Nove momčadi koje budu ulazile u F1, morat će platiti 200 milijuna dolara

Luka Kolak

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Nove momčadi koje budu ulazile u F1, morat će platiti 200 milijuna dolara

Luka Kolak

Nove momčadi, koje budu htjele ući u F1 sljedeće sezone, morat će izdvojiti cifru od 200 milijuna dolara kao dio nagradnog fonda za razrjeđivanje.

Kao dio dogovora, na koji su momčadi pristale potpisom Concorde ugovora, uloženi su posebni napori kako bi očuvali prihodi trenutnih momčadi.

Pravednijom raspodijelom prihoda od komercijalnih prava, pojavila se prijetnja kako bi nove momčadi mogla na kraju smanjiti prihode etabliranijim momčadima. Isto tako, jedna od posljedica za trenutne momčadi bi bila da se novčani fond za nagrade mora dijeliti na 11 ili 12 momčadi, a ne na 10 dijelova, kao sada.

Stoga, da bi se osigurala stabilnost momčadima u obliku prihoda, postignut je dogovor da bilo koja nova momčad, koja se želi pridužiti F1, mora platiti svojim rivalima 200 milijuna dolara.

CEO McLarena, Zakk Brown, kaže kako dogovor neće samo osigurati ozbiljnost novih momčadi, već da će očuvati vrijednost trenutnih momčadi, kao što je dokazala prodaja Williamsa, za koju je Dorilton Capital izdvojio 180 milijuna dolara.

“Ono što bi 200 milijuna dolara trebalo napraviti jest da zaštiti vrijednost trenutnih momčadi.”

“Ako je to, kako je objavljeno u prodaji Williamsa, to manje od 200 milijuna, dobivate puno više od samog osnivanja nove momčadi.”

“Ali, ako vjerujete u vrijednost franšize, rast Formule 1, vratit će vam se tih 200 milijuna te još nešto novca kasnije. Isto tako, način na koje su pisana pravila, postoji mogućnost da Liberty i momčadi mogu korigirati taj broj.”

Zakk Brown, CEO McLarena

Podrži nas

Zadnji donatori:
fortmer
zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9405 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Luka Kolak
Pulsmedia autor
335 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Formula 1

Komentiraj

2 komentara

  1. Na prvu se cini kao da ne zele nove ekipe u sportu, a na drugu ima nesto logike u sebi..    4

    0