Hamilton pobjednik kaotične VN Toskane; Verstappen odustao u prvom krugu, dvije crvene zastave, sudar čak četiri bolida na startno-ciljnjoj ravnini, Albon na podiju!

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 4 godina 6 min 90 komentara

[glasovanje utrka=”144″]

Lewis Hamilton ostvario je šestu pobjedu ove sezone dok se iza njega našao momčadski kolega Valtteri Bottas. Treće mjesto je uzeo Alexander Albon, koji je napokon uspio uzeti podij nakon trećeg pokušaja.

Daniel Ricciardo, iako je bio blizu trećeg mjesta, nije mogao bolje od četvrte pozicije, dok se Sergio Perez našao na petom mjestu. Lando Norris je svoj McLaren dovezao do šeste pozicije, a Daniil Kvjat je došao do sedmog mjesta.

Kimi Raikkonen je ostvario svoje prve bodove ove sezone došavši do osme pozicije, dok je dvojac iz Ferrarija zatvorio krug desetorice, no Leclerc će biti ispred Raikkonena nakon uračunate kazne za Finca. Utrku su još završili samo George Russel i Romain Grosjean.

Utrku je obilježio veliki sudar na startno-ciljnoj ravnini u kojem su sudjelovala čak četiri bolida, no, svom srećom, svi su prošli bez većih posljednica. Utrku za zaborav imao je Max Verstappen koji je svoju utrku završio na samom početku utrke.

Tijek utrke

Sam start utrke nam je donio prve uzbudljivosti na stazi. Bottas je odmah preskočio Hamiltona nakon lošeg starta Britanca, dok je Leclerc također sjajnim startom skočio na treće mjesto. No, najveći gubitnik je bio Verstappen. Prvo je gubitkom snage na startu, pao u sredinu poretka, a ulaskom u zavoj 3, u zadnji kraj ga je udario Kimi Raikkonen te ga izvrtio i poslao van u šljunak. Nizozemac se nije mogao izvući te je morao izaći van iz bolida. Istu sudbinu je doživio i pobjednik Monze, Pierre Gasly, dok je Grosjean također otišao van staze i završio u zidu, no uspio se nekako vratiti na stazu. Carlos Sainz je na startu napredovao nekoliko mjesta, ali u borbi s Lance Strollom za poziciju, imao je mali kontakt te se izvrtio na stazi, a Sebastian Vettel ga nije uspio izbjeći te je slomio svoje prednje krilo. Nakon svih uzbuđenja, sigurnosni automobil je izašao na stazu.

Nakon šest krugova iza automobila, utrka je nastavljena, no ni to nije dugo potrajalo. Bottas je zgusnuo cijeli grid te počeo ubrzavati na samom startu, no, to je zbunilo vozače na začelju grida, te smo vidjeli strašan sudar koji je podsjećao na onaj u Belgiji 1998., samo u manjem obujmu. Magnussen je značajno usporio, na što nije uspio reagirati Giovinazzi koji se zabio u njegov zadnji kraj, a na njega je kasnije naletio i Carlos Sainz. Latifi, iako je bio pored svih događanja, nije uspio izbjeći istu sudbinu te je također morao odustati. Zbog ogromne količine krhotina te zbog uklanjanja bolida, prekinuta je utrka.

Za vrijeme stanke, Esteban Ocon je također završio svoju utrku nakon pregrijavanja zadnjih kočnica. Objavljeno je kako će vozači imati stajaći start, kao što smo imali i u Monzi. Kao i u Italiji, mnogi vozači su iskoristili mogućnost te promijenili gume.

Nakon pola sata, vozači su krenuli prema startu. Hamilton je unatoč velikom pregrijavanju kočnica, uspio na novom startu preskočiti Bottasa uz pomoć zavitrinie na startu. Kao i momčadski kolega, Albon je imao slab start te je odmah pao iza oba Racing Pointa te Ricciarda u jedinom preostalom Renaultu. Borbu smo također vidjeli između Raikkonena i Russela za 10. mjesto, gdje je Britanac izašao kao pobjednik te krenuo graditi prednost ispred Finca.

Mercedesi su odmah odjurili na četiri sekunde ispred konkurencije, a najveću borbu smo vidjeli iza njih. Prvo je Ricciardo u 15. krugu prešao ispred Pereza, koji je počeo padati u poretku, isto kao i Leclerc. Iako dobrom tempu u utrci, Leclerca je prvo prošao Stroll, krug kasnije Ricciardo i Albon, kao i sam Perez. Monegažanin je rekao momčadi kako se muči s gumama, te mu je molba uslišana u 22. krugu kada je pozvan u boks.

Zanimljivu poruku je Bottas poslao svojoj momčadi tražeći da mu daju različite gume od Hamiltona. Međutim, kada je došlo vrijeme za ulazak u boks, Finac je bio prvi na redu te je dobio hard komponentu, no, krug kasnije, kada je Hamilton ušao u boks, izlaskom iz boksa vidjeli smo kako je Britanac dobio istu komponentu guma kao i njegov momčadski kolega.

Između toga, počeli su i ostali ulaziti u boksove, gdje je Ricciardo uspio preskočiti Strolla, dok to nije prošlo za rukom Norrisom, koji je uspio na stazi proći Pereza, no kroz boksove je opet izgubio mjesto. Leclerc, iako je bio već u boks, ušao je ponovno u boks u 38. krugu po novi set medium guma.

I taman kada smo očekivali kako je utrka završena, Stroll je ponovno unio određenu dozu uzbuđenja. Kanađanin je ulazeći u zavoju 9, zbog puknuće gume, izgubio kontrolu te izletio van staze i završio u zidu. Srećom, Stroll je izašao bez problema iz bolida. Prvo je na stazu izašao SC, koji je Bottasu došao kao naručen jer je odmah ušao u boks po novi set mediuma, a isto to je uspio učiniti i Hamilton. No, nedugo zatim, na stazi je ponovno bila oglašena crvena zastava.

Mercedesi su na svoje bolide stavili soft gume te krenuli na još jedan start utrke. Bottas je ponovno imao loš start te ga je Ricciardo uspio preskočiti na drugo mjesto, dok je Albon uspio proći Pereza i doći do četvrte pozicije. No, veselje u Renaultu nije puno trajalo jer je Finac već idući krug ponovno došao na drugo mjesto. Albonov bolid je oživio na soft gumama te je počeo hvatati Ricciarda, kojega je uspio i proći te doći do trećeg mjesta.

Bottas je počeo na kraju spuštati zaostatak za Hamiltonom, no nije imao dovoljno snage da uspije doći do pobjede. Russell je imao priliku da završi u bodovima, zbog kazne od pet sekundi za Raikkonena, no zamalo mu je izbjegao prvi bod ove sezone.

PozicijaVozač MomčadVrijeme
1 Lewis HamiltonMercedes
2 Valtteri BottasMercedes4.880
3 Alex AlbonRed Bull8.064
4 Daniel RicciardoRenault10.417
5 Sergio PerezRacing Point15.650
6 Lando NorrisMcLaren18.883
7 Daniil KvyatAlphaTauri21.756
8 Charles LeclercFerrari28.345
9 Kimi RaikkonenAlfa Romeo29.770
10 Sebastian VettelFerrari29.983
11 George RussellWilliams32.404
12 Romain GrosjeanHaas42.036
  Lance StrollRacing Point 
  Esteban OconRenault 
  Nicholas LatifiWilliams 
  Kevin MagnussenHaas 
  Antonio GiovinazziAlfa Romeo 
  Carlos Sainz Jr.McLaren 
  Max VerstappenRed Bull 
  Pierre GaslyAlphaTauri 

Odgovor

90 komentara

  1. Max Verstappen
    CroBottas Prikaži

    Red flag spašava sezonu ??



    16
    13

    3
  2. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Pocetak ko da igras F1 online.



    29
    28

    1
  3. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Luda utrka, koliko bi jos napetije bilo da nema mercedesa, borba za trece mjesto trajala citavu utrku!



    19
    14

    5
    • Mercedes
      Serviser Donator Prikaži

      Gledaj to kao na 19 godina unazad kad je MS pobjedivao sa Ferrarijem i niko mu nije bas previše se približavao.Dal bi i onda tako pisao kao sad da bi bilo napetije da ga nema?



      9
      -18

      27
      • Fernando Alonso 14
        Lukica Prikaži

        Naravno, nisam simpatizer nekog vozaca posebno, simpatizer sam dobrog utrkivanja. Simpatizer sam utrka gdje se vozaci utrkivaju do kraja, tjeraju do maksimuma, tipa sezone 2010. ili 2012. , dao bi sve da se onako uzbudljive sezone vrate!



        14
        12

        2
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        To je kao da uspoređujes dominaciju bayerna u bundesligi u kojoj borusia i jos koji tim znaju zapaprit (MSC era)
        I Dinamova u HNL di se rugaju u ligi vec 15 godina s 30 bodova prednosti (Ham era)



        22
        18

        4
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Njemacka liga bi u automoto utrkivanju bila formula 3. Liga prvaka nije predvidljiva i to je top nogometno natjecanje. Pa bi bilo fer najboIje auto moto natjecanje uspprediti sa ligom prvaka ili eurom , svjetskim prvenstvom itd. NItko ziv ne moze sa sigurnoscu reci tko ce biti sljedece sezone prvak. U F1 znamo i nagodinu tko ce biti prvak a ne samo ove. To je ogromna razlika.



          2
          -1

          3
      • Kimi Raikkonen 7
        Kos Prikaži

        Ko da si usporedil racu i piceka.



        2
        0

        2
  4. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Malo je reći kaotična utrka.
    EDIT: pričat će se godinama… sjećate li se Mugella?



    11
    10

    1
  5. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Bottas da sam vozi utrku nekako bi zavrsio drugi. Kakav kaos od utrke! Na stranu rezultati i ocjenjivanje performansi, najbitnije je da su danas svi prosli bez ogrebotine. Mugello, dobrodosao u kalendar ?



    35
    34

    1
  6. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Toliko sam htio da Danny Ric bude na podiju.. Mislio sam da ce mi bit drago kad Albon napokon bude na podiju, al danas mi je samo digo tlak…



    30
    29

    1
  7. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    D-Ric strasan vozac ☝️



    16
    15

    1
  8. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Koja utrka, show!
    Staza puno bolja za utrkivanje nego sam očekivao. Bravo Ham, Rici, Albona i Kimi.
    Ferrari jedva drži Williams iza sebe, majko mila.



    18
    17

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Pa Alfa je definitivno brza,a vjerujem da je Williams blizu. Cak ni Hass s nekim boljim vozacima mozda ne bi bio losiji. Ugl zadnje 3 utrke pokazuju da definitivno ne spadaju u top 10.



      3
      1

      2
  9. Formula1
    f1zd Prikaži

    Utrkivanje užas, cirkus je donekle spasio utrku.



    9
    0

    9
  10. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Trka u kojoj svi osim albona nisu imali srice….
    Ricardo skoro postolje
    Russel skoro do boda
    Svih 8 sta su ispali sta je bilo s oconom?
    Ferrari multipla ima vecih problema od motora
    Botasov restart nije covik nista kriv vidin mnogi ga osuđuju, al voznja nikakva da vozi u ferrariu nebi boda ovu sezonu uvatia



    5
    -2

    7
  11. Daniel Ricciardo
    _bataziv_0809 Prikaži

    Belgija je bila 1998, ispravite brzinski, sve najbolje momci!!



    3
    3

    0
  12. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Bar smo jedan crveni bolid gledali u vodstvu ove godine, makar to bio SC Mercedes.



    12
    9

    3
  13. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Šteta za Ricija.
    Idemo dalje nadam se da ta tetovaža ipak bude do kraja sezone.
    Bravo Kimi kuko stara?



    11
    11

    0
  14. Mercedes
    nochimagaddavo Prikaži

    Sjajan Albon, bilo je i vrijeme,čestitke i Ricciardu, biće podijum drugi put.
    Hamilton u svom stilu.
    Vodonoša i da ima 1000 šansi, opet bi prokockao sve!



    8
    7

    1
    • F1puls
      ivanh Prikaži

      Kak ne shvaćaš da ne smije…..kad iz boxa vide da drži tempo sa Hamom odmah ga stisnu za jaja tj.jave mu iz boxa da su na drugačijoj strategiji, lik uspori, pa im za par krugova stave iste gume..haha…… u Belgiji isto…….ljiga od karaktera taj Botas



      11
      3

      8
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Hahaha, dobra fora.



        2
        -8

        10
        • F1puls
          ivanh Prikaži

          Neosporno je da je Ham bolji vozač od Botasa ali ovo je postalo toliko žalosno,bijedno, jadno i negledljivo sa stalnim “kočenjem” i opstruiranja Botasa da se era MS-a,Alonsa ili Hakinena ne mogu uspoređivati,
          Rosbergu naklon do poda što se nije dao je*at …



          18
          15

          3
      • Sebastian Vettel 5
        battery992 Prikaži

        A ne znam, zašto je ljiga, bolje biti vječito drugi nego da vozi Ferrari ili Alfu pa da nema šansu.
        Jednostavno je Hamilton bolji vozač, a ima i tim iza sebe da ga progura da ne izgubi na strategiju.



        8
        7

        1
        • F1puls
          ivanh Prikaži

          Mercedes je sek brži bolid od ostalih i opstruiranje Botasa je potpuno nepotrebno.



          7
          4

          3
        • Sebastian Vettel 5
          battery992 Prikaži

          Naravno da je potrebno ako praviš od Hamiltona božanstvo… Odnos Mercedesa prema Rosbergu mi je sve rekao o tome timu, od prve sekunde Hamilton je tu favorit i to se neće promijeniti… Bottas nema nikakvu šansu za borbu s njim, zbog svojih nedostatka, ali i zbog politike tima… Ako se bori bude tu uvijek James.



          7
          4

          3
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          bolje biti vječito drugi nego da vozi Ferrari ili Alfu pa da nema šansu

          Bottas nema nikakvu šansu za borbu s njim

          Ovo ti je kontradiktornost. Govoriš da nema šansu u drugom timu, a u drugom komentaru kažeš da ni u Mercedesu nema nikakvu šansu… Po meni je bolje biti u bilo kojem drugom timu, ali da znaš da se možeš boriti maksimalno sa onim što imaš. U Mercedesu jedino ima šansu da bude drugi u ubjedljivo najboljem bolidu. To ti je jednako šansi da bude zadnji u borbi dva bolida koja su u svom svijetu. To je po meni puno više frustrirajuće nego da negdje drugo završi čak i deseti, ali da znaš da si dao sve od sebe. Barem imaš satisfakciju da si izvukao maksimum.



          5
          5

          0
  15. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Damage limitation McLarena, šteta za Ricciarda. Valjda će uspjeti uhvatiti jedan podij sa Renaultom. Bottas truba.



    5
    3

    2
  16. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    staza odlična,ali utrka kao utrka teško smeće.
    Bo77as nula…



    4
    -7

    11
  17. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Šteta…da Stroll nije izletio vjerujem da bi Ricciardo završio treći, ali u svakom slučaju čestitke Albonu!



    13
    12

    1
  18. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Kakva Nedelja. Jaooo prvo f2. Moto 2 pa moto gp. I onda secer na kraju.. Vrh steta rici bit će podija



    6
    6

    0
  19. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Zna Bottas kad treba zacinit utrku



    2
    0

    2
  20. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Đorđe ni nakon što je pola grida ispalo ne može do boda, a Valter će valjda jednom pokazat muda. Više bi ga cijenio da proba i razbije se nego da kao jazavac kruži stazom. Seb na jedvice jade do boda. Mislim da mu je pun kurac Heinz barbecue tima, a i obrnuto.
    A šta se ovaj BLM klaun preserava s tim majicama i online preseravanjem?



    14
    6

    8
  21. Benko Prikaži

    Bottasu moj. Krvare mi oci dok te gledam dok vozis, kakav bolid imas, a ne mozes nista



    20
    17

    3
    • Sebastian Vettel 5
      battery992 Prikaži

      A kakav bolid Hamilton ima? Nek je samo 3% bolji vozač od Bottasa dovoljno je da mu pobjegne i što da učini Bottas, a različita strategija mu je zabranjena…
      Tko zna što mu piše u ugovoru, koje klauzule ima, ne vjerujem da smije kao Rosberg ići na nož… A i Mercedes je skoro perfektan, pa nema odustajanja i kvarova…



      3
      0

      3
  22. Charles Leclerc 16
    Domach Donator Prikaži

    Bottas sam sebi neprijatelj…cak i da nema Hamstera on nebi osvojio naslov…



    13
    8

    5
  23. gidra Prikaži

    Neka nova fore ova crvena zastava, utrke su postale toliko dosadne da FIA svaku sitnicu iskorištava da pokuša animirati modernu najdosadniju F1 u povijesti.



    7
    -4

    11
    • Sebastian Vettel 5
      battery992 Prikaži

      Ne nego se treba dogoditi još koji Jules Bianchi pa bi ti bio zadovoljan…



      10
      6

      4
      • gidra Prikaži

        Pmatnjakovicu, ne razumijem prvotno spominjanje JB-a. Druga stvar jesi li ti gledao utrku u Suzuki ? Pa da te pitam kad si tako pametan čemu sluzi SC a čemu VSC? Onda mi nakon toga odgovori kako su ove sezone završavale utrke gdje nije bilo SC-a koliko je vozača ostavljeno za cijeli krug? Kako će se dogodit JB ako je SC na stazi ?
        Problem vas danas sto imate pogled na ovaj sport isključivo navijački, teenagerski i čim vašim mezimcima ne ide očekujete neke umjetne mokre staze, Obrnute gidove i ostale pizdarije. Umjesto da uključite mozak i pogledate šire na realno stanje stvari gdje FIA zadnjih godina čini gotovo sve da se izvadi iz dugogodišnjih sranja koje su nastale njihovim lošim odlukama.



        1
        -3

        4
        • Sebastian Vettel 5
          battery992 Prikaži

          A ti si valjda gledao F1 kad se ginulo redovito pa ti nedostaje… Uvijek postoji mogućnost nekog tehničkog problema ili kvara na autu, a imaš ljude na stazi koji popravljaju barijere, uklanjaju bolid i čiste stazu…
          A s obzirom da ti se ne sviđa da vodeći gube prednost zbog RF, zar se ne događa isto i s SC?
          Trebalo bi se nastaviti utrkivati bez obzira na udese da bi Hamilton zadržao svoju prednost u bolidu koji je sekundu po krugu brži od ostalih, a također da bi dugogodišnji fanovi i znalci poput tebe bili zadovoljni.



          1
          0

          1
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Pa jeli bolje da bude crvena zastava i da nam se ne gubi bzvz 5-6 krugova dok oni počiste stazu? Da nije bilo danas crvenih zastava više od pola trke bi se vozilo iza SC, samo mi je glupo što se smiju mjenjat gume u boksu.



      9
      7

      2
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      Izgleda da si prepametan za sve nas, tko te može pratiti, ali crvene zastave nisu neka nova fora, za tebe izgleda jesu, ovo neki dan nisu bile sitnice nego ozbiljni sudari i izlijetanja, valjda znaš da dok se barijere ne dovedu u stanje prije udara da trka ne može ponovo krenuti… ili ne znaš?



      2
      0

      2
  24. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Solidna utrka (dao sam 5), sviđa mi se Mugello kao staza.

    Čestitam Lewisu na pobjedi i Albonu na postolju… Bottas teletabis i papučar, nije mi uopće žao što ga Mercedes tretira kao stari otirač.
    Žao mi je da Ricci nije uspio doć do postolja.



    6
    6

    0
  25. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Bottas zeznuo s onim restartom. Nije nista napravio kontra pravila , ali je jako jako opasno po zivote svih vozaca.
    Tu nazalost Sainz , ni kriv ni duzan , ispadne.

    Norris je imao solidan tempo,
    Ali zeznuli su s ulaskom u boks. Trebao je ici raditi undercut bez obzira sta je bio u DRSu Perezu. Puno puni vise bi tako zaradio vremena , nego sta ga je prestigao na stazi.
    Jos je izgubio sekundu u boksu kad je morao cekati Kvyata da prode.
    Sve u svemu solidna utrka za njega. Bez nekih gresaka odvezao.
    Bodovi su tu , to je najbitnije



    4
    -3

    7
    • Kimi Raikkonen 7
      Kos Prikaži

      E vidiš ja mislim obrnuto. I to mu je po meni bio jako dobar potez. Pravila su tu i više nego jasna. A to što se par vozača zaboravilo i zaletilo ko sivonje to je više njihov problem.



      7
      7

      0
    • Mclaren
      BNL_McLaren Prikaži

      Bottas zeznuo s onim restartom. Nije nista napravio kontra pravila , ali je jako jako opasno po zivote svih vozaca.

      Ako se ne varam mislim da je Latifi više kriv. Vidi se na snimci. Nakon izlaska iz zadnjeg zavoja bile su dvije kolone, jednu je predvodio Bottas, a drugu Latifi. Latifi se onda zaletio prema naprijed, skuzio da ovi nisu jos krenuli, bacio se na lijevu stranu i lupio po kocnicama. Sumnjivo mi je sto su samo jednom prikazali njegov onboard, a recimo Sainzov i Grosjeanov su prikazivali jedno 3-4 puta…



      5
      5

      0
    • Mclaren
      BNL_McLaren Prikaži

      Izgleda da bi to cak mogao biti Russell… Evo snimke sa Post-Race Show-a

      https://youtu.be/jQ3Tt9M2PbY?t=1284



      5
      5

      0
    • Mclaren
      AlkY Donator Prikaži

      Eto nakon pogledanih snimki izgleda da sve ide na dusu Russellu , pa moje isprike Bottasu.
      Ipak je Russell taj koji je zakuhao. Isto decko nije napravio nista kontra pravila , ali nepotreban razmak je radio , nepotrebno toliko usporio itd itd



      1
      1

      0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Ma dajte kakav Russel.
        Pa pogledaj onboard Russela i vidi gdjje on to pravio nepotreban razmak.
        Vidi se da na onboardu da je on vozio konstantno, dok se to ne može reći za Kvjaata i Ocona ispred njega.
        Zato se stvorila slika da je Russel napravio previše prostora.


        0
        -1

        1
  26. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Bas danas gledam na prvom ponovljenom startu lice Bottasa kako sjedi u bolidu sa izbuljenim ocima, tacno se na njima vidi koliko je tulav i flegmatican lik. Jednostavno taj lik vozi F1 samo za placu i da popuni drugo mjesto u Mercedesu, jer u njemu ima ZEROOOO strasti za bilo sto…

    I da Binotto OUT!



    8
    0

    8
    • Kimi Raikkonen
      Michael Schumacher Prikaži

      Slika i prilika balkanskog radnika, čkomi i radi, ako i digneš glas dobije po nosu pa je spusti i nastavi raditi kako mu onaj iznad kaže. Ne traži povišicu, bonuse, regrese itd. Tu i tam mu daju koji bonus jel je bio poslušan i svi sretni naprosto savršenstvo od kolege, znaš da nece iznevjerit kad je najteže i da ce dignut noigu s gasa i tako otvorit široko vrata svom kolegi. Pa di ceš bolje, takav još nije bio u F1 :D



      9
      8

      1
  27. Kimi Raikkonen 7
    vwvtc Prikaži

    Ništa novo,Mercedes u nekoj svojoj ligi pa Red Bull i ostatak.Najbolje od svega Kimi brži od oba Ferrarija samo šteta zbog kazne a i skoro čitavu utrku Vettel ne može prestići Wiliams, e moj Ferrari na što si ti spao.



    5
    4

    1
  28. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Butt-ass ima problema sa startovima da je nevjerovatno. Od 3 starta startao je dobro samo prvi puta, ali to je više bilo zato što je Hamilton startao loše.



    1
    0

    1
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Startao je dobro i drugi put.



      2
      1

      1
    • Kimi Raikkonen 7
      Kos Prikaži

      Pa ja bi rekao da je sve restartove osim zadnjeg ( i najbitnijeg ) odradio dobro. U prvom je prestigao Hamsu, u restartu iza safetya je odigrao odlično jer nije dao priliku Hamsi za zavjetrinu, u trećem je isto dobro startao samo je bio problem što je i Hamsa pa je uz pomoć zavjetrine i nedostatka volje za borbu od strane Bottasa, Hamsa prolazi. I onda zadnji restart i najbitniji usere tak da ga i Ricci prestigne.



      6
      6

      0
  29. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Utrka kaoticna do bola, zahvaljujuci stazi, vozacima i FIA-i.

    Ovog Massija treba pod hitno maknuti sa mjesta glavnog direktora utrke, jer dopustiti da se svjetla na SC gase na ulazu u zadnji zavoj a sama obavijest o ulasku istog u box bude pola kruga ranije je krajnje neozbiljno i igranje sa zivotima vozaca. Sva sreca pa su danasnji bolidi toliko sigurni.

    I cisto mislim da se treba promijeniti pravilo oko besplatne promjene guma za vrijeme crvene zastave.



    1
    -5

    6
    • Kimi Raikkonen 7
      Kos Prikaži

      Ne razumijem to razmišljanje oko SC.


      0
      0

      0
      • Michael Schumacher
        ZJ11 Prikaži

        Obavijest o zavrsetku SC perioda je bila u prvom sektoru, tako da su predugo cekali da ugase svjetla ns SC jer se tek nakon gasenja svjetala smije ostavljati razmak od istog veci od 10 duzina bolida, a posto je gasenje bilo pred ulaz u zadnji zavoj bottas nije imao vremena da ostavi razmak i da se ispali iz zadnjeg zavoja pa je cekao da dodje sto blize ciljnoj liniji kako bi krenuo jer vidjeli smo koliko je jaka zavjetrina od stojeceg starta, tako da je znao da je u problemima.

        Vettel je 2010-te u madjarskoj dobio kaznu jer je ostavio preveliki razmak.

        U indycaru imaju pravilo kod restarta da smiju ubzat tek kad im masu zelenom zastavom pa je i tamo znalo bit ovakvih krseva, ali tamo su naviknuti na restart jergarade barem 5 puta svaku utrku, zato je montoya bi uvijek opasan na tim restarima jer je imao 2 godine konstantnog iskustva u tome.



        2
        1

        1
        • Sebastian Vettel 5
          battery992 Prikaži

          Bottas je čekao jer je startno ciljna ravnina duga 1km i Hamilton bi ga dobio na zavjetrinu… A to što su se Russel u Latifi zeletili i zeznuli vozače iza sebe je čisto problem starta iza SC-a



          12
          12

          0
      • Kimi Raikkonen 7
        Kos Prikaži

        Mislim da to što je napravio Bottas nema veze s tajmingom gašenja svijetla na SC. Da je SC ugasio svjetla u pol kruga Bottas bi napravio isto iz razloga što kolega battery kaže.



        4
        4

        0
        • Michael Schumacher
          ZJ11 Prikaži

          Mene smeta sto on nije imao izbora kako da odradi restart, nebitno dali bi se odlucio na isto da je imao drugu mogucnost, i tu vidim nemar vodstva utrke. Kao sto rekoh sreca pa su bolidi tako sigurni i da nitko nije nastradao.


          0
          -1

          1
        • Michael Schumacher
          ZJ11 Prikaži

          Sad vidim u drugom clanku da su to sa SC svjesno odlucili radit, naravno radi showa, tako nek im je sreca na njihovoj strani da u buducnosti nekoga ne ubiju.



          1
          0

          1
        • Kimi Raikkonen 7
          Kos Prikaži

          O tome se može raspravljati. Meni je prijašnji model bio bolji, al oni su htjeli show nekakav napravit s tim pa nekim im bude. Ja mislim da su s tim dobili otprilike ko i momčadi sa ukidanjem party moda, jedno veliko ništa.


          0
          0

          0
  30. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Mercedes prodan Ineos-u Toto u Aston od 2021



    1
    0

    1
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Nije još, ali 700 milijuna za 70 % udjela nije mala lova. Mečka bi zadržala 30% vlasništva. Ali ovo je za sada samo ponuda.
      Ineos COULD move from team sponsor to team owner with the Daily Mail reporting that the company is ‘close to signing a £700million deal’ to buy the Mercedes F1 team.
      COULD je ključna riječ.



      1
      0

      1
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Mercedes partner Ineos has been linked with taking a shareholding in the Formula 1 team, but a full takeover of the outfit is believed to be unlikely.
        Such a dramatic exit for Mercedes is understood to be unlikely however, with the German car manufacturer having been clear in recent months that it is fully committed to remaining in F1 as a works team for many years to come.

        However, what cannot be ruled out is Ineos increasing its involvement in the outfit by buying a shareholding on the back of it becoming a major sponsor and technical partner earlier this year.

        Mercedes still has yet to decide what will happen to the 10 percent of shares that were owned by Niki Lauda, and it could be that Ineos steps in and purchases those to firm up its commitment
        https://www.autosport.com/f1/news/152102/ineos-linked-to-mercedes-f1-team-buyin


        0
        -1

        1
  31. Ayrton Senna
    OffLiberyMedia Prikaži

    Zaspao sam, sad sam ustao. Vidim Konen je ostao ispred oba Ferrarija, sramotno. Mnogo dosadna trka čak ni dupli prekid nije pomogao. Jedna pozitiva: jako, jako lijepa preticanja na startno-ciljnoj ravnini i kočenju za prvu krivinu, zaista prelijepo za gledati. Ostalo… zzzzzz. Ali očekivano.

    Svaka čast Albonu, ostalo očekivano. Do sledjećeg red flaga…



    2
    -5

    7
  32. Histri Prikaži

    Meni najbolja utrka od početka ovog milenija. Taman sjednem, start, prvi zavoj, krš i lom rekoh sto je ovo gledam neku reprizu, bolje i to nego ova sezona. Skoro pa nastavi utrka novi krš u lom fantastičan početak. Što mi fale ti krševi i lomovi u prvim zavojima.
    Nekad su se borili za prolaz na bolju poziciju a danas čekaju DRS pa šta bude
    GPToscana benvenuta



    4
    4

    0
  33. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Staza za pozeljet. Inace utrku bi opisao kso puno zujanja malo meda jer iskreno zanima me tko ce pobjediti a ne tko ce se borit za 5,8 ili 10 mjesto. (Uz navijanje za underdog vozaca poput Russela). Ali uglavnom Lujo je pobjedio i uz Maxovo odustajanje i Valterija u nemrem nikaj modu rada prica je gotovs.
    Ps
    Onaj uvod sa Strollom i sam Stroll i mjegovo pricanje me podsjetilo na onog lika iz ludih 70-tih
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wilmer_Valderrama


    0
    0

    0
  34. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Kimi opet brži od Vettela. Pa dobro dokle više?!?



    2
    -5

    7

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.