Perez: Nitko mi nije ništa rekao o odlasku iz Racing Pointa

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 4 godina 2 min 13 komentara

Sergio Perez je okrio kako je za odlazak iz Racing Pointa saznao samo nekoliko sati prije same objave, rekašvi kako o tome nije ništa znao.

Perez je jučer na društvenim mrežama šokirao objavom kako odlazi iz Racing Pointa na kraju ove sezone nakon sedam godina provedenih u momčadi. Momčad je danas ujutro službeno objavila i njegovu zamjenu, a to je četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel.

Meksikanac je imao ugovor s momčadi i za 2021., koji je potpisan prošle godine, te je vjerovao kako je njegova budućnost sigurna. Međutim, Perez je otkrio kako je za odlazak iz momčadi saznao u srijedu, prilikom telefonskog poziva s Lawrencom Strollom, koji je rekao kako je momčad odlučila ići “drugim smjerom”.

“Nitko mi nije ništa rekao, ali sam sam zaključio po nekoliko stvari.”

“Službena obavijest je došla jučer.”

“Sve je u redu. Sedam godina sam bio u momčadi, znam da sve ima svoj početak i kraj. I dalje imamo devet utrka za odraditi kako bi smo jedni druge učinili ponosnima.”

Perez je još na VN Španjolske govorio kako je pitanje vremena kada će se glasine oko Vettela stišati, a i sam je, prema povratnim informacijama od momčadi, zaključio kako će ostati i 2021.

“Prema povratnim informacijama koje sam dobivao, momčad me je htjela zadržati.”

“Bilo je određenih diskusija u pozadini oko ugovora, no to ne planiram iznositi jer mislim da to treba ostati između momčadi i mene.”

“Prošli smo kroz nekoliko stvari što stoje u ugovoru. Na kraju, službeno su mi tek jučer rekli kako neće nastaviti samnom.”

“Nisam to očekivao, ali tako je na kraju ispalo.”

Sergio Perez – Racing Point

Perez trenutno nema plan B, a smatra kako bi njegova budućnost bila puno jasnija da je bilo malo više transparentnosti u pregovaranju.

Meksikanac kaže kako je primarni cilj ostati u F1, ali da ne isključuje i neke druge serije, ako ne pronađe ništa atraktivno u Formuli 1.


Odgovor

13 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    Onda je ispao naivan ili tukac ako su već nešto govorili vezano uz njegov ugovor (pogodi što), a danas je iznenađen i nema plan B.



    5
    4

    1
  2. Ayrton Senna
    OffLiberyMedia Prikaži

    Tako to rade mu*onje. A ne kao Binotto. Naći će perez mjesto, kvalitet ispred svega.



    7
    7

    0
  3. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    RP je ispao debilan sa ovom trakavicom.
    Odugovlačenjem i dvosmislenim izjavama.
    Mogli su ovo u prije odmah riješiti, a ovako je Perez osta na ničemu. Mislim ima vjer opciju i Haas i Alfa, ali u ovom trenutku karijere ići u momčadi koje se bore za 15 mjesto,nema smisla.



    8
    6

    2
    • Mclaren
      AlkY Donator Prikaži

      Mozda je Seb bio neodulucan , pa su cekali njegovu odluku. Dok Seb ne kaze da ili ne , nemogu oni Perezu govoriti “visiš u zraku”.Normalno da ce mu govoriti ti si nas , ti ostajes itd :D



      7
      6

      1
      • Sergio Perez
        Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

        Slažem se, ali nije ni Perez jednu sezonu u RPu, pa tu je od 2014. i prosao je svasta s tom ekipom, ovako su ga ostavili pomalo na cijedilu, najtrofejniji im je vozač.
        Ali ugl imamo situaciju da je recimo Sainz potpisao za Ferrari, a Perez nema mjesta ni u sredini poretka, izgurao ga Vettel kojeg se Ferrari na isto glupast način rijesio. Sad gleda mjesto u backmarkerima. Jesu li oni toliko razliciti vozači? Da je Sainz toliko bolji?
        Čari F1.


        0
        -2

        2
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Nije Seb bio neodlučan. Brzo nakon pedale u Ferrariju je izjavio da već zna što će raditi iduće godine, ali da će proći nešto vremena dok to bude objavljeno.



          1
          -1

          2
        • Sergio Perez
          Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

          Mislim da je bio neodlučan, RP je odmah skočio na njega čim je Ferrari objavio da Vettel odlazi.
          I onda je vjerojatno Vettel pratio razvoj događaja oko optužbi Renaulta, Ferraria i ostalih i performanse na stazi, dok je ponuda bila na stolu. Concord se potpisao, Ferrari odustao od optužbi, evo pao i podij. Onda se Seb smislio i uvjerio se da je to jedan kvalitetan projekt.



          2
          0

          2
  4. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Ja sam stvarno mislio da ce malo bogato govno otic. Ali ni jedan ni drugi mi nisu dragi pa eto. Vise bi volio da je maneken cs. Drago mi je zbog vettela



    4
    -3

    7
  5. Boki5 Prikaži

    Pa umjesto Botasa u Mercedes.



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.