Kvjat: “Najgori mogući scenarij” za mene pomogao je Gaslyju da pobjedi u Monzi

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 4 godina 2 min 2 komentara

Daniil Kvjat nakon utrke je izjavio kako je tajming sigurnosnog automobila i crvene zastave bio “najgori mogući scenarij” za njega, te da je to pomoglo njegovom momčadskom kolegi Pierru Gaslyju da dođe do svoje prve F1 pobjede.

Rus je utrku završio deveti, dok je Gasly, sretnim tajmingom za ulazak u boks, sebe bacio u borbu za pobjedu. Kvalificirajući se izvan top 10, Kvjat je utrku startao na najtvrđoj komponenti, računajući na duži stint – dok je Gasly, koji je startao deseti, bio na najmekšoj komponenti.

Momčad je Gaslyja pozvala u boks na zamjenu guma u 19. krugu, oslobodivši tako zrak Kvjatu. No, taman nakon toga, na stazu je izašao sigurnosni automobil, a kako je Kevin Magnussen svoj bolid parkirao na travi pored ulaza u boks, vozači nisu smjeli ući boks te je Rus ostao vani te napravio zamjenu tek kada su svi počeli ulaziti, nakon što su se boksovi otvorili.

Nakon izlijetanja Leclerca i crvene zastave, utrka je nastavljena stajaćim startom, gdje se Gasly lansirao na treće mjesto, dok je Kvjat pao na 13. poziciju.

“Bilo je svega. Prije svega, vrlo sam sretan zbog Pierra, čestitke njemu i cijeloj momčadi.”

“Gledajući moju utrku i sve što se dogodilo, P9 je bio apsolutni maksimum, uključujući sigurnosni automobil i odabir guma na početku utrke. Sve što je moglo poći krivo po pitanju strategije se dogodilo, potpuno suprotno od Gaslyja.”

Dvojac je bio jedan iza drugoga u početnoj fazi utrke, s tim da Kvjat misli kako je imao bolji tempo od Francuza, te ga je momčad trebala propustiti ispred njega, govoreći preko radija kako je stalno u turbulentnom zraku te da mu momčad pomogne, te je rekao kako je Gasly radi greške na stazi.

“Imali smo drugačije strategije. U tom trenutku, bio sam brži, a moja utrka je kretala tek kada je on otišao u boks.”

“Ali, tajming sigurnosnog automobila je bila nesretan za mene. To je bio najgori mogući scenarij, o kojem smo pričali prije utrke, i upravo se to dogodilo.”

“To je nevjerojatno. Što da kažem, P9 je za mene odličan rezultat. Zapravo, nisam mogao ništa posebno napraviti.”

Daniil Kvjat – Scuderia AlphaTauri

Odgovor

2 komentara

  1. Mclaren
    kimi-f1 Prikaži

    Kvyat je ove sezone mozda i bolji u utrkama, ali Gasly radi veliku razliku u kvalama



    18
    18

    0
  2. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Kviyat je u biti poslao Gaslya na put do pobjede. U ranoj fazi utrke je Gasly zadržavao Kviyata, ovaj se žalio na radio. Ekipa je odlučila poslati Gaslya u boks tako da ga maknu s puta Kviyatu, a poslije se to pokazalo ključno jer Gasly više nije morao posjećivati boks tokom SC i to ga je promoviralo na vrh poretka.



    18
    18

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.