Schumacher i Ilott vozit će na prvom treningu za VN Eifela

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 29 komentara

Mick Schumacher i Callum Ilott, Ferrarijevi juniori koji predvode prvenstvo Formule 2, debitirat će na trkaćem vikendu Formule 1 vozeći prvi slobodni trening za Veliku nagradu Eifela na Nurburgringu.

Schumacher će voziti za Alfa Romeo, a mjesto će mu prepustiti Antonio Giovinazzi, dok će Ilott voziti za Haas – još nije odlučeno tko će njemu prepustiti mjesto.

Priliku za debi u službenoj F1 sesiji dobit će i Robert Švarcman, no on će u bolid sjesti tek na VN Abu Dhabija.

Sva trojica sutra će odraditi testiranje na Fioranu, gdje će radi pripreme voziti SF71H, Ferrarijev bolid iz 2018. godine.

“Željeli smo organizirati ovo testiranje kako bi naša tri najbolja mladića bili dobro pripremljeni za događaj koji će im uvijek biti poseban trenutak. To će im biti prilika da se upoznaju s bolidom Formule 1 koji je znatno kompliciraniji od onog bolida na kojeg su trenutno naviknuti.”

“Callum, Mick i Robert već su dokazali svoju vrijednost u trenutnoj sezoni Formule 2, a ovaj test novi je korak u njihovoj edukaciji.”

– Laurent Mekies, direktor Ferrarijeve vozačke akademije i sportski direktor Scuderije

Švarcmanu će ovo biti prvo iskustvo u F1 bolidu, dok Schumacher i Ilott već imaju iskustva s prošlogodišnjih testova. Schumacher je u Bahreinu vozio za Ferrari i Alfa Romeo, a Ilott je u Barceloni vozio za Alfu.

Schumacher je trenutno u daleko najboljoj formi od njih trojice i drži prednost od 22 boda ispred Ilotta. Švarcman je nakon sjajnog otvaranja sezone upao u lošu seriju bez bodova u zadnje četiri utrke, stoga je pao na peto mjesto s 51 bodom manje od vodećeg Schumachera. Do kraja sezone ostale su još četiri utrke na dvjema različitim konfiguracijama bahreinske staze.


Odgovor

29 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    ivano7 Prikaži

    Zasluženo



    8
    6

    2
  2. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Tko će sad slušati Ferrarijeve navijače kako u nebesa dižu Micka kao nekakvog renesansnog preporoditelja koji će uskrsnuti Ferrari i donijeti mu nove naslove

    Hint: neće.



    10
    -20

    30
    • Mick Schumacher
      Ante Maras novinar Prikaži

      Nijedan ga navijač Ferrarija ne smatra spasiteljem ili preporoditeljem, on je samo jako talentiran vozač čije mu prezime donosi neke dobre stvari, a i neke loše.



      18
      14

      4
      • Mclaren
        Fittipaldi Prikaži

        Nijedan? Premalo komentara čitaš po društvenim mrežama

        Piše nedavno jedan lik na vašem Fejsu – izbacite Leclerca i Vettela, dovedite malog Micka i Kimija, najbolje će razviti bolid i osvojiti naslov

        Hahaha, pripremite se na navalu ovakvih komentara od ljudi koji gledaju dvije utrke godišnje i misle da je F1 počela i završila sa Schumacherom



        9
        -8

        17
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Kao što mi slušamo konstantno sve ostale navijače kako kenj.. po Ferrariju 386 godina jer im je Ferrari “pain in the ass”!! Preporoditelj nece biti vozač, nego osoba koja će znati kako posložiti ekipu, koja će znati gdje je čije mjesto i čiji koji je čiji posao. Ostalo je na inžinjerima i tek onda na vozačima. Nekoga će to zapast. bio to Leclerc, Schumaher ili možda Vettel junior. Oni koji pričaju o vozaču kao nekom spasitelju nemaju pojma što melju. Ovakav Ferrari treba druge promjene a na drugog vozača. Tu trenutno vozač ne može promjeniti ništa.



      9
      8

      1
  3. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    Ovogodišnje trke F2 su mi veci užitak nego trke u F1 ..svaki krug ..svaka krivina je borba za pozicije..sjajno.
    11 razlicit pobjednik u ovoj sezoni do sada….sjajna generecija vozaca ali i bolidi koji dozvoljavaju blisko utrkivanje .
    Mislim da dijelim mišljenje vecine da nije bitno da li bolidi idu 320 ako niko nikog ne može preteci ..interesantnije je 230 km/h a grizeš nokte ko ce iz krivine izaci prvi i vec u narednoj izgubiti vođstvo jer je neko bio spretniji ..i tako u nedogled.
    Ova trojica su zaslužila vožnju u F1 ali kad dodju u F1 nece mnogo promijeniti kao ni Leclerc …promjena bi bila kad bismo dobili F1 koja je dinamicna kao F2.



    17
    16

    1
  4. F1puls Portal
    Testarossa Prikaži

    Mislim da ce ih tu i ubaciti za sledecu sezonu. Kimi vjerovatno ostaje jos sezonu, a Mick u drugom sjedištu. Ne vjerujem da ce Haas uzeti dva debitanta tako da vjerovatno Illot i Perez/Hulk. Shwarzmana ostave u F2 da izdominira sledeću sezonu. I onda umjesto Kimija u Alfu.



    4
    0

    4
  5. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    Raikkonen Scumacher postava, vec je vidim



    12
    11

    1
  6. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Super,Mick je zbilja ugodno iznenadio sve nas, nadam se da će dobiti šansu u Ferrariju brže nego što je itko mogao očekivati ( čitaj,Sainz bye bye )



    1
    -8

    9
  7. Nando
    andrej12 Prikaži

    https://www.instagram.com/p/CFuliBsIr8h/
    Ne znam, ova slika je u meni probudila jedan jako lijep osjecaj, kada sam kao klinac gledao crveni bolid kako leti nekim meni nepoznatim stazama, a na vrhu poretka piše MSC. Bez ikakvog razmisljanja i polemika, rasprava tko je najveci, on je moj uzor dok sam odrastao i svima uvijek govorio: kad odrastem bit ću kao Schumacher. Zivili!



    11
    8

    3
  8. Mclaren
    KERS Prikaži

    Neka ih..super..Prezime Sumacher ce opet privuci paznju na F1..tesko je suditi junioru dok mu se neda prava sansa..al nebi mu bio u kozi..svaki korak ce se usporedivati s Michaelovim.



    9
    8

    1
  9. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Zanimljiva F2 karijera, slicno kao i u F3, prva godina za bacit a u drugoj spor pocetak ali kad je uhvatio ritam nitko mu nista nije mogao… bravo mick prezime cini cuda



    8
    8

    0
  10. Zdenko Prikaži

    Mick će osvojiti F2. To više nije “samo na ime”.

    Za F1 je super PR da je MS ponovno na gridu.



    4
    4

    0
  11. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Sviđa mi se način na koji mu grade karijeru, tko god to radi. Ide svojim putem, što je najbitnije jer to prezime nosi velika, nekad i nadrealna očekivanja od nas navijača te bi ga svakako volio vidjeti za upravljačem F1 bolida. E sad F1 je drugi par rukavica gdje neki drugi faktori utječu na rezultat, gdje talenat nekad nije dovoljan. Gdje se i “Bogovi” laktare.
    Ps
    Nisam dugo pratio ali čini mi se da je i sin od Ralpha isto talentiran.



    3
    3

    0
  12. lukarak Donator Prikaži

    Super, ali propustena sansa, pa mogli su Vettela pitat da pusti Micka u crveni bolid, iovako je sporiji od Alfe :D:D

    Ali bez zajebancije, Vettel je vozio vec na Nurburgringu, pozna stazu, Leclerc nije.



    2
    1

    1
  13. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Meni je žao malog Šumahera samo zato što znam da će ga mediji i navijači ubiti pritiskom. Neće on imati lagano vrijeme prilagodbe kao Russel. Samo da ne bude priča kao s malim Sennom.



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.