Zhou nakon samo osam krugova uzeo pobjedu na sprint utrci u Rusiji, veliki sudar Ghiottoa i Aitkena

Formula 2

Luka Kolak

Prije 4 godina 2 min 3 komentara

Guanyu Zhou je uspio uzeti svoju prvu F2 pobjedu, ispred Nikite Mazepina i Micka Schumachera. Jack Aitken i Luca Ghiotto, koji su imali strašan sudar, uzevši rezultate iz 5. kruga, završili su u bodovima četvrti i peti, dok se iza njih smjestio Yuki Tsunoda. Posljednje bodove su uzeli Callum Ilott te Dan Ticktum.

Zhou je obranio svoju najbolju poziciju, dok s druge strane, Mazepin je imao slab start te ga odmah Aitken prošao do drugog zavoja. Schumacher je imao sjajan start te je s osme pozicije do drugog zavoja bio već na četvrtoj poziciji. Kao i jučer, u navedenom zavoju smo ponovno vidjeli odustajanja. Guilherme Samaia otišao je van staze preko velike pasice u zavoju te završio u zraku gdje je zahvatio nesretnog Jakea Hughesa te su obojica morala odustati jer su imali probušene gume.

Krug nakon toga, na stazi je bio virtualni sigurnosni automobil kako bi se očistile krhotine, dok je krug prije toga, Mazepin uspio vratiti svoju drugu poziciju. Nakon nastavka utrke, Schumacher se priližio Aitkenu te ga bez većih problema uspio proći. Daruvala je imao isti plan, no, iako je uz pomoć DRS-a došao ispred Britanca, ulaskom u drugi zavoj, otišao je van staze te je tako morao odustati od napada..

No, u osmom krugu je na stazi bila crvena zastava. Aitken i Ghiotto su započeli borbu za poziciju ulaskom u drugi zavoj. Ghiotto je prošao ispred, no Aitken je imao bolji izlaz te se našao na unutarnjoj strani zavoja tri gdje su vozači bili jedan pored drugog. Britanac je nakratko otišao preširoko prema Talijanu što je rezultiralo kontaktom te su oba bolida, pri velikoj brzini, završila u zidu. Na svu sreću, oba vozača su odmah izašla van iz bolida te krenula prema medicinskom centru na pregled.

Nakon 15 minuta, donešena je odluka kako utrka neće biti nastavljena zbog prevelike štete na barijerama, što je donijelo Zhou prvu pobjedu ove sezone, dok je Schumacher ostvario još jedan podij ove sezone, drugi ovog vikenda. Vozačima, koji su završili u bodovima, bit će dodijeljeni prepolovljeni bodovi.


Odgovor

3 komentara

  1. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Jesu vozaci dobro? Sudar je bia strasan


    0
    0

    0
  2. Ferrari
    karlo_b Prikaži

    Sudar je bio strašan za vidjet.. Sva sreća pa nikom ništa..
    Al zanima me zašto su uzeti rezultazi iz 5 kruga.. Ispada smiješno da su vozači koji su izazvali prekid trke uvršteni u bodove.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.