Ocon vidi svoj napredak u jednom krugu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 2 komentara

Esteban Ocon vjeruje da polako pronalazi brzinu u Renaultu R.S.20 nakon što je propustio godinu dana kompetitivnog natjecanja.

Francuz se vratio u Renault, te je došao na megdan sedmerostrukom pobjedniku Danielu Ricciardu.

Ocon je ove sezone samo jednom bio brži u kvalifikacijama (kišna VN Štajerske), ali kaže da počinje pronalaziti brzinu u svom bolidu:

“Bilo je prilično blizu na nekim kvalifikacijama.”

“Neki vikendi su mi bili teži, ili sam imao problema ili se nisam dobro osjećao u bolidu. Istina je da je taj jedan kvalifikacijski krug bio nezgodan ove sezone.”

“U Mugellu to nije bio slučaj. Osjećao sam se vrlo ugodno iza volana. Bili smo izjednačeni tijekom cijelih kvalifikacija i trebalo je biti neizvjesno sve do tog posljednjeg pokušaja u Q3.”

Ocon se u svom zadnjem krugu izvrtio na stazi, a priznaje da je ekipa porazgovarala s njim o kvalifikacijskim performansama prije tog događaja:

“Definitivno se radi o setupu i odlukama koje donosimo, ali i o razumijevanju što trebamo od bolida. U tim područjima smo se mučili.”

“Nekoliko puta sam gubio brzinu na pravcu i zbog toga gubio vrijeme. Razgovarali smo o tome i što trebamo učiniti kako bi se poboljšali.”

“U Mugellu se isplatilo jer su performanse bile dobre. Vrlo sam zadovoljan vikendom. Što se tiče tempa – Daniel i ja smo bili blizu tijekom treninga i kvalifikacija. Tome ću težiti i u budućim utrkama.”

Ocon je trenutno 12. u vozačkom prvenstvu, 23 boda iza Ricciarda. U konstruktorskom poretku Renault je 23 boda iza McLarena koji je trenutno 3.

Francuz će iduće godine voziti uz Fernanda Alonsa.

[vozac broj=”31″ ime=”Esteban Ocon” momcad=”Renault” sezona=”2020″]


Odgovor

2 komentara

  1. Alpine
    Alpine Prikaži

    Ocon je imao točno pola sezone da dođe u grif. A sad ima još 8 utrka da dođe još malo bliže Ricciardu. Moram priznati da sam očekivao da će biti malo brži u kvalifikacijama, u utrkama je solidan. Vidjet ćemo, ako neće bliže Ricciardu, onda vjerovatno neće ni Alonsu, a onda bi mogao biti i u problemima jer Renaultovi juniori već čekaju u redu. Mora biti brži u kvalama, na temelju njegovih rezultata u nižim kategorijama trebao bi imati to u sebi, no vidjet ćemo uskoro.
    Vidim da Wolff filozofira sa Russellom, ako još potpiše sa Hamiltonom na koju godinu, a vidim da se sve češće spominje i kombinacija Verstappen/Mercedes, onda Russell sigurno neće gubiti vrijeme u Williamsu, pa bih ga jako volio vidjeti u Alpine



    2
    0

    2
  2. Charles Leclerc
    Leclerc1978 Prikaži

    Meni se čini da se čovjek psihički priprema za Alonsa.



    1
    0

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.