Verstappen pobijedio Mercedese i slavio na VN 70. obljetnice Formule 1!

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 4 min 140 komentara

[glasovanje utrka=”126″]

Max Verstappen uspio je prekinuti ovosezonsku dominaciju Mercedesa pobjedom na VN 70. obljetnice Formule 1, drugoj uzastopnoj utrci održanoj na britanskom Silverstoneu.

Mekše gume očekivano su donijele veću potrošnju guma i više zaustavljanja u boksu, a u svemu tome najbolje se snašao Red Bullov Nizozemac, kojem je ovo deveta pobjeda u karijeri.

Drugo mjesto pripalo je prošlotjednom pobjedniku Lewisu Hamiltonu, a čovjek koji je startao s pole positiona po prvi put nakon sedam utrka nije slavio – Valtteri Bottas završio je treći.

Charles Leclerc bio je jedan od rijetkih vozača koji su današnju utrku uspjeli odvoziti sa samo jednom promjenom guma, stigavši time do četvrtog mjesta u cilju. Alex Albon također je sjajno napredovao u odnosu na start završivši na petom mjestu u cilju ispred dva Racing Pointa, Lancea Strolla i Nice Hulkenberga.

Esteban Ocon uspio je stići do osmog mjesta sa strategijom jednog ulaska u boks, a posljednje bodove uzeli su Lando Norris i Daniil Kvjat.

Tijek utrke

Valtteri Bottas uspio je obraniti najbolju startnu poziciju ispred Lewisa Hamiltona, dok je iza njih sjajan start imao Max Verstappen koji se uspio probiti ispred Hulkenberga. Priliku za prolazak Hulkenberga pokušao je iskoristiti i Ricciardo, no to ga je na kraju koštalo gubitka pozicije od Strolla.

Sebastian Vettel sam se izvrtio u prvom zavoju, a sreća je bila što ga nitko nije pogodio, iako je bilo vrlo blizu tome. Norris je napredovao dvije pozicije, a isto toliko je na startu izgubio Leclerc. Hamilton je pokušao napasti Bottasa u Brooklandsu, no Finac se obranio.

Velika potrošnja guma bila je vidljiva već nakon nekoliko krugova – Alex Albon i Pierre Gasly otišli su po nove gume već u sedmom i osmom krugu, a i ostali na mediumu su se mučili. Među njima su bili i Mercedesi, što je išlo na ruku Maxu Verstappenu. On je jedini u top 10 mogao startati na hardu, stoga je već u prvom stintu uspio stisnuti Mercedese.

Verstappen je do 12. kruga uspio smanjiti zaostatak za Hamiltonom na manje od sekunde, a Mercedesi su nekoliko krugova kasnije po prvi put otišli u boks – Bottas u 14., a Hamilton u 15. krugu.

Verstappen je prvu promjenu guma odradio u 27. krugu, a na stazu se vratio ispred Hamiltona i tik iza Bottasa. Nizozemac nije dugo oklijevao – već u Brooklandsu kreće u napad, a na izlazi iz Luffielda s vanjske strane dovršava pretjecanje nad Bottasom i prelazi u vodstvo utrke. Par krugova kasnije stigla je mu je poruka iz boksa da zaboravi na čuvanje guma i jednostavno pritišće koliko god mu gume to dopuštaju.

Oko 30. kruga većina je vozača krenula na drugu promjenu guma, a najduže je čekao Lewis Hamilton. Verstappenu je u 41. krugu javljeno da pritisne Hamiltona, za slučaj da Britanac planira ostati na stazi do kraja utrke, no u 42. krugu prvak ipak odlazi u boks po novi hard.

Na stazu se vratio iza Bottasa i sjajnog Leclerca koji je s jednim zaustavljanjem držao četvrto mjesto s ogromnom prednošću u odnosu na ostale. Obojicu je prošao bez većih problema do 50. kruga, usput postavivši najbrži krug utrke koji mu donosi jedan bod u prvenstvu. Verstappen je bio predaleko i ciljem je prošao s 11 sekundi prednosti.

Leclerc je sjajno održao gume i ostao na četvrtom mjestu s jednom promjenom guma, dok je Albon dva kruga prije kraja prestigao Strolla. Hulkenberg je s jednim zaustavljanjem više od kolege završio sedmi ispred Ocona, Norrisa i Kvjata.

Utrka je prošla praktički bez ikakvih incidenata – prekida nije bilo, a jedinu kaznu dobio je Kevin Magnussen zbog preagresivnog vraćanja na stazu u borbi s Nicholasom Latifijem. Dancu je dodijeljena vremenska kazna od 5 sekundi, no on na kraju jedini nije došao do cilja, odustavši 9 krugova prije kraja.

Iduća utrka vozi se za tjedan dana, u Barceloni nas čeka VN Španjolske!

Rezultati utrke

# Vozač Momčad Vrijeme/zaostatak
1 33 Max Verstappen RED BULL RACING HONDA 1:19:41.993
2 44 Lewis Hamilton MERCEDES +11.326s
3 77 Valtteri Bottas MERCEDES +19.231s
4 16 Charles Leclerc FERRARI +29.289s
5 23 Alexander Albon RED BULL RACING HONDA +39.146s
6 18 Lance Stroll RACING POINT BWT MERCEDES +42.538s
7 27 Nico Hulkenberg RACING POINT BWT MERCEDES +55.951s
8 31 Esteban Ocon RENAULT +64.773s
9 4 Lando Norris MCLAREN RENAULT +65.544s
10 26 Daniil Kvjat ALPHATAURI HONDA +69.669s
11 10 Pierre Gasly ALPHATAURI HONDA +70.642s
12 5 Sebastian Vettel FERRARI +73.370s
13 55 Carlos Sainz MCLAREN RENAULT +74.070s
14 3 Daniel Ricciardo RENAULT +1 krug
15 7 Kimi Räikkönen ALFA ROMEO RACING FERRARI +1 krug
16 8 Romain Grosjean HAAS FERRARI +1 krug
17 99 Antonio Giovinazzi ALFA ROMEO RACING FERRARI +1 krug
18 63 George Russell WILLIAMS MERCEDES +1 krug
19 6 Nicholas Latifi WILLIAMS MERCEDES +1 krug
20 Kevin Magnussen HAAS FERRARI odustao

Odgovor

140 komentara

  1. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Bravo Max, Leclerc i Albon



    31
    29

    2
  2. Jenson Button
    Lotus Prikaži

    Ferrari najbolje čuva gume, ajde bar nešto, di je nestao McLaren



    30
    29

    1
    • Fia
      Realista Prikaži

      Mislis Leclerc najbolje cuva gume



      19
      -9

      28
      • Jenson Button
        Lotus Prikaži

        Radije ne ulazim u rasprave sa hejterima



        35
        28

        7
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Rekoše neki, u više navrata kako mali nikad nije imao nikakav tempo u utrci. Pitam kakav je od drugih ako on tempa nema. Vidiš da svaki dobar komentar na račun njega završi u minusima. A ti mi minusi govore samo jedno, a to je da je mnogima mali već sada “pain in the ass”. Šta li će biti nakon par sezona da mi je znat.



        15
        10

        5
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Minusi su zato što provocira. Hoće da kaže da Vettel ne čuva dobro gume, a jasno je da ga je Ferarri zajebao sa strategijom. Startao sa korištenim hardom na kojem je vozio 22 kruga, onda mu stavili novi hard na kojem je ostao samo 10 krugova, i onda na korištenom mediumu još 20 krugova. Kakvog to ima smisla? Na dva korištena seta ostao preko 40 krugova, a na setu novog harda samo 10 krugova. Očigledno je da je i on mogao na jednom zaustavljanju završiti bez problema. Trebao je startati na novom hardu, i onda preći na korišten medium.



          5
          5

          0
    • Kimi Raikkonen 7
      Kos Prikaži

      Zašto kada netko da kritiku na račun Vettla ( negovorim sada konkretno o ovom slučaju nego općenito ) odmah je hejter istoga? Znam da podosta ljudi pretjeruje u pljuvanju Vettla ali činjenica je da Vettel zadnje 2 godine isporučuje puno manje nego što se očekuje od četverostrukoga svjetskog prvaka. Bolid je kanta to stoji, pitwall je na razini ko da ga se vodi iz lokalne birtije nakon pete runde, ali sve isto ima i Leclerc pa isporučuje rezultate koji su realno iznad vrijednosti bolida dok Vettla nema na vidiku. A nakon ovakve izjave di optužuje svoj tim za lošu poziciju, nakon što on u drugom zavoju odradi piruetu, mislim da mu je upitno i odrađivanje ovog ugovora do kraja.



      18
      10

      8
      • Fia
        Realista Prikaži

        Potpisujem, a taman sam i pomislio da je upitno odrađivanje ugovora do kraja, ne bi se cudio slusajuci team radio zadnjih par utrka, nisu oni s njim zadovoljni ni on s njima, kao neprijatelji skoro, tako da sve moguce u F1



        6
        0

        6
  3. Ayrton Senna
    Scuderia Prikaži

    “Max ima niži tlak u gumama ili nešto”
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA, uvik će bit jazavac



    79
    66

    13
  4. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    A vidi Tota sto je ljut. Htio na svim utrkama pobjedit



    51
    50

    1
  5. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Bravo Max – vozačina, najjači vozač na gridu.
    Odličan Charles.



    37
    32

    5
    • Kimi Raikkonen 7
      Kos Prikaži

      Je baš to njih dvojica su danas odvozili perfektnu utrku, jedino mi nije jasno zašto su hulka zvali u boks? Nisam baš pratio na kojim je gumama jel je morao ili…



      16
      16

      0
      • Fernando Alonso
        Kimi Prikaži

        Da tatin sroljo ne završi iza njega.



        37
        32

        5
        • Fernando Alonso
          Alonso king Prikaži

          Hulkenbergu je ovo vjerojatno posljednja utrka u sezoni, nazalost i prva pa bi bilo glupo ostaviti Strolla iza njega koji je redovan vozac u timu. S druge strane Stroll je cijelu utrku bio poprilicno blizu Hulkenbergu i tim je mogao bez problema samo zamijeniti pozicije tako da vjerujem kako je postojao konkretan razlog (vibracije) za ulazak u boks. Na kraju pokupili su izgubljen broj bodova prije vikenda i mogu biti zadovoljni s rezultatom. Stroll kao da je cijeli grid izbacio iz utrke pa ga se oslovljava razlicitim pogrdnim imenima. Boljih vozaca naravno ima, ali bilo je i gorih. Jos uvijek je mlad i polako napreduje i draze mi je gledati njega nego vozace poput Ericcsona kako se provlace iz sezone u sezonu bez ikakvog napretka. Takoder postoje vozaci koje bih ja volio gledati i umjesto Strolla, no budimo realni on (njegov otac) je vlasnik cijelog tima. Kakv god da je, u odnosu na svog timskog kolegu, pokazuje puno bolje rezultate nego cetverostruki prvak Vettel ili cak Albon.



          18
          11

          7
      • Nando
        Torpedo26 Prikaži

        Ma mislim da on inace dosta slabo čuva gume.



        4
        1

        3
      • Renault
        JP Renault Prikaži

        Na njemačkom RTL-u je Szafnauer rekao da je Hulk preko team-radija javio da ima vibracija, pa su preventivno promijenili gume.

        edit : Vidim da isto piše par komentara ispod.



        6
        6

        0
  6. Marlboro
    Drinadria Prikaži

    Možda sam malo priglup, al može li mi netko objasniti zadnji Hulkov ulazak u box?



    17
    16

    1
  7. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Verstapen je dobia jer su imali nedopusteno nizak pritisak u gumama!! Hamilton je da bi se boria s leclercom i verstapenom al samo ako je u njega brzi bolid al bar sekund po krugu!
    Jado jadni takozvani GOAT????



    34
    23

    11
  8. Nando
    andrej12 Prikaži

    Albon se danas pretplatio na pretjecanje s vanjske strane ?
    Od Bottasa ocekujem “interesting tactics by Mercedes” ?



    22
    21

    1
  9. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Svaka cast za RBR i Maxa. Kao uvijek, vodonosi je utrku uništila vlastita momcad. Vozac utrke def Leclerc u crvenoj kanti za smece :D



    30
    26

    4
  10. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Bravo Max i RB za odličnu taktiku. Leclerc odličan.
    Vettel ne znam šta reći više.
    RP pit stop za Hulka wtf? Šta se idete kao boriti za FL sa Hamom koji leti stazom? ?
    McL lošiji nego sam mislio da će biti.



    13
    9

    4
    • Kimi Raikkonen 7
      Kos Prikaži

      Ona izjava Vettlu u team radio stvarno nije trebala. Znači u relativno si dobroj poziciji na startu ( mislim na gume ) izvrtiš se poput nekakavog početnika u drugom zavoju, završiš na začelju i onda optužiš ekipu da ti je ona kriva što se nalaziš nisko na stazi. Mislim da mu takva izjava ruši još ono malo kredibiliteta što mu je ostalo.



      20
      5

      15
      • Kimi Raikkonen 7
        Pitstop Prikaži

        Izjava je bila iz razloga što su ga prerano zvali u box nakon prvog stinta, on je smatrao da su mu gume još dobre. I onda ga vrate na stazu u vlakić iza nekoliko bolida u drs-u gdje je izgubio vrijeme. Zato je rekao da su oni zeznuli jer nije napravio nikakav undercut što je mislio da ekipa želi postići kad je ulazio u box



        7
        6

        1
        • Kimi Raikkonen 7
          Kos Prikaži

          Da su danas sa Vettlom odigrali neznam kakvu taktiku rezultat bi bio isti. Jednostavno si je zeznuo utrku svojom pogreškom i mislim da mu ta izjava nije trebala.



          1
          -1

          2
      • Marlboro
        SpeedCult Pretplatnik Prikaži

        Meni se cini da se Fetelu “zivo fucka” za Ferari, i odatle ovakva izjava danas… jadno i bedno od cetvorostrukog sampiona, bas jadno i bedno, iako ga sasvim razumem…da se mene pita, kad bi bilo moguce, njega lepo van iz ekipe do kraja godine, isplatiti mu ugovor do kraja, i dovesti nekog mladjanog iz trkacke akademije, neka stice iskustvo, smeo bih da potpisem da posle dve trke navikavanja, nece biti losiji od ovakvog Fetela…



        3
        -2

        5
        • Kimi Raikkonen 7
          Pitstop Prikaži

          Može se to i ovako gledati, za sve Vettelove probleme ove godine podjednako su krivi i on i Ferrari. Mogli bi onda promijeniti cijelu momčad Ferrarija pa bi rezultati možda bili bolji, ali to je kao i u nogometu, kad su loši rezultati lakše je promijeniti trenera nego cijelu momčad. Čovjek je frustriran Ferrarijem, oni njime i rezultati toga se vide



          4
          3

          1
  11. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Bravo Max… nije mi drag al mi drago za njega. Albon herojski odvezao. Lec odličan… Seb po svom opet. Ham možda prebrz u boxu, al to se njemu niti ne istražuje… nikad nećemo znati.



    25
    22

    3
  12. Fia
    Realista Prikaži

    Hamilton opet mali u porazu, oni su brzi, oni varaju, zato nikad nece bit najveci, a i statistika ce mu bit najbolja jer se vozi 5-6 utrka po sezoni vise nego prije.



    39
    35

    4
  13. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Aleluja. Bravo Max, vozačina! Dajte mu više bolid s kojim će se moći boriti protiv Hamiltona. Norris uspio uhvatiti bodove a McLaren mora podhitno popraviti pitstopove. Leclerc radi ono što bi Vettel trebao raditi. Tata Stroll lijepo naredio da Hulk odradi još jedan pit :thumbsd:



    22
    17

    5
  14. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Bravo Max! Pohvala vijeća učitelja.
    Barrichello 4.0 – jazavac koji titulu neće osvojit ni na PS4 na easy
    Primadona – kme, kme, Limenke varaju. Imaju manje Co2 u bočicama.
    Čarli – s obzirom da voziš ovu pizzu vegetarijanu dobro si završio i odvozio ;-)



    39
    36

    3
  15. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Sad ce ici senzori na Red Bull



    31
    30

    1
  16. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Bravo max, bravo charles.

    Ajde barem nece biti clean sweep od merca ove godine.

    S obzirom da bi u barceloni trebalo bit i toplije nego u silverstoneu nadajmo se jos zavrzlama oko guma, ako nam ekipe vec ne mogu stic merc po cistom paceu.



    22
    20

    2
  17. DDDD Prikaži

    Hvala pireliju i Maxu. Dobra trka. Bravo Max mada mi nisi baš mio i drag. Svaka čast.



    18
    18

    0
  18. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Nista ni od Bottasa i on je penzioner žešći.
    Hamilton samo sto nije proplako na radiju, bravo Max.



    24
    22

    2
    • ZX10R Prikaži

      Dao Bog da i next race pobjedi !
      Da bude zanimljivo
      Volili neki ili ne Maxa ,on je sigurno ludilo od vozača
      Svi koji vole f1 ,žele pravo utrkivanje bez obzira za koga navijaš
      Normalno je da želiš da tvoja ekipa dobije,ali ako ne ide
      Onda je RB i Max super što su tu,i kako to rade
      Još da je u vrhu i Mclaren,williams,renault i naravno ferrari,a i druge ekipe,e to bi bio užitak i prava f1
      Svaka čast svima,ne želim nikoga podcijeniti ,ali ako je Ham i mercedes uvijek broj 1 i prvi,mislim gdje je smisao
      E barem da imamo onaj zvuk od prije,pa bi i guštao
      Ovako,hvala ne,kad se gotovo sve zna unaprujed
      Max nam je svima ponudio neku nadu da će biti bolje,no ako opet ham na sljedeće 2-3 utrke dobije,đaba nam sve
      I ne ,nikako nisam za to da ham ili botas ,odnosno mercedes sad kao padne,ili tako nešto
      Radili su vrijedno i jako dobro,ali je Vrh,trka f1,pa daj barem jednoga konkurenta,jednu ekipu
      Ma daj ako nitko nije blizu poštenu borbu oba vozača iz iste ekipe,barem se to može
      Ali,ne mi to nažalost već dugo nemamo
      A sjetite se kakvih je bilo okršaja i borbi između dva vozača istog tima
      Ma to je i privuklo puno ljudi da gledaju f1,to je kao neka borba unutar obitelji,no nažalost toga nema
      Danas imaš vozača broj 1 i broj 2,ja to nikako ne mogu razumjeti,nikako
      Imam isti bolid,ma koji 1 ili 2,pobjedi me na stazi i kraj
      Da ne govorim kako su svi uzeli veliku lovu,odavno
      Ma za čega voziš,za koga !!!???
      Danas kao nikada prije se vozači i općenito sportaši tako lako daju poniziti,prodati za judine škude
      Nema tu niti malo borbe,strasti,bijesa,ljutnje,kao da su roboti,wollf što kaže to mora biti tako
      I još se usuđuju zvati najvećima, hahaaa
      Ma da fuck off
      To nije to !!!!
      Nema tu niti jednog frajera već dugo,nažalost
      Pozdrav svima !



      4
      1

      3
  19. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Max još jednom pokazuje zašto ga mnogi smatraju najboljim vozačem. Lujo još jednom pokazuje sportsku stranu u porazu.
    Vettel još jednom pokazuje da mu je vrijeme za penziju.



    24
    18

    6
  20. Charles Leclerc
    Vedo99 Prikaži

    Jedna utrka. Samo jedna izgubljena utrka za Mercedes je trebala Hamiltonu da pocne uperivati prste u druge da rade nesto sumnjivo. Nikada ga necu respektirati, uzasan je u porazu. Uzasan.



    41
    39

    2
    • ZX10R Prikaži

      Još je tužnije kad i on zna da ima najbolju i najbržu pili
      I onda dođe Max i bam
      Ma ljudi ne morate voliti Maxa,ali zamisli da ga danas nije bilo,dosada živa
      Barem da se u mercedesu ham i botas bore,ma ni čuti
      Pratim f1 preko 40 godina,bio na utrkama
      Ovo danas je sve simulatur i igrica,tako meni to izgleda
      Ma ne mora moja ekipa za koju navijam i volim biti prva ili pobjeđivati,ne ne,ne mora ljudi moji
      Ali neka bude neka druga,eto tvoja ili tvoja,ma samo neka se ljudi trkaju pošteno,neka su tu negdje
      Mi znamo prvaka već sada,o čemu pričamo
      Kao možda se nešto dogodi,a je hoće kao i zadnjih 5 godina
      Ne,nije to to,to nisu niti vozači niti mangupi kao nekada davno,to je jedina istina
      Virtulna f1 kao i saund !



      8
      5

      3
      • Formula 1
        RazzHR Prikaži

        ”Mi znamo prvaka već sada,o čemu pričamo”

        hehehehe pa i u 1.HNL se zna prvak već neko vrijeme, pa to ne znači da bi trebalo raspustiti ili izbaciti Dinamo iz natjecanja…
        A tko drugim ekipama brani da razvijaju bolid kao što ga razvija MB?
        Nijeee u šoldimaaa sveee… ne vjerujem da RB baš nema novčića…



        1
        1

        0
    • OnlyAlonso Prikaži

      Stvarno tolka placip….antipatican,bas odvratna osoba i takav frajer osvaja prvenstva i dobije priliku da u takvom najdominantnijem bolidu stvara povjest….nemrem vise pisat jer moram hitno na WC



      4
      -3

      7
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @Ante
        Šta nije vrijeđanje vozača na ovaj način protivno pravilima stranice?
        Ili je taj dio prepušten interpretaciji moderatora?



        1
        0

        1
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          Iz pravila:

          Vrijeđanje vozača ili bilo kojih drugih javnih ličnosti možete biti sankcionirano ako moderator tako procijeni. Moderatori su vam zahvalni ako svaku “low-quality” poruku na portalu jednostavno označite sa glasom dolje, a ako je prešla granicu dobrog ukusa onda i klikom na gumb “prijavi”.

          Stisni gumb “prijavi”. Da idemo moderirati uvrede prema vozačima mogli bi satima sjediti i baviti se samo time. Zato postoji taj gumbic, funkcionira automatski nakon određenog broja prijava. Ja bih rekao da ti komentari više govore o autoru nego o vozaču, a pozitivno je što se nitko nije zakačio na to, znaju ljudi bolje.



          5
          5

          0
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Ja bi rekao da kriteriji moraju biti različiti za nas i javne ličnosti.


          0
          0

          0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Sve 5, samo pitam ?


          0
          0

          0
      • Alain Prost
        Alain Prost Prikaži

        Jesi hitricu obavio? Zar si zaboravio koliko je Alonso cvilio onih godina kada je naslove osvajao, bilo je tu svega, zar ne, od razbijenih vrata, ne znam da
        li od wc-a, psovanja, plakanja da se sam bori protiv Ferrarija i drugoga, poslije se smirio i postao majstor psiholoških igrica, takav je i ovaj, p… i kada ne mora, ali sve radi s razlogom.



        1
        1

        0
      • Fernando Alonso 14
        Hyper markoni Prikaži

        @OnlyAlonso nisam preveliki fan LH 44, ali nepristojno je vrijeđati bilo kog F1 vozača jer su uspjeli u nečemu što 99,999% nas neće uspjeti



        4
        4

        0
  21. Jenson Button
    Lotus Prikaži

    Je li itko vidio kimijev krug zagrijavanja, prvo je zaboravio startati onda se utrkivao sa medical car-om
    Mislim da je sladoled u pitanju



    23
    23

    0
  22. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    Kaciga, klin, balkon. Moj Hulk tu il’ sam ja lud ili nešto ne štima.



    6
    5

    1
    • Jenson Button
      Lotus Prikaži

      Ako Bog da zdravlje, Checo ostaje u bolovanju



      7
      7

      0
      • Nico Hulkenberg
        Zec Prikaži

        Ma Checu želim svo zdravlje svijeta, drag mi je kao vozač. Ali Hulka ne ide u svim segmentima. Otkako ga pratim u 90% odluka njegovih trkačih inženjera sam se čudio. Više se ne čudim ničemu. Nije uspio i najbolje je da se posveti nečemu drugome. Nadam se da će Lando biti bolje sreće.



        1
        1

        0
        • Jenson Button
          Lotus Prikaži

          Ma dobro brzinu ima, a trkaći inžinjer je ru da mu kaže što mkra reći i nema veze ako ga ne razumije, nadam se postavi Hulk Perez u Alfi ili Haasu dogodine



          1
          1

          0
  23. Charles Leclerc 16
    Catta Prikaži

    Bottas je najveca sramota moderne F1. Izlazi iz boksa u isto vrijeme kada i Max, na istim gumama, i nije ni pokusao da ga napadne. Sramota je da on vozi tako dobar bolid, imam osjecaj da bi bilo koji drugi vozac na gridu bio boli od njega u istom bolidu.

    Leclerc ponovo pokazuje da je vozacina, on i Max su ispred svih, cak i Hamiltona. Ne bi Lewis imo sanse da Max i Chalres voze jedanko dobar bolid kao on.

    Takodje Hamilton ponovo pokazuje kakav je los gubitnik. Ja bi mu dao kaznu zbog one izjave da Max ima nizi tlak u gumama, optuzuje drugu ekipu na varanje bez ikakvih dokaza. Garant su njemu uvalili gume sa visim tlakom jer je crnac.



    37
    27

    10
  24. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Do prije sat vremena podržavao sam Bottasa u njegovom mogućem “pohodu” na titulu ove sezone ali sad je NAŽALOST pokazao da nije materijal za prvaka. Šteta! Žao mi ga je, ali bojim se da nije dorastao zadatku i očito je najbolji za ovu “ulogu” koju mu je Mercedes dodijelio!
    Čestitke Maxu i Red Bullu…..a lijepo je vidjeti i Ferrari tu blizu vrha!



    11
    9

    2
    • Mclaren
      BNL_McLaren Prikaži

      A gle, realno Bottas je bio najbrži Mercedes danas. Kad je sve bilo u egalu tokom prvog stinta, Hamilton mu nije mogao ništa. Jučer je bio brži u kvalama, danas kontrolirao utrku s vodeće pozicije dok se nije oglasio Pit Wall i presudio mu.

      Da je Lewis bio taj koji je pokrivao Maxa strategijom ranijeg ulaska, Valtteri bi bio taj koji bi prešao Lewisa za P2 na kraju, kao što je ovaj njega. Tu je Mercedes kiksao i pokazao naklonost Lewisu iako prisežu da su obje strane garaže jednake. Svi znamo da je to istina kao i činjenica da Ferrariev gubitak brzine nema veze sa PU…



      25
      24

      1
    • Felipe Massa
      Braziliscanec Masa Prikaži

      Mercedes je Hamiltonu omogućio taktiku kojom je prestigao Bottasa, a oba Mercedesa su bila lošija od Maxa. Kaj je sad Valteri mogao uopće?
      Taj čovjek dobiva toliko hejta da je to neugodno za čitati. Svjedobno su bili komentari “maknite Bottasa, stavite Ocona” evo sad Ocona, “briljira” pokraj Ricciarda.



      10
      8

      2
  25. Nico Hulkenberg
    Jaime22 Prikaži

    Čestitke pobjedniku, Max me bome zadivio onim komentarom kad je odbrusio svog inžinjera i rekao da će početi pushati. Kako je Brundle rekao – nekad jednostavno nije zabavno vozit ko bakica da bi sačuvao gume.

    A Hülkenberg, šta reći osim da imam ogroman respekt za čovjeka iako nije završio na podiju niti barem na četvrtom mjestu. Ipak, ovo mu je prva utrka nakon 252 (?) dana i ponio se ko’ pravi heroj. Jedino mi nije jasno zašto je bio u boksu tamo pri kraju ali pretpostavljam da su mu gume bile ćelave do tad. Nadam se da te vidim u bolidu opet sljedeće sezone Hulče!



    10
    7

    3
  26. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Bravo Max, svaka čast! Za Leclerca su govorili da plače i cvili na radio, a gle sad. Totalno nadmašio mogućnosti tog bolida.. Nije mi jasno zašto su Hulkenberga bacili na soft na kraju. Nadam se da imaju neki opravdan razlog koji nije “možda stignemo Albona”.. McLaren opet vježbat pit stop pod hitno, iako nisu mogli ništa previše napravit danas ipak ne smiju gubiti vrijeme u boksu. Za kraj Mercedes. Da sam na Bottasovom mjestu bio bi dosta uznemiren. Zašto nikad Lewis ne pokriva tuđe strategije? Ako su već probali na 2 načina napasti Maxa i s time žrtvovati Bottasov track position, bilo bi fer da je Lewis vratio poziciju Bottasu kad već nije uspio stići Maxa. Ovako su ga doslovno zajebali i rekli “smiješ se borit samo ostavi mjesta” čovijeku sa 10 krugova starijim gumama… Puno pitanja se postavlja nakon ove utrke i jedva čekam dobit neke odgovore kroz nekoliko dana.

    Bilo kako bilo, mislim da se svi nadamo jednoj pakleno vrućoj velikoj nagradi Španjolske u Barceloni za 7 dana.



    18
    15

    3
    • lukarak Donator Prikaži

      Pa koliko sam ja shvatio oni imaju da tko je prije na stazi ide prvi u box, dakle nema undercuta. Nist ne kaze da mora ici odma iza Bottasa u box.



      3
      2

      1
      • Mclaren
        BNL_McLaren Prikaži

        Istina, to im je politika. Ali stvar je u tome da su išli timski napasti Maxa sa dvije različite strategije. Jedna je bila ulazak kad i Max, druga 10 krugova kasnije i pokušat ga stići na friškim gumama. Taj potez podrazumijeva žrtvovanje jednog vozača. I to bi bilo ok kada bi na kraju i uzeli pobjedu jer je bilo teško predvidjeti kako će se gume ponašati do kraja. Ali ako nisu ništa postigli time, zašto je Bottas morao žrtvovati svoj skoro siguran P2, a Lewis profitirati zbog kockanja momčadi? Zar nebi bilo fer vratiti poziciju Bottasu?



        12
        12

        0
        • Lewis Hamilton
          Jurke92 Prikaži

          Slicna ali obrnuta situacija dogodila se prosle sezone u Monzi. Hamilton je pritiskao Laclerca dok je Bottas produzio svoj stint i na kraju prestigo Hamiltona (nakon njegove pogreske) i pokusao napasti Laclerca na svjezijim gumama.



          3
          2

          1
  27. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ja sam za, da Pirelli caprka po gumama – radi zanimljive sezone! Ovo je do sada bila najbolja utrka!



    5
    5

    0
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Nemaju šta čeprkati kad su već određene za sve utrke do Monze.
      Mogu eventualno za daljnje utrke ići na mekse komponente.
      Uostalom samo sljedeći se ide stepenicu tvrđe, za Spa i Monza su iste kao i danas.



      1
      0

      1
  28. Nando
    Matek14 Prikaži

    Bravo Max i RB! Fantastično odrađena utrka a obje strane.. Albon je super odvozio, ali ipak prevelika razlika u istom bolidu u odnosu na Maxa..
    Mercedes je danas izgledao nemoćno pored RB.. baš su ih fino izdominirali :D
    Leclerc i Vettel kao Alonso i Massa prije koju godinu.. jedan rastura s kantom, drugi ne zna di mu je glava, a di rep..
    McLareni su u nekom padu forme i trebaju poraditi.. premale su razlike u sredini i lako se ispadne iz bodova ili na margine bodova.. a i borba s Ferrarijem je izgledna za to 3. mjesto.. pogotovo dok je ? ttel u ovakvoj formi..
    Hulk svaka čast na utrci.. ovaj box na kraju je misterij..



    13
    10

    3
  29. Mclaren
    wilson Prikaži

    Ajde, bar malo razbijena monotonija. Bravo za Maxa, Leclerca i Pirelli što je na raspolaganje stavio mekše gume. Vettel izgleda potpuno rezigniran, još k tome izgleda pretplaćen na greške. I da ne zaboravim pogled Wolfa. Volim kad izgleda pokislo, pa makar samo par puta u sezoni kad gube. Gušti su gušti.



    11
    8

    3
  30. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    Jedini nacin da Max pobijedi Merc jeste na taktiku kao ovaj put



    4
    2

    2
  31. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Kisa ce padat da hamsta nije dobio. Los vikend za moj meclaren pas m.. Utrka ajde nesto zanimljivija nego prosli put



    3
    3

    0
  32. Daniel Ricciardo 3
    Kicker Prikaži

    Svaka cast Hulku, steta za taj zadnji pitstop ali nema veze. Bilo bi nemoguce da je zavrsio treci, a najbitnije o sebi je pokazao.
    RB kao tim je cudo. Def imaju odlicne stratege i vozaca koji to omogucuje. Da njih nema, a ni Maxa ne znam di bi F1 bila.
    To je ono sto fali Ferrariu, osim sto je bolid trenutno banana. One stop strategiju je gurao Leclerc, to je sam izjavio da ju je gurao cijelo jutro, a ne moramo se puno prisjecati koliko je takvih odluka morao raditi Vettel i koliko je strategija lose odabrano od strane tima, pa ti vozi.
    Steta za Vettela, nadam se da ce Spanjolska biti bolja, ali to je ono sto Leclerc mora ignorirati. On ce sada postati 1 vozac i ima prilike vidjeti kakva mu je sudbina ako ne isporuci.



    4
    4

    0
  33. ZX10R Prikaži

    Max you are a man !!!
    Tnx



    2
    2

    0
  34. Mercedes
    nochimagaddavo Prikaži

    Sjajna utrka Maxa, kao i uvijek pljuvanje po Lewisu, ali dobro, navikli smo na ovom portalu :)



    5
    -10

    15
    • F1puls Portal
      Sarma Donator Prikaži

      Lewis: “He [Max] must have less tyre pressure or something.”

      “Interesting tactics” ?

      – Lewis je danas zaslužio da ga se ruga.



      14
      12

      2
      • Mercedes
        nochimagaddavo Prikaži

        Druže lupate minuse ko god kaže nešto pozitivno za Luju… Ok ne zvuči izjava baš lijepo, ali i sam je rekao da nije mislio da varaju, već se samo zanimao da li imaju niži pritisak od njih, nikako ispod dozvoljenog što je Pirelli odredio… Ok, neka bude da je zaslužio da mu se ruga danas, nije mu izjava baš na mjestu, ali i prije nego što sam se registrovao, ovdje sam primjetio samo hejt hejt i minuse u vezi bilo čega (pozitivnog) vezanog za Lewisa, strašno :D



        6
        -3

        9
        • ZX10R Prikaži

          Luje je vrhunski vozač,jako brz,strašno brz ma Vrh,ali nije sigurno najbolji
          Ali zadnjih godina on je spoj najboljega mercedes i hamilton,i nitko mu nije blizu
          Mercedes radi vrhunski godinama,tako da luis ima pilu broj 1
          Ovo kukanje je smiješno
          Ham,Max,Leclerc,Seb,lando,Ricardo ma i Kimi,ma ljudi moji to su VRH,vozači
          Ali daj svi znamo da danas,kao nikada prije odlučuje bolid,a tu je mercedes broj 1
          Luis bi pukao ili možda i ne,kad bi imao pored sebe Maxa,ne ,ne
          Ne kažem da bi ga Max,ili bilo tko drugi dobio ili našamarao ,ma to samo može reči kreten ,nego bi bila druga priča
          Pa botas je broj,2 i on ni na startu ne smije ništa ako je na polu drugi,svi znamo istinu
          Ham,nema pritiska
          Zamislili da mu je alonso na polu broj 2,a haha,pustio bi ga
          Bila bi uvijek borba
          A sad zamisli da je tu i RB,Ferrari i McLaren,i da su barem ono blizu,da mogu nešto
          Ne toga nema,evo danas Max dobio,kukanje ili strah
          Ma šta kukaš,koji k…c,izgubio si
          Čestitaj i sve 5
          Dao Bog da bude svaka utrka,na nož
          A ne start,prvi i do kraja prvi
          Nema tu ničega,nema pritiska,ma nula
          Ma neka bude i takvih pobjeda ,ali sve
          I na kraju
          Svi znamo tko će ove godine biti prvak f1,jel tako je
          A dobro,neki se još uvijek nadaju,e to su ti što vole f1,a nada umire letzte !
          Pozz



          5
          1

          4
  35. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Da mi je netko prije par godina rekao da cu navijati za Maxovu pobjedu rekao bi mu da smanji na rakiji.



    16
    15

    1
  36. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Dali ima igdje ikakva inf o onom Hamiltonovom ulasku u boks sa blokiranim kotacima. Ono mi djeluje da je malo zaje.. stvar a nikakve istrage ni objasnjenja o tome. I toliko o tome kako su oni zeljni konkurencije. Cim je netko ispred taj vara, nema druge. Kako bi netko legalnim putem mogao pobjediti mercedesa u njihovim pravilima sa njihovim gumama i svime sto su isposlovali ispod stola. Kako da ne… tip je očajan gubitnik.



    13
    10

    3
    • Mercedes
      nochimagaddavo Prikaži

      Ima info, iz tima su mu rekli da nije prekoračio dozvoljenu brzinu :) A izjava tokom trke mu je izgledala glupo, zvučalo je kao da ih optužuje, mada i sam je kasnije rekao da je mislio samo da imaju niži pritisak od njih i to je to, nikako ispod Pirellijeve dozvoljene granice ;)



      4
      1

      3
  37. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    Odlično odrađena taktika. RB je pokazao da tu i tamo znaju razmišljati i ljepo su servirali pobjedu Maxu.
    LH odličan kao i uvjek, s obzirom na katastrofalnu taktiku puna šaka bodova. Botas teški fail.



    2
    -8

    10
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Maxu ekipa servirala pobjedu (inače je odvozio onak’, solidno, prosječno, ništa posebno, jel), dok je Lewis bio odličan kao i uvijek i nisu mu servirali drugo mjesto ispred onog papučara. :klanjam:
      Čuj, katastrofalna taktika za Lewisa. :facepalm:



      10
      8

      2
      • Pirelli Hypersoft
        Einspritz7 Prikaži

        Pa šta je krivo rekao , danas se teško može reći kako je ko odvezo kad su glavni faktor bile gume , a i dosta različitih strategija. RB je najmanje trošio gume i samim time bio dominantan bolid danas . Inače se svaki put dominantan bolid pripisuje Lewisu , jel !
        Nemojmo biti dvolični.



        2
        -2

        4
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      LH odličan kao i uvjek, s obzirom na katastrofalnu taktiku puna šaka bodova. Botas teški fail.

      Taj teški fail je bio bolji u svakom segmentu od toga odličnog. Dok su bili na istoj strategiji, na istoj dužini stintova, Bottas mu je odmicao. I onda je Mercedes odlučio da Botasa žešće zajebe. Jadno da ne može jadnije.



      3
      2

      1
  38. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    I sad da je Max zavrsio prvu utrku i da prwdzadnju nije isao u box situacija na tablici bi bila totalbo drukcija ali sbb kbb. Hoci reci kako je tanka linija izmedju biti prvi i kasniti 30 bodova.



    10
    10

    0
  39. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    I dalje mi nije drag, čak mislim da nije previše bistar, ali ga malo više poštujem nakon današnje izjave da neće “sjediti i čekati”.
    Osim toga, Vettel je ipak imao izjavu dana. Iako ga blate svi živi, mislim da je danas još jednom pokazao da vrlo vjerojatno nije on kriv za ove loše rezultate, barem ne sve. Vjerojatno, kao što je to i uobičajeno, više nema sve informacije kao Leclerc, ali kada vozač na ovakav način mora dati do znanja da je taktika očajna, onda stvarno treba preispitati neke ljude u ekipi.



    5
    5

    0
  40. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    Ne mogu se odlučiti što je trenutak utrke:
    1. Kada Hulka zovu u boks da nema bolju poziciju od Strolla?
    2. Kada se Hamiltonu (ponovo) gleda kroz prste (prebrz ulazak u boks)?
    Njega vole i sreća i suci, svi silno žele da bude rekorda u svemu.

    No, nekidan sam čuo izjavu priznatoj poznavatelj F1, koji tvrdi da izjednačenja Botasa sa Herbertom nema istu težinu, jer su Botasu u Mercedesu “servirane” pobjede, dok je Herbert morao proliti krv i znoj za svoje.
    E to sad znači da ni Hamiltonovi naslovi nisu isto kao i Sennini, Prosto i Schumacherovi, a znači čak i to nije on baš ni neki vozač kada pobjede momčadskog kolege nad njim, uskoro najuspješnijim svih vremena, nisu dovoljne da se mjere sa vrijednošću pobjeda Herbert.
    Ajme meni, moram počet tu F1 slušati na nekom jeziku koji ne razumijem, jer ovako, osim što mi je forma Ferraria kao ljuti feferon u guzicu, još me nerviraju i ovakve izjave.



    3
    0

    3
  41. Lewis Hamilton 44
    Tomahawk Prikaži

    A joj brate , koja mržnja prema Hamiltonu ovdje , zakvače se na svaku njegovu riječ kao odvjetnici! Dečki moji , problem je u vama , a ne u Hamiltonu



    3
    -5

    8
  42. Formula 1
    RazzHR Prikaži

    Ekipa,
    iskreno, želim Maxu što duže ostanak u RB i da i dalje imaju malo slabiji bolid, jer kad on pređe u dominantnu momčad u slijedećim sezonama, isto ćete ga ”hejtati” kao što sad ”hejtate” Hamiltona.
    Proletio sam po komentarima, jer me uvijek vesele, ali što svašta napišete…
    Vidim netko je napisao da je Hamilton ”mali u porazu”. Pa čovjek je odmah čestitao Maxu i RB (ili vi ne gledate do kraja prijenos)?
    A to što se kroz utrku on, kako vi kažete, žali i ”kuka”, pa ljudi moji, zaigrajte Uno između sebe pa ćemo vidjeti koji će to od vas ostati hladne glave ako mu ne ide po volji…
    Dajte ljudi, danas je Hamilton, sutra će biti Max…



    4
    0

    4
  43. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Na odmoru sam, pa tek jutros pogledah utrku.
    Ugodno iznenađen rezultatom i zanimljivošću utrke. Nakon 3 kruga bottas 3 sekunde ispred Maxa, mislio sam to je ‘to’, opet po starome, nemamo šanse…ali razmak se počeo smanjivat i završilo je kako je završilo.
    Pohvale Maxu na još jednoj doktorskoj vožnji
    RB je u utrci konačno proradio, nadam se da će tako nastavit.
    Nemam volje više pisat…



    3
    2

    1
  44. Fernando Alonso 14
    Hyper markoni Prikaži

    Bravo Max, prva pobjeda ne-Mercedesovog vozača u sezoni, neka je takvih trenutaka više.



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.