u brzom bolidu), a ne da završi karijeru u momčadi s dna poretka…..

    Istina jé da ima mladih kojima treba mjesto u F1 ali, ruku na srce: Kakva bi F1 bila bez jedinstvenog i bezdlakojezičnog Kimija?!

    Trebale bi sve momčadi zajedno “sklepati” jedan bolid (nevezano za nijednu momčad) – i dati ga na korištenje Kimi-ju. Bil bi to jedinstveni Kimi F1 GP……samo nek vozi – samo da je tu ??



    31
    27

    4
  5. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Smatramo da Giovinazziju nije mjesto na gridu, smijemo mu se a protiv Kimija ima 5:5 u kvalama i po 2 boda imaju..
    Smijemo se i Haasu a Alfin dvojac nije nesto bolji…
    Osobno smatram da ni jednom u te dvije ekipe nije mjesto u bolidu F1 sljedece sezone..



    6
    -4

    10
  6. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    Istina je da Kimmi vise nije na onoj razini staroj,ali on je legenda F1 iako ima samo jedan naslov….o njemu ce se za 20ak godina pricat slicno kao o James Huntu….i to je sasvim dovoljan razlog da ostane jos ….
    A u ostalom kad pogledamo neke od tih mladjih vozaca…za njih je Kimmi doktor jos….Giovinazi je sad drugu sezonu tu,pa on bi trebo brisat pod sa Kimmijem,prebijat ga a ne bit izjedacen ili losiji….i dalo bi se tu jos njih nabrojat….
    I zato treba ostat,ako dodje neki mladji i talentiraniji od Gio sigurno puno moze naucit od Kimmija



    6
    5

    1
  7. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Iako rezultatima možda i ne zaslužuje toliko ostanak u F1, ali ipak zbog velikog marketinga, ali i ponajviše zbog iskustva i feedbacka kojeg može prenijeti momčadi i novom mladom momčadskom kolegi iz FDA ipak zaslužuje ostanak u F1 još jednu sezonu. Kimi je u F1 brend sam za sebe, legenda sporta te uz Hamiltona i Vettela najveće ime moderne Formule 1.



    8
    7

    1
  8. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Kimi vozi onoliko koliko je potrebno.
    Zabavlja se i uživa i još mu plaćaju za to.



    2
    2

    0
  9. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    Za neke koji komentiraju, a i za mnoge koji slicno misle, od kada je mjesto u F1 rezervirano za mlađe vozace? Gdje to piše?
    Raikkonen je i dalje brz da vozi bolid F1, on je ikona motosporta, donosi na vaznosti samoj momčadi, a sljedece sezone kako izgleda duo Raikkonen-Schumacher ne moze bolje zvucati.
    Dobro je netko komentirao, kad zakoračite u 40tu prepustite mjesto mlađem od sebi i lagano u mirovinu zeni doma



    6
    6

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.