Formula 2

Promjene u F2: Alesi zamijenio Matsushitu u MP-u, Hughes stigao u HWA

Piše: Lovro Andraka

Prije 2 godina, 3 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Čak dvije momčadi ući će u vikend Velike nagrade Rusije s jednim novim vozačem u postavi – Giuliano Alesi prešao je iz HWA Racelaba u MP Motorsport, dok je na njegovo mjesto stigao F3 vozač Jake Hughes.

Prema službenom priopćenju MP-a, pokretač vozačkih promjena bio je Nobuharu Matsushita koji je “odlučio potražiti nove izazove negdje drugdje”.

Iskusni Japanac doživio je vrhunac sezone pobjedom u ludoj glavnoj utrci u Španjolskoj, a nakon 18 utrka nalazi se na 12. mjestu ukupnog poretka. On i odlični debitant s dvije pobjede Felipe Drugovich doveli su MP do sedmog mjesta u poretku momčadi.

“Kada sam vidio priliku s Matsushitinim odlaskom, pomislio sam kako je to dobra prilika za Giuliana da završi godinu na dobar način, s momčadi koja se ove godine dokazala kao pobjednička i da se pokaže na mjestima bliže vrhu poretka”, rekao je Jean Alesi za Motorsport na pitanje o razlozima Giulianove promjene momčadi.

Na Alesijevo mjesto stigao je Jake Hughes, HWA-ov F3 vozač koji je uz dvije pobjede sezonu završio na sedmom mjestu.

26-godišnji Britanac pridružit će se iskusnom Artjomu Markelovu koji s Alesijem nije imao bajnu debitantsku sezonu momčadi HWA – bodove su osvojili samo triput i drže pretposljednje, deseto mjesto u poretku momčadi s 13 bodova.

Komentiraj

3 komentara

 1. Stefan Bellof
  pigmalion Prikaži

  Prema službenom priopćenju MP-a, pokretač vozačkih promjena bio je Nobuharu Matsushita koji je “odlučio potražiti nove izazove negdje drugdje”.

  Gdje? …..u F1?


  0

  0

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj košta, vrijeme košta, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez pomoći naših čitatelja - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Kolumne

Starački domovi F1 vozača: TV lica

Oktanski koktel // Ante Maras

Dolazimo do kraja našeg serijala o putevima kojima krenu F1 vozači nakon što napuste kraljicu motorsporta Za razliku od prijašnjih dijelova, u ovom ćemo se dotaknuti onih vozača koji su upravljač bolida zamijenili mikrofonom i slušalicama te postali komentatori i stručni analitičari TV kuća po pitanju Formule 1 Dobitna kombinacija za obje strane: televizijske kuće dobivaju vrhunske stručnjake koji svojim analizama i znanjem...

Što sve vozač vidi na ekranu volana

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Na primjeru Charlesa Leclerca i njegovog Ferrarija možemo jasno očitati što vozač vidi na ekranu svog volana Primjer ekrana na F1 volanu 1) Prethodni krug U gornjem lijevom kutu vidi se vrijeme posljednjeg odvoženog kruga, u ovom slučaju je iznad dvije minute jer se radilo o izlaznom krugu u kvalifikacijama 2) Broj okretaja Nova generacija bolida Formule 1 ne postiže više od 15 tisuća okretaja u minuti, ali samo...

Pogled u budućnost – 1. dio: Mercedes i Red Bull

Lociranje // Lovro Andraka

Iako više od polovice trenutnih vozača u Formuli 1 nije niti će tako skoro zagaziti u tridesete godine života, momčadi uvelike razmišljaju o mladim vozačima koji se tek razvijaju i probijaju kroz juniorske kategorije Ne samo da razmišljaju o njima, već ih imaju pod ugovorima i podupiru njihove karijere Razvijanje vlastitih mladih vozača u sklopu juniorskih akademija postalo je standard u suvremenoj F1 i zato danas gotovo sve...

Još kolumni