Hulkenberg: Zatvoreni kokpiti bi mogli F1 učiniti neatraktivnom

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 1 min 2 komentara

Nico Hulkenberg, Force India

Nico Hulkenberg ne bi htio da se u Formulu 1 uvedu zatvoreni kokpiti jer misli da bi to moglo utjecati na atraktivnost samog sporta. Nakon pogiblje Justina Wilsona u Indycar seriji, izgleda da je većini prekipjelo te se sada inzistira na uvođenju zatvorenih kokpita.

“Mislim da zatvoreni kokpiti nisu pravo rješenje. Naravno da postoje dobre strane toga, ali ja natjecanje Formule 1 vidim kao natjecanje otvorenih kokpita. Uostalom, svi koji smo u Formuli 1 znamo koji rizik ona nosi te smo svjesni toga. Opasnost je uvijek bila tu, to je DNK utrkivanja i Motorsporta. Mislim da ne bi bilo dobro učiniti sve previše klinički. Tada bi Formula 1 mogla izgubiti na atraktivnosti.”

S druge strane, Jenson Button je odjednom postao veliki zagovornik zatvorenih kokpita:

“Bio sam jedan od vozača koji je govorio da je ovo natjecanje otvorenih kokpita, ali mislim da je sada svima dosta. Ovakve stvari se ne smiju događati u današnje vrijeme. Nismo u 70-ima, valjda smo nešto naučili od tada.”


Odgovor

2 komentara

  1. Marros Prikaži

    Herr Hulkenberg ima prav. Bolid F1 mora da bude kabriolet bez blatobrana.


    0
    0

    0
  2. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Neće naići na veliku podršku ostalih vozača, to je sigurno, ali dobro da je izrazio svoje mišljenje, a usput ga je i dobro obrazložio. Ja stajem na Nicinu stranu. Motorsport je svakako opasan i tu nema pomoći.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.