Brazilski promotor bijesan zbog otkazivanja utrke: Razlozi su gotovo izmišljeni

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 4 komentara

Promotor VN Brazila Tamas Rohonyi nije nimalo zadovoljan otkazivanjem tamošnje utrke i razlozima koji su navedeni.

F1 je odlučila otkazati sve četiri američke utrke zbog nepredvidive prirode pandemije, lokalnih restrikcija i važnosti očuvanja zdravlja uključenih u sport, no Rohonyi tvrdi da stanje u Sao Paulu nije toliko loše da bi se utrka morala otkazati.

“Otkazivanje nas nije iznenadilo, ali moram reći da opravdanje, obrazloženje iza toga ne možemo prihvatiti. Govore o stupnju zaraze u Brazilu, što je kao da uspoređujete Kaliforniju i Floridu u zemlji poput Brazila koji se rasprostire u kontinentalnim dimenzijama.”

“Imamo sve brojke za državu i grad Sao Paulo. Podatke je FIA-jinoj medicinskoj komisiji podnio naš medicinski službenik koji je inače njezin potpredsjednik. Brojke su vrlo dobre. Zapravo, ako pogledate brojke Sao Paula ili čak Brazila, proporcionalno je puno bolje u usporedbi s Engleskom.”

“Stoga, kada pročitate obavijest o otkazivanju koje smo jučer dobili od FOM-a, to ne stoji. Jasno je riječ o gotovo izmišljenom obrazloženju za otkazivanje utrke.”

Rohonyi je siguran da bi uspjeli ispoštovati sve propisane protokole i tvrdi da navedeni razlozi nisu nešto što bi prema ugovoru moglo otkazati utrku.

“Ono što smatram čudnim je to što je cjelokupni pristup poprilično pojednostavljen. ‘Oh, pandemija je, jako nam je žao, ne želimo ići, ne možemo ići.’ Jedan od priloženih razloga je izražena zabrinutost pet momčadi. Nijedan F1 ugovor ne kaže da ćemo se utrkivati u vašoj zemlji samo ako momčadi to žele.”

“F1 ugovori s promotorima imaju samo jednu klauzulu koja bi dozvolila jednoj strani da raskine ugovor, a ništa od ovog nije viša sila. Tražimo pravni savjet jer je ovo ogroman gubitak za grad i moju kompaniju.”

Čelnici Interlagosa navodno nisu u najboljim odnosima s trenutnim vlasnicima Formule 1. Trenutni ugovor koji vrijedi do kraja godine potpisan je za vrijeme starih vlasnika, a Liberty Media pokušava premjestiti utrku na drugu lokaciju – spominjala se izgradnja potpuno nove staze u Rio de Janeiru.

Glasnogovornik Formule 1 komentirao je situaciju za Motorsport referirajući se na razloge navedene u službenoj obavijesti o otkazivanju.


Odgovor

4 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Šteta. Jedna od najboljih staza.



    14
    14

    0
  2. Charles Leclerc
    Fox.14 Prikaži

    Hamilton se ne sviđa pa otkazali??


    0
    -2

    2
  3. Fernando Alonso 14
    Hyper markoni Prikaži

    I ja nisam sretan što gubimo jednu dobru stazu, ali na žalost to je nemoguće jer je Brazil 2. najpogođenija zemlja pandemijom Covid-19 virusa. A što je najgore, vjerojatno od 2021. se planira voziti VN Brazila na Riomotor parku.


    0
    0

    0
  4. Williams
    Nigel Prikaži

    u brazilu je nemoguce 2 su po broju zarazenih.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.