McLaren službeno potvrdio potpis novog Concorde ugovora

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 4 komentara

McLaren je danas postao prva momčad koja je javno obznanila kako su potpisali novi Concorde ugovor kojim se reguliraju svi uvjeti pod kojima se momčadi natječu u Formuli 1.

Trenutni Concorde ugovor istječe krajem ove godine, a novi će vrijediti od 2021. do 2025. godine. Rok za rani potpis koji donosi financijski bonus je ovaj tjedan, dok je konačni rok za potpis do kraja ovog mjeseca.

“McLaren Racing jutros je potvrdio kako je postao potpisnik novog Concorde ugovora koji će u Formuli 1 biti na snazi do 2025., potvrdivši dugoročnu predanost momčadi sportu.”

“McLaren se od 1966. neprekidno natječe u Svjetskom prvenstvu FIA Formule 1, kada je osnivač Bruce McLaren nastupio na Velikoj nagradi Monaka. Od tada je momčad sudjelovala na 873 Velike nagrade, osvojila je 182 utrke, osam konstruktorskih svjetskih prvenstava i 12 vozačkih svjetskih prvenstava.”

– službeno priopćenje McLarena

Zadovoljstvo novim ugovorom komentirao je izvršni direktor McLaren Racinga Zak Brown:

“Formula 1 je novim ugovorom napravila još jedan važan korak na putu ka održivoj i snažnoj budućnosti. Ovo je pravi ugovor u pravo vrijeme za sport, njegove vlasnike, momčadi i najviše za fanove.”

“Ravnopravniji sport bolji je za sve: veći balans u podjeli prihoda između momčadi i jasnija te jednostavnija upravljačka struktura koja stavlja sport ispred pojedinačnih interesa. Ovaj će ugovor samo učiniti F1 konstruktore dugoročno snažnijima.”

“Novi ugovor nadopunjuje i nadograđuje se na sjajan rad F1, FIA-je i svih momčadi tijekom proteklih nekoliko mjeseci u vezi budućih financijskih, tehničkih i sportskih pravila. Svi su morali dati dio za veću korist, a to će biti konkurentnija, uzbudljiva i uspješna Formula 1 za buduće generacije, što zauzvrat osigurava zdrav sport za sudionike i fanove.”

Iako su neke momčadi, primjerice Mercedes, izrazile određeno nezadovoljstvo trenutno dogovorenim uvjetima, očekuje se da će sve momčadi potpisati novi ugovor ovog tjedna.


Odgovor

4 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Velika gospoda, bravo za poticanje ravnopravnijeg sporta!

    Bez McLarena i Ferrarija nema prave Formule 1. :)



    13
    10

    3
  2. Mercedes
    nochimagaddavo Prikaži

    Ferrari, McLaren, Williams = Formula 1 :)



    11
    6

    5
  3. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Ma daa,red je da tako slavna momčad tu bude..Ide i Ferkan a ostali..Nezz kaj se čeka..



    4
    4

    0
  4. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    konačno smo do potpisivanja concordea došli.
    nadam se da su zackove riječi istinite:
    “Ravnopravniji sport bolji je za sve: veći balans u podjeli prihoda između momčadi i jasnija te jednostavnija upravljačka struktura koja stavlja sport ispred pojedinačnih interesa.

    ja bi naravno želio više detalja o raspodjeli prihoda – prvo kakav je omjer liberty-timovi, pa onda kako ide raspodjela između timova. sigurno ostaju mrski mi bonusi koje su dobijali ferrari, williams, rb, mclaren i merc. nadam se da su smanjeni.
    hoće li proizvođači pu dobijati dio kolača kako je bilo najavljeno? hoće li renault dobijati kakav historic bonus?



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.