Izdvojeno

Sainzu nova šasija za Španjolsku

Piše: Luka Kolak

Prije 2 godina, 2 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

McLaren je odlučio dati Carlosu Sainzu novu šasiju u pokušaju da da riješe problem s hlađenjem, koji je Španjolac imao u Britaniji.

Sainz se mučio s pregrijavanjem na VN 70. obljetnice te je zbog toga momčad morala osigurati dodatno hlađenje, što je na kraju rezultiralo kompromisom oko aerodinamike te ispadanjem u Q2.

U četvrtak je Španjolac rekao kako postoji još pitanja oko izvora problema, a danas je šef momčadi, Andreas Seidl, potvrdio kako je momčad osigurala novu šasiju.

“Napravili smo razne promjene na bolidu kako bi razumijeli ili isključili temperaturnu razliku koju smo imali na Silverstoneu.”

“Promijenili smo nekoliko komponenti, uključujući i školjku jer su kanali za radijatore spojeni s njom.”

“Uobičajno je da mijenjamo školjke tijekom godine, kako bi ravnomjerno rasporedili kilometražu te napravili sitne popravke, te smo promjenu planirali napraviti idući tjedan u Belgiji.”

“No, temperaturne promjene su nas natjerale da to napravimo utrku ranije, a naposljetku, otvori radijatora su dio školjke, što bi moglo biti jedan od problema.”

“Moramo danas vidjeti na treninzima ako možemo shvatiti gdje leži problem. Također je bitno za naglasiti kako, po pitanju čistih performansi, to ne pravi veliku razliku.”

“Moramo otkriti u čemu je problem kako bi u budućnosti to mogli izbjeći.”

Andreas Seidl, šef momčadi McLarena

No, po izjavi Španjolca nakon treninga, momčad nije riješila problem s hlađenjem te nastavljaju s traganjem problema.

Komentiraj

2 komentara

 1. Monisha Kaltenborn
  monkeyseat Prikaži

  Pripreme za Pellati, a Carlito?  3

  0
 2. Mclaren
  raca Prikaži

  Mislim da je to sve od McLarena za ovu sezonu  5

  0

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Dueli timskih kolega 2022. – pregled kvalifikacija i utrka

Lociranje // Lovro Andraka

Usporedba rezultata timskih kolega često se u raspravama spominje kao "najčišći" mogući oblik komparacije između dvojice vozače Formule 1, stoga ovaj članak donosi pregled unutarmomčadskih duela iz nedavno okončane sezone Pregled je fokusiran na rezultate kvalifikacija i utrka, a vozačima je u duelima dodijeljen poen samo za sesije koje je i njihov timski kolega uspio dovršiti, odnosno, izuzete su kvalifikacije i utrke u kojima...

Meksiko: Radio komunikacija Verstappen-Red Bull

Radio transkript // Ante Vetma

Last car is now approaching the back of the grid Gianpiero LambiaseCar behind - Hamilton, Checo P3 Mode 10, Max, mode 10 When you can - display 8 Gap behind 13s Bias offset if you need it Gap 14s You are two tenths stronger in the final sector DRS is active Gap 16s Keep on top of the surface management, Max Gap 14s Okay, mode 6, and gap behind 13s Keep us updated on the tools requirements as well,...

Inventura: Vrhovi arhitekture timova

Radio transkript // Pulsmedia portal

Ukoliko ostavimo po strani vozače, ljudi koji su najizloženiji svjetlu pozornice jesu šefovi momčadi, osim ako se ne zovete Adrian Newey Osobe koje se nalaze na toj poziciji su različitih karaktera, načina pristupa stvarima i reakcijama u javnosti, ali jedna crta koja stvara konekciju između svih njih jeste liderska osobina Iako se stalno priča o liderima i razvoju liderskih karakteristika, u današnjem svijetu zapravo kronično...

Još kolumni