Trojica vozača kažnjena nakon glavne utrke, Mazepinu uvjetna kazna

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 4 godina 3 min 8 komentara

Trojica vozača kažnjena su nakon glavne utrke Formule 2 u Belgiji, a Nikita Mazepin, prvi koji je prošao ciljem, ali je zbog kazne za preagresivnu obranu protiv Yukija Tsunode ostao bez pobjede, kažnjen je uvjetnom kaznom pada od 5 mjesta na gridu.

Mazepin je nakon utrke bio pod još dvije istrage – prva je bila za nesiguran izlazak iz boksa prilikom kojeg je zamalo izbjegao mehaničara suparničke momčadi, dok je druga bila zbog udaranja pozicijske ploče u parc fermeu. Za prvi slučaj dobio je opomenu, a za drugi uvjetnu kaznu od 5 mjesta pada na gridu koja traje do kraja sezone.

“Mazepinu je određena uvjetna kazna pada od pet mjesta na gridu zbog ‘potencijalno opasnog i nesportskog postupka’. Suci su utvrdili kako je Hitechov vozač ušao u parc ferme prevelikom brzinom prije nego je udario oznaku za drugo mjesto.”

“To se dogodilo nakon vijesti o vremenskoj kazni od 5 sekundi, koja ga je koštala pobjede u subotnjoj glavnoj utrci u posljednjoj fazi utrke zbog guranja Yukija Tsunode sa staze.”

Kaznu od 3 mjesta pada na gridu za sprint utrku dobio je Nobuharu Matsushita, no s obzirom na to da bi Japanac zbog odustajanja ionako bi posljednji, kazna je tek simbolična.

MP Motorsportov vozač kažnjen je zbog sudara s momčadskim kolegom Felipeom Drugovichem koji je pritom oštetio prednje krilo, a on je završio u barijerama. Suci su zaključili kako je Matsushita u potpunosti kriv za sudar, što je i sam Matsushita priznao na Twitteru:

“Pogrešna procjena s moje strane danas, želio bih se ispričati Felipeu i momčadi…Mislio sam da je moj bolid već ispred njega u trenutku uoči skretanja, ali kao što vidite, moj stražnji desni kotač i njegovo prednje krilo su se dodirnuli…”

“Obojica smo mogli imati snažnu utrku, ali završilo je na loš način…Ali, želio bih reći da ja nikad ne guram nekoga namjerno i pobrinut ću se da se ovo ne ponovi. Hvala svima na porukama u kojima su se brinuli za mene, ja sam dobro.”

Drugovich je diskvalificiran iz rezultata glavne utrke jer je svoj obavezni pitstop odradio u posljednjem krugu, što krši članak 37.6 sportskog pravilnika. Drugovich je prvu promjenu guma odradio u petom krugu, nakon kontakta, no taj se pitstop ne računa kao obavezni jer je u glavnoj utrci za to najraniji rok kraj šestog kruga. Ni Brazilcu kazna neće teško pasti, utrku je završio na 20. mjestu.

Posljednji kažnjeni vozač je Marcus Armstrong, ali ni njemu kazna ne znači puno. ART-ov vozač ilegalno je prestigao Jacka Aitkena u posljednjem zavoju posljednjeg kruga, no to je bilo tek za 13. mjesto.

Novozelanđaninu je dodijeljena vremenska kazna od 5 sekundi, što ga je bacilo na 15. mjesto.

Sprint utrka počinje u 11:10.

Konačni poredak Formule 2 2020.


Odgovor

8 komentara

  1. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Za ovo udaranje pozicijske ploče ne znam je li gore ako je namjerno ili slucajno ?‍♂️



    3
    1

    2
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Budalaština i kazna i udaranje. To je trebalo zveknut novčanu kaznu.



      6
      4

      2
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        Neka je udario pa zasto je uopce dobio kaznu?? Sad sam pogledao highlights, “incident” uopce nema veze sa kaznom…. to ja zovem utrkivanjem, ali fia ne voli utrkivanje… vise vole obilazenje pod drsom na ravnici sa +20kmh :D



        4
        1

        3
        • Ayrton Senna
          Beethoven87 Donator Prikaži

          Udaranje table pri parkiranju je tebi dio utrkivanja?!
          Vozaca kojeg je skoro pogodio s tom tablom je sigurno vidio… izgleda kao namjerno…
          Zato kazem da ne znam sta je gore: ako je slucajno, onda zbilja opasno šlampav za jednog profi vozaca, a ako namjerno, onda je glup i zaslužuje puno vecu kaznu.



          1
          1

          0
  2. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    gdje možemo gledati prijenos f2?


    0
    0

    0
  3. Fia
    Cale od Lewisa Prikaži

    Kakva glupost od kazne ajme meni koji smijeh. Izgleda da imamo nasljednika za afroamerikanca stize jos jedan golden boy.



    4
    2

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.