Team-radio transkript: Vettel tijekom cijelih kvalifikacija nije progovorio ni riječ

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 38 komentara

Sebastian Vettel nikad nije bio vozač od puno riječi kad je u pitanju komunikacija na timskom radiju, ali je u posljednje vrijeme teško ne primijetiti kako je odnos između njega i ekipe zahladio.

Tijekom prošle utrke u Silverstoneu ekipi je nakon zaustavljanja po nove gume na radio poručio da su razgovarali o tome tog jutra, te je dogovor bio da se ni pod koju cijenu ne vraća u gužvu. Kako je rekao – to je točno ono što su na kraju napravili.

Nakon iste utrke inženjer mu je ispričao poredak u cilju, Mattia Binotto je imao svoju poruku za Vettela, a Nijemac je ostao tih sve dok ga minutu kasnije inženjer nije pitao radi li uopće radio.

U Barceloni je jučer vladala potpuna tišina s njegove strane. Nije bilo upita o setupu, povratnih informacija o stanju bolida, nije bilo pitanja gdje gubi vrijeme u odnosu na timskog kolegu niti uobičajene zahvale na kraju.

Q1 (prvi pokušaj)
Prema VetteluKvyat i Stroll u izlaznom krugu.
Prema VetteluStaza je prazna ispred i iza, možeš pritiskati.
Prema VetteluIza tebe nema nikog.
Prema VetteluIza tebe nema nikog. Vrati se u garažu.
Prema VetteluJoš uvijek nema nikog iza tebe.
Q1 (drugi pokušaj)
Prema VetteluStaza je prazna, možeš pritiskati.
Prema VetteluK2. Punjenje. Trenutno P9.
Prema VetteluSve čisto iza tebe. Ostani negativan [na delta vrijeme]
Q2 (prvi pokušaj)
Prema VetteluPrati Ricciarda u retrovizorima, on je u brzom krugu. Zatim Hamilton, propusti ga. Propusti Ricciarda i Hamiltona. Hamilton je četiri sekunde iza.
Prema VetteluHamilton u ulaznom krugu iza, Hamilton ulazni krug.
Prema VetteluPazi na Bottasa ispred, on ide u garažu.
Prema VetteluSve čisto iza tebe.
Prema VetteluStroll iza tebe u brzom krugu, 24 sekunde iza. Nakon njega nema nikog.
Prema VetteluMožeš otvoriti više [prostora?] ako je potrebno. Stroll 15s iza tebe.
Prema VetteluStroll 12 sekundi iza, staza je prazna, možeš pritiskati.
To VettelK2, vrati se u garažu, nikog nema iza tebe.

Odgovor

38 komentara

  1. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Tužno… da ga jebedeš nije to zaslužio.



    39
    35

    4
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Palac dolje za sve sto se dogadja..
    Ne odobravam sutnju Vettela..
    Mozda se trudi dobit otkaz..



    5
    -19

    24
    • Kimi Raikkonen 7
      Kos Prikaži

      Nije da branim Vettla ali kakav je Ferrariev pittwall i bolje da ne priča s njima, jer ga mogu samo sj….t što i rade konstantno njemu i Leclercu.



      4
      4

      0
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Disfunkcionalan odnos lijecis sutnjom… Hmmmmmm…
        Ne bi se nikako slozio…



        2
        0

        2
        • Kimi Raikkonen 7
          Kos Prikaži

          Pa ne bi baš rekao da su šutili, mislim da su si oni podosta toga rekli, ali kako god bilo mislim da bi najbolje i za Vettla i za Ferrari bilo da odmah raskrste. Jer ovo šta se dešava u Ferrariu nije normalno.


          0
          -1

          1
  3. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Znam da cu dobit puno Hate-a ali nema veze.. Sve se u životu vrati, nije samo on imao ovakav tretman, većina njih je, iskreno vjerujem da je to posljedica prijašnjeg ponašanja, u njegovom slučaju multi-21 i slično, kao sto je Alonso (kojega je i samog snašla) rekao: “Karma”



    14
    -6

    20
    • Pascal Wehrlein 94
      Wehrlein94 Prikaži

      Ima nešto u tome,svakako, da.
      Alonsa je snašla njegova “karma” baš, i on je bio i svjestan toga u onoj utrci u Monzi kad je rekao “karma” za odustajanje Palmera.
      Alonso zna da ga je snašlo sve loše što je radio prethodnih godina (crashgate, Fernando is faster than you, onda zadržavanje Lewisa u Hungaroringu, i ubijanje Fisichelle kad je znao tražiti od Renaulta da mu ga maknu s puta kao u Kanadi 2005. npr ).
      Vettel je isto bio pokvaren tip tijekom Red Bull karijere,ali i u Ferrariju. Sigurno je imao bolji auto od Raikkonena,isto kao što je 2019. prvi dio sezone imao protekcije da bude ispred Leclerca.
      Njima je “karma ” vratila,ali kada će Lewisu vratiti,i on ima dosta zla tijekom sezona ?



      12
      2

      10
      • Ferrari
        miki the pirate Donator Prikaži

        Ne zaboravimo kako je F1 nekada izgledala… kako bi se danas tumačili neki potezi Senne, Prosta, MS-a? Skloni smo zaboraviti ružno a prisjećati se samo lijepih stvari (to nam je u prirodi, inače bi crkli “napoprijeko”). Svi današnji F1 vozači su samoživi, egotrip manijaci sa naglašenom kompetitivnom komponentom da se grubo izrazim, jer da nisu – ne bi bili tu gdje jesu. Prema tome ne možemo ih gledati kroz isti filter kao “obične ljude”. Svi su oni “pokvareni”, “bezobrazni” i što već… samo ne zaboravimo – to im je takoreć u opisu posla.



        7
        4

        3
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      Jer je nepošivanje timskih odredbi (što je većina boljih vozača u nekom trenutku karijere napravila) isto što i namještanje utrka i špijunaža. Ok



      12
      12

      0
    • avalon Prikaži

      ma da , naravno svi pamte multi 21 , ne pamte da je MW isto postupija . osim toga ako je itko moga iznit “prljavo rublje epizode” RB sa postavom MW & SV to je bija webber no on to nikad na žalost mnogih nikad nije uradija . dapače , vrlo često je pozitivno govorija o sebu . OK , recimo da nije želija bit otvoren dok je vozija RB jer bi možda osta bez mista ali … šta ga je “sputavalo” da nam kaže pravo stanje odnosa , svoje “potlačenosti” u timu kad je napustija F 1 ? i šta će mo sad ? kakvo je objašnjenje ? ovo me podsjeća na “brbljanja” o relaciji MS & RB … koliko vas misli da je rubens bija bolji od MS ? koliko vas misli da je MW bija bolji od SV ? da su oba iako vrlo dobri vozači mogli konstantno ugrožavat kolege samo da su im dopustili ? da MS i SV nisu najveće prevare u povijesti F 1 jer zajedno su osvojili 11 titula , a nisu zaslužili ni 2 – 3 zajedno ? o MS je sad izlišno pisat zbog stanja u kojem je ali je zato poželjno “cipelarit” seba zar ne ? to je valjda ta karma – osvetnica za one godine kad je osvaja titule šta mu neki ( mnogi ? ) ne mogu oprostit iako se 2010./12. treba dobro “oznojit” da osvoji titulu za razliku od npr LH koji to radi sa lakoćom pa skoro niko ne piz*i radi toga nego se omalovažava bottasa ka nesposobnog da parira lewisu za razliku od MV i RB koji su bili “sputavani” , a mogli su osvajat titule zar ne ? možda budućnost ( ako je bude za seba u RP ) demantira mene , a možda i vas “cipelare” …..



      11
      11

      0
  4. f12010 Prikaži

    Vettel ne djeluje kao osoba koja bi sama od sebe imala prema ekipi ovakvo ponasanje, dapace ovo je vjerovatno dobro promisljen potez sa njegove strane, tko prati f1 i s.vettela zna kakav je karakter…vjerovatno je sve to uzrokovano dugo nakupljanim frustracijama i trenutnom odnosu ekipe prema njemu
    Zalostan kraj za “san” koji je imao kada je potpisao…



    29
    28

    1
  5. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Govorio sam proslu godinu,Seb je gospodin,i nije zaslužio ovako da mu smještaju.Ako nisi zadovoljan daš mu otkaz i gotovo,a ne da ga srozaš na neki nivo gdje ni kriv ni dužan ostane posran.Nisu mu dali bolid,da se bori za bolju poziciju,a i meni smrdi malo na neki oblik guženja s druge strane ferrarijevog boksa.



    28
    27

    1
  6. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Daj otjerajte ga više, ili se sam makni Seb.
    Daj Giovinazziju taj bolid da vidimo šta može Antonio.
    Ili makar Pascal da uskoči i zagasi ovaj požar ;)



    1
    -21

    22
  7. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Iskreno, Ferrari se vec dugo vremena ne cini kao najveca ekipa u povijesti Formule 1, ali ruku na srce ni Vettel se ne cini kao cetverostruki prvak vec duze vrijeme. Ne zelim ulaziti u pricu o katastrofalnoj situaciji u kojoj se cijeli Ferrari trenutno nalazi, ali vjerujem da je odluka o razlazu ova dva svijeta potpuno ispravna. Nazalost, mjesta za Vettela tamo vise nema. S druge strane moram priznati da sam malo razocaran i s njime. Bez obzira na situaciju ocekivao sam boljeg Vettela, Vettela s manje gresaka i snazne voznje unatoc ovoj kanti. Upoznat s Vettelom jos od ranijih dana, znam da ovo nikako ne moze biti njegov maksimum.



    14
    13

    1
  8. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Nimalo je podržavam Vettela u ovom, a to govorim kao dugogodišnji navijač. Dobro sjebali su te i odjebali dosta ružno, kažeš da ćeš odraditi sezonu gospodski i najbolje što možeš. Ne sjedi ti bolid, voziš puno lošije od kolege, i dalje radiš greške. Ovim si samo kopa rupu dublje i dublje. Treba njemu jedan dobar psiholog.



    6
    1

    5
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      A gle mi ne znamo kaj se sve događa iz zatvorenih vrata. Tko zna kakvi su tamo odnosi i tko je kome kaj obećao i da li je bilo što ispunio . Vjerujem da Seb ne želi iznositi prljavi veš, ali ih ni ne treba braniti. Eto ti kad nemaš twitter-



      2
      2

      0
    • Ferrari
      dAr1o77 Prikaži

      Zapravo realan komentar. Ugovori su tu da se postuju i placaju.
      I sam vozac ne moze bit veci od tima koliko god on mislio.
      Vettela sam uvijek podrzavao ali vidi se da mu ne ide vise.



      1
      0

      1
  9. Ferrari
    dAr1o77 Prikaži

    Neznam sto se događa s njim ali za jednog cetverostrukog prvaka ima ih puno puno puno previse.

    Baku 2018 3 kruga prije kraja izbije na prvo mjesto i prekoci se.
    Francuska 2018 prvi zavoj prekoci se i razbije se u Bottasa
    Hockenheim 2018 izleti u pijesak u trci kojoj je vodio
    Monza 2018 ulazi u sikanu sa Hamiltonom i udara u njega i izvrti se na samom startu utrke
    Suzuka 2018r kotac u kotac sa Verstappenom u spoon ulazi, dodir i izvrti se
    Austin 2018 prvi krug dolazi do dodira sa Ricciardom i opet se izvrti
    Bahrain 2019 Hamilton ga skine i nakon zavoja Vettel da previse gasa i….izvrti se
    Montreal 2019 u sikani izleti na trava. blokira Hamiltona i dobija 5 sekundi i gubi trku taku, ma da mislim malo prestrogo
    Silverstone 2019 dolaze do sikane i hoce uzet unutarnju putanju Verstappenu i prekoci se gadno da dolazi do kontakta
    Monza 2019 izleti u Ascari zavoju i bez gledanja se ukljucuje na stazu, pomete Strolla i jos dobije penalty
    Russia 2019 bolid stane i on parkira tako da mora safety car izac i zaj… Leclerca koji je bio u boxu.Ostali besplatan box box
    Austin 2019 polomi ovjes mada neznam kako i dal je on kriv
    Brazil 2019 kotac u kotac sa Leclercom i nagli trzaj volanom i izbacuje oboje van trke

    I onda kazu sve je to tuzno. Dok je bio Iceman sve mu je islo na ruku ali sad je pod pritiskom i puca po savovima.
    Ja mu se zahvaljujem na svemu ali je vrijeme da ode.



    12
    -1

    13
    • Fernando Alonso 14
      alonso05espana Prikaži

      Veliki plus za komentar ?



      2
      -4

      6
    • Daniel Ricciardo 3
      Kicker Prikaži

      Taj C/P kojeg svi rade cijelo vrijeme mi je najgluplja stvar ikad i to dolazi od nekog tko nikad nije volio Vettela. Najbolje da sad iscupate sve greske od Maxa.
      Pa taj cijeli Ferrari je komedija cijelo vrijeme, od 2013 mi je extra smijeh jer nisam bio nikad njihov fan. A da se razumijemo, kad je Vettel vozio taj Ferrari svi su pricali da izvlaci maximum iz bolida i vozi na limitu pa je lako i grijesiti. Jer taj Ferrari nikad, ali nikad nije bio brzi od Mercedesa. Price da je bio u ijednoj godini od 2013 su price za malu djecu koju vam servira Toto svake subote i nedjelje, a ponosni Ferrari navijaci su ih gutali ko napoj. Sve se moze pripisati sporom startu Hamiltona koji uvijek sezonu starta uspavan, a kasnije vozi ko da nema sutra.

      A da ne kazem kako je Ferrari team beskoristan da ne moze razvijati bolid tokom godine, a tijekom utrke javiti niti gdje ima kise, gdje paziti na druge vozace ni nista korisno, a uz to, nedao bog, napraviti to za oba vozaca koji su na stazi.
      Na zalost navijaca Ferraria, Leclercu se ne pise dobro. Ako mislite da bi vozac sam uspio pobijediti u 2017 / 2018 godini, onda ste u debeloj zabludi. Zalosno je sto na kraju za sve ostane kriv vozac.
      Definitivno se slazem da Vettelu je vrijeme da ode. Treba mu neki svjezi start, iako uz ovakvu dominaciju mercedesa ne vidim gdje bi mogao biti. Realno, svi koji nisu u mercedesu trate svoje vrijeme u F1 od 2013.



      7
      7

      0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Ovo smo prežvakali na formu dosad X puta.
        Za 2017./2018. više fanovi Mercedesa/Hamiltona pišu/misle da je je Vettel trebao uzeti titulu jer je “vozio bolji bolid” (to se naročito odnosi na 2018.), nego fanovi Ferrarija/Vettela.



        6
        5

        1
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Brazil2019 nagli trzaj volana

      Epic



      3
      2

      1
  10. Histri Prikaži

    Ne može se baš kriviti Vettela za sve iako ima podosta grešaka kod njega, ali za ne zanimanje za stanje bolida i tima na stazi nije uredu od njega pogotovo na profesionalnom nivou, mislim da Ferrari griješi što mu daju da vozi a vidi se da ne želi. Mislim da je biloi bolje da su ga makli dali mu mjesto instruktora Miku( na primjer) manje se on sramoti i manje frustracija kod njih ,A malac dobije iskustvo i F1



    3
    1

    2
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Komentar ispod ovog videa na YT koji slikovito dočarava stanje u Ferrariju

      Seb: Can you tell me what to do about the pace?
      Engineer: Understood.

      :klanjam: :rofl:

      Ili da dodamo onu klasičnu zajebanciju.

      Seb: Should I go into the pit for tyre change or continue to the end?
      Engineer: Yes.



      2
      2

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.