Izdvojeno

Brazilski promotor bijesan zbog otkazivanja utrke: Razlozi su gotovo izmišljeni

Piše: Lovro Andraka

Prije 2 godina, 4 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Promotor VN Brazila Tamas Rohonyi nije nimalo zadovoljan otkazivanjem tamošnje utrke i razlozima koji su navedeni.

F1 je odlučila otkazati sve četiri američke utrke zbog nepredvidive prirode pandemije, lokalnih restrikcija i važnosti očuvanja zdravlja uključenih u sport, no Rohonyi tvrdi da stanje u Sao Paulu nije toliko loše da bi se utrka morala otkazati.

“Otkazivanje nas nije iznenadilo, ali moram reći da opravdanje, obrazloženje iza toga ne možemo prihvatiti. Govore o stupnju zaraze u Brazilu, što je kao da uspoređujete Kaliforniju i Floridu u zemlji poput Brazila koji se rasprostire u kontinentalnim dimenzijama.”

“Imamo sve brojke za državu i grad Sao Paulo. Podatke je FIA-jinoj medicinskoj komisiji podnio naš medicinski službenik koji je inače njezin potpredsjednik. Brojke su vrlo dobre. Zapravo, ako pogledate brojke Sao Paula ili čak Brazila, proporcionalno je puno bolje u usporedbi s Engleskom.”

“Stoga, kada pročitate obavijest o otkazivanju koje smo jučer dobili od FOM-a, to ne stoji. Jasno je riječ o gotovo izmišljenom obrazloženju za otkazivanje utrke.”

Rohonyi je siguran da bi uspjeli ispoštovati sve propisane protokole i tvrdi da navedeni razlozi nisu nešto što bi prema ugovoru moglo otkazati utrku.

“Ono što smatram čudnim je to što je cjelokupni pristup poprilično pojednostavljen. ‘Oh, pandemija je, jako nam je žao, ne želimo ići, ne možemo ići.’ Jedan od priloženih razloga je izražena zabrinutost pet momčadi. Nijedan F1 ugovor ne kaže da ćemo se utrkivati u vašoj zemlji samo ako momčadi to žele.”

“F1 ugovori s promotorima imaju samo jednu klauzulu koja bi dozvolila jednoj strani da raskine ugovor, a ništa od ovog nije viša sila. Tražimo pravni savjet jer je ovo ogroman gubitak za grad i moju kompaniju.”

Čelnici Interlagosa navodno nisu u najboljim odnosima s trenutnim vlasnicima Formule 1. Trenutni ugovor koji vrijedi do kraja godine potpisan je za vrijeme starih vlasnika, a Liberty Media pokušava premjestiti utrku na drugu lokaciju – spominjala se izgradnja potpuno nove staze u Rio de Janeiru.

Glasnogovornik Formule 1 komentirao je situaciju za Motorsport referirajući se na razloge navedene u službenoj obavijesti o otkazivanju.

Komentiraj

4 komentara

 1. Bernie Ecclestone
  Dani Donator Prikaži

  Šteta. Jedna od najboljih staza.  14

  0
 2. Charles Leclerc
  Fox.14 Prikaži

  Hamilton se ne sviđa pa otkazali??


  0

  2
 3. Fernando Alonso 14
  Hyper markoni Prikaži

  I ja nisam sretan što gubimo jednu dobru stazu, ali na žalost to je nemoguće jer je Brazil 2. najpogođenija zemlja pandemijom Covid-19 virusa. A što je najgore, vjerojatno od 2021. se planira voziti VN Brazila na Riomotor parku.


  0

  0
 4. Williams
  Nigel Prikaži

  u brazilu je nemoguce 2 su po broju zarazenih.


  0

  0

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj košta, vrijeme košta, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez pomoći naših čitatelja - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Kolumne

Starački domovi F1 vozača: TV lica

Oktanski koktel // Ante Maras

Dolazimo do kraja našeg serijala o putevima kojima krenu F1 vozači nakon što napuste kraljicu motorsporta Za razliku od prijašnjih dijelova, u ovom ćemo se dotaknuti onih vozača koji su upravljač bolida zamijenili mikrofonom i slušalicama te postali komentatori i stručni analitičari TV kuća po pitanju Formule 1 Dobitna kombinacija za obje strane: televizijske kuće dobivaju vrhunske stručnjake koji svojim analizama i znanjem...

Što sve vozač vidi na ekranu volana

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Na primjeru Charlesa Leclerca i njegovog Ferrarija možemo jasno očitati što vozač vidi na ekranu svog volana Primjer ekrana na F1 volanu 1) Prethodni krug U gornjem lijevom kutu vidi se vrijeme posljednjeg odvoženog kruga, u ovom slučaju je iznad dvije minute jer se radilo o izlaznom krugu u kvalifikacijama 2) Broj okretaja Nova generacija bolida Formule 1 ne postiže više od 15 tisuća okretaja u minuti, ali samo...

Pogled u budućnost – 1. dio: Mercedes i Red Bull

Lociranje // Lovro Andraka

Iako više od polovice trenutnih vozača u Formuli 1 nije niti će tako skoro zagaziti u tridesete godine života, momčadi uvelike razmišljaju o mladim vozačima koji se tek razvijaju i probijaju kroz juniorske kategorije Ne samo da razmišljaju o njima, već ih imaju pod ugovorima i podupiru njihove karijere Razvijanje vlastitih mladih vozača u sklopu juniorskih akademija postalo je standard u suvremenoj F1 i zato danas gotovo sve...

Još kolumni