Ricciardo impresioniran McLarenovom utrkom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 4 komentara

Daniel Ricciardo kaže da je impresioniran performansama svoje buduće ekipe na VN Italije u Monzi.

Ricciardo će na kraju sezone otići iz Renaulta i pridružiti se McLarenu, a Carlos Sainz, čije će mjesto zauzeti, je utrku završio na drugom mjestu s manje od sekunde zaostatka za Pierreom Gaslyjem.

“Izgledali su dobro. Vjerujem da su bili drugi i treći prije prekida. Možda su mogli dan završiti još bolje nego što su završili.”

“Bili su brzi cijelog vikenda. Znao sam da će biti kompetitivni na ovoj stazi, ali nisam očekivao ovakve performanse u nedjelju i u subotu. Definitivno su našli nešto tempa. To je ohrabrujuće za njih, to je veliki rezultat.”

Ricciardo je na stazi bio iza Landa Norrisa, svog budućeg timskog kolege, pa je tu i tamo mogao popratiti kako izgleda McLarenov bolid:

“Lando nije bio direktno ispred mene, ali je bio odmah ispred Pereza i Bottasa pa sam ga mogao malo vidjeti. Rekao bih da su svi malo jači u brzim zavojima i u tom području mi trenutno malo zaostajemo. McLaren je dobro izgledao upravo u tim dijelovima.”

“Mi smo bili solidni, ali nismo imali tu malu prednost koja nas je iznenadila u Belgiji. Tamo smo imali manje krila što nam je donijelo dosta brzine u prvom sektoru, a da pritom nismo previše gubili u drugom. U Monzi su svi imali manje krila pa je naš dobitak bio kudikamo manji. Bolidi s više downforcea su mogli prenijeti nešto više brzine u srednje brzim i brzim zavojima.”

“U Monzi smo bili jako dobri u sporim zavojima i na kočenju. U prvom zavoju sam vidio da sam kompetitivan u usporedbi s Perezom ili Bottasom. Bježali su mi u Ascariju i u Parabolici, u tim brzim zavojima.”


Odgovor

4 komentara

  1. Jenson Button
    Lotus Prikaži

    Carlos Sainz, čije će mjesto zauzeti, je utrku završio na drugom mjestu s manje od sekunde zaostatka za Danielom Ricciardom.

    Vlda gaslyjem



    1
    1

    0
  2. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …gledao sam jučer neke post race analize pa su (iako merc još to nije potvrdio ali su ustanovili uzrok i najavili istragu) objavili da je bottas u izlaznom ili instalacijskom krugu, nisu znali precizirati, vjerojatno ‘nagazio’ pasicu preagresivno i oštetio podnicu što mu je utjecalo na hlađenje stražnjeg dijela bolida i balans ovjesa…nadalje pohvalili su rizik McLarena koji je imao minimalno stražnje krilo što im je pomoglo u brzini na pravcu ali i odmoglo u praćenju bolida ispred, ustanovili su da su i koristili možda i malo jači mod motora nego u renaultu…ocon je glasno prekinut u team radiu nakon utrke, možete ga vrlo lako naći na youtube-u, navodno je bilo dosta problema s gumama koje nisu grijane za vrijeme prekida utrke…
    također su audio mjerenjem ustanovili da je merc slabiji samo nekih 4-6 ks (od ranije izmjerenih 1022ks) bez ‘party mode-a’
    max je nakon restarta imao višestrukih problema s motorom što je dovelo do odustajanja, vettel od prvog kruga problemi s kočnicama…koliko faktora za začiniti utrku!…



    15
    15

    0
    • Jenson Button
      Lotus Prikaži

      I sumnjao sam da je Renault imao konzervativniji režim od McLarena, Sainz je svo vrijeme hvatao Gaslyja u prvom sektoru u drugom bi nešto izgubio, a u trećem su bili izjednačeni



      3
      3

      0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.