Perez: Očito je tko će otići iz Racing Pointa ako Vettel potpiše

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 39 komentara

Sergio Perez kaže da je očito tko će otići iz Racing Pointa u slučaju da u ekipu dođe Sebastian Vettel.

Četverostruki svjetski prvak još nema osiguranu budućnost i razmatra koje su mu opcije nakon što je Ferrari objavio da više nije zainteresiran za nastavak suradnje.

Vettel je potvrdio da je u “ležernim razgovorima” s Racing Pointom, ali još nije došlo do stadija ponude ugovora ili potpisivanja.

“Mislim da je očigledno tko će otići ako do toga dođe.”

“Ja sam otac, nikad ne bih izbacio svog sina, tako da se tu nema puno toga za dodati.”

“Glasina ima puno, a što se mene tiče – sve je isto. Imam ugovor s ovom ekipom.”

Perez je prije par dana otkrio da mu je pristupila jedna druga momčad oko angažmana za 2021. godinu. Sad je otkrio da postoji klauzula u ugovoru po kojoj može otići ranije nego je planirano:

“U svim ugovora postoje opcije… Radi se o sponzorstvu i to može otvoriti klauzulu.”

“Radimo marljivo sa svim sponzorima da se to ne dogodi. Ne bih rekao da ovisi o jednom sponzoru, to je više općenito pitanje.”


Odgovor

39 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Pa otežaj im odluku. Barem malo.
    Stroll te počeo hvatati.



    16
    14

    2
  2. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Nije Perez toliko dobar koliko smo svi očekivali.
    Ali vjerujem da će ipak nadmašiti Lancea i u kvalifikacijama i bodovno



    12
    6

    6
    • Lando Norris
      Zola Prikaži

      Ajde da se netko usudio rec da nije bas toliko dobar. A sto se tice kolege strolla volio bi da ga dobije.



      7
      4

      3
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Cudno je samo kako u ovoj situaciji ni ne pomisljate da bi Perez mogao biti sabotiran ili sta vec kao kada je to stvar sa Bottasom :)



        7
        4

        3
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Bottasa nema potrebe sabotirati.
          Bottas sabotira sam sebe, a za sve ostalo postoji “Valtteri, it`s James”.
          A koliko se sjećam, u Benzu sa samo Hamiltona sabotirali



          8
          6

          2
        • avalon Prikaži

          AMG … jbte , kakvo pametno “zatvaranje” usta mnogima ovim komentarom . ali ja ne bi bija ja da opet ne napišem neku glupost , nesvjesno ka i obično … ne pada mi na pamet neki komentar u kojem je pisalo da je VB sabotiran od mercedesa niti neka izjava finca o tome . mada virujem da ih je bilo puno , a ja sam ih zbog svog “interesa” sve zaboravija za razliku od tebe . sigurno ovo nisi napisa bez aduta koje nisi “priložija” jer si korektni pacifista i nisi želija “dolivat ulje na vatru” . zbog toga ti svaka čast . no pada mi na pamet npr jedna izjava majstora psiho igara tj LH kad je onako usput bacija “bombu” o njemačkom bolidu i njemačkom vozaču jer mu valjda tada nije išlo onako kako je zacrta . možda nam je tada suptilno želija ukazat kako ga ka engleza u mercedesu sabotiraju ? VB ne treba sabotirat , on zna da je najbolji pomoćnik ( izjava TW ) i on će poslušat sve šta mu sa pita jave . nije li VB dobija obavjest da propusti lewisa pa će mu pozicija bit vraćena ako sve bude OK ? kad je VB pita za vraćanje pozicije odgvor je bija da neka drži svoju poziciju , da je tim ima težak dan i o svemu će razgovarati posli trke . bi li se to moglo uvrstit u sabotiranje u “rukavicam” tim više šta LH i nije trebala ta pobjeda ? naravno da ne , sabotaža je bilo propuštanje MS od strane RB ( austrija 2002. ) šta svi pamte i spominju kad zatreba . isti zaboravljaju šta je bilo na proglašenju pobjednika ? MS je ipak nasmijanog RB “odgura” na najvišu stepenicu , a sam je osta na onoj namjenjenoj drugoplasiranom . zato se LH ponaša ka da je pobjeda ostvarena naredbom sa pita njegovo djelo dok je lice VB bilo crveno ka mak . btw , MS se “revanšira” RB u americi kad je propustija kolegu ( za 11 tisućinki pobjeda rubensa ) , a kako je reagira LH na pitanje misli li se “revanširat” VB ? ;) pada li na pamet 2013. tj prva sezona LH u mercu ? sjeća li se itko “priče” brawna sa NR u 2 trke kad je u jednoj odbija traženje NR da pretekne lewisa jer je brži rezolutnim “negativ nico , negativ! ” ili u drugoj kad LH nije moga preteć nicu , požalija se pitu , a brawn je “objasnija” NR da su na različitim startegijama i da zbog toga propusti LH . i onda LH spominjući njemački tim sa njemačkim vozačem aludira valjda na to da ga zbog toga sabotiraju . znam da nisam svjestan koliko sam gluposti , laži napisa ( ti si to dobro primjetija nedavno ) ali jbga … takav sam :( volim izmišljat jer ništa od navedenog nikad se nije desilo …



          12
          10

          2
        • Marlboro
          Hey You Donator Prikaži

          Avalone moraš prestati rušiti iluzije i snove pojedinima. Teško je za gledat hihihi



          8
          6

          2
        • Lando Norris
          Zola Prikaži

          Koliko znam u ovom clanku se nigdje ne spominje botasa jel tako? Zasto se onda prica o njemu tu



          2
          0

          2
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          Frantic

          Ja to uopce ne osporavam, ja se slazem s tim, ali znas i sam kakvi su komentari… ne samo za Bottasa nego je tako bilo i za Rosberga

          avalon

          Odma na pocetku da kazem da nisam procito tvoj komentar do kraja, bilo je dovoljno na pocetku da shvatim da si otiso od onoga sto sam ja komentirao, ja sam aludirao na kometare pojedinaca sa ovog foruma, a ne bilo kakve izjave “finca”, “vuka”, i “engleza”… poanta mog komentara je jasna, znamo svi kako se pisalo da Bottasa/Rosberga ubijaju strategijom, kvarovima na bolidu itd. , a u slucaju Pereza nitko bar da se sjeti da napise tako nesto, ma da je tu veza izmedju Strolla i momcadi puno jaca i diskutabilnija nego kod Hamiltona i Mercedesa…

          I da ponovim jos jednom, ne pisem ovo zato sto sam ja neki fanboy Hamiltona ili sto god vi mislili, nego zato sto mi je zanimljiva psihologija pojedinih komentatora iz red tabora



          1
          -4

          5
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Avalon opet po svojem. Naravno da je izostavio vn Mađarske i vraćanje pozicije iako se u to vrijeme borio sa Vettelom za naslov. Očekivano.


          0
          -2

          2
      • Sergio Perez
        Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

        Usudi? Ali na portalu popiješ ban ako to izjavis, ili dobijes po prstima ?



        2
        1

        1
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Dobar si samo koliko si dobro odvozio zadnju utrku.



      2
      2

      0
    • David Croft
      Dome_Senna Prikaži

      Nije dobar? Možda nije najbolji, ali je odličan vozač i vrlo konzistentan. Vrlo vrlo vrlo rijetko radi pogrješke, ima dobar racing craft, DNF-ovi su mu prava rijetkost. Od početka hibridne ere 2014. ima samo 13 DNF-ova u 124 utrke. Što čini postotak od 90% završavanja utrke. Znači nije ipak da je to sve do konstruktora, nekad je i vozačka greška kad ode mjenjač ili se motor prekuha.

      Kad pretječe, ide na sigurno tako da pretjecanja nisu atraktivna uvijek kao recimo Ricciardova, ali se zna dogoditi i da budu kao na Norrisa u zadnjoj utrci 2019 ili na prošloj utrci VN Štajarske na Sainza. Ne sjećam se kada je Perez pretjecao, ili se branio kao Verstappen, Stroll ili Magnussen da nakon što pretekne vozača, taj vozač je gotov s utrkom ili završi izvan staze. Osim kada je bilo onih tenzija s Oconom u Belgiji i Azerbajdžanu 2018.

      Da sam ja šef momčadi, prije bih kontaktirao Pereza nego ove dijamante iz Red Bullove akademije ili recimo one vozače koji su u 3 utrke sezone neobjašnjivo brzi, ali ostalih 17 imaju “čudne, neobjašnjive probleme s balansom bolida” kao što su Hulkenberg ili Grosjean koji su u njegovom rangu i njegovih godina.



      11
      8

      3
  3. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Najpoštenije bi bilo tko bude losiji bodovno odlazi.



    9
    7

    2
  4. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Da li je kroz povijest F1 bilo ovakvih (ili sličnih) situacija, gdje bi otac sinu “kupio/poklonio/rezervirao” mjesto u F1 (pa makar i na uštrup nekom boljem vozaču)? I dali su Ti sinovi napravili značajne rezultate u karijeri?
    Nemam dovoljno “životnog staža” da bih znao takve stvari iz povijesti ovog sporta, ali kad već imamo “Stroll situaciju” pa me interesira…..



    1
    1

    0
  5. Fernando Alonso 14
    Hyper markoni Prikaži

    Ako Stroll nastavi s vožnjama kao u Mađarskoj, Perez bi se nažalost mogao jako zabrinuti, ali ipak, da nema Lawrenca Strolla, dobar dio ekipa bi možda i nestao.



    1
    1

    0
  6. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Realno, nepravedno je ovo prema Perezu, no nepravedan je bio i Ferrari prema Vettelu. Moje misljenje je da ekipa mora imati jednog iskusnijeg vozaca i uz njega eventualno netko ala sainz ili Leclerc. Drugo, Vettel je grijesio puno no da ima bolid kakav ima Mercedes akupljao bi titule on ko i prije. Nije problem vozac ako ima dobar stroj. Ferrari ima vecih problema nego sto je vozac i sa odlaskom Vettela i dolaskom Saniza imaju dvojicu mladica koji su upitni dali ce imati znanja i iskustva da pomognu inzinjerima u razvoju bolida. Mislim da je Vettel trebao dobiti jos jedan ugovor , a paznju su trebali oosvetiti remontu ekipe iz temelja do rijesavanja broblema na bolidu. To se trebalo poceti raditi nakon prvih par utrka 2019. Dokaz? Pa evo i stroll kada ima dobar bolid zavrsava ispred vozaca sa vecim imenima. Ako nemas dobat bolid mozes biti dobar kao ne znam tko i to ti pomoci nece. Na kraju ce Vettel dobiti solidan bolid a perez koji ga godinama ceka nece. Nije posteno ni za jednog ji za drugog no takav je zivot.



    1
    -2

    3
  7. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Realno nepravno je ovo prema Perezu, no nepravedan je bio i Ferrari prema Vettelu. Moje misljenje je da ekipa mora imati jednog iskusnijeg vozaca i uz njega eventualno netko ala sainz ili Leclerc. Drugo, Vettel je grijesio puno no da ima bolid kakav ima Mercedes akupljao bi titule on ko i prije. Nije problem vozac ako ima dobar stroj. Ferrari ima vecih problema nego sto je vozac i sa odlaskom Vettela i dolaskom Saniza imaju dvojicu mladica koji su upitni dali ce imati znanja i iskustva da pomognu inzinjerima u razvoju bolida. Mislim da je Vettel trebao dobiti jos jedan ugovor , a paznju su trebali oosvetiti remontu ekipe iz temelja do rijesavanja broblema na bolidu. To se trebalo poceti raditi nakon prvih par utrka 2019. Dokaz? Pa evo i stroll kada ima dobar bolid zavrsava ispred vozaca sa vecim imenima. Ako nemas dobat bolid mozes biti dobar kao ne znam tko i to ti pomoci nece. Na kraju ce Vettel dobiti solidan bolid a perez koji ga godinama ceka nece. Nije posteno ni za jednog ji za drugog no takav je zivot. Ono sto je meni zalosno je to da svaka top ekipa gura jednog glavno vozaca i jednog vodonosu izuzev Ferrarija lani. Trebali bi top vozaci sjeeiti u top bolidima i boriti se za pobjede a ne da Vettel sjedi u aston martinu , alonso u mclareni ili riciardo u renaultu isl. Ja razumijem da ekipe zele mir u kokosinjcu ali isto tako misim da su rijetko kad moguce situacije da neka ekipa prospe sve zbog unutarmomcadskog dvoboja kao mclaren 2007.



    4
    3

    1
    • Marlboro
      Hey You Donator Prikaži

      Vi svi pričate kao da je Stroll lošiji vozač od Pereza. Ja bi ruku u vatru stavio da su jednako kvalitetni ako nije Stroll i veći potencijal. Lani je došao u novu ekipu. To je godina za uhodavanje od ove godine očekujem Strolla da redovno završava ispred Pereza.



      3
      -1

      4
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        ne da pricamoo kao da je losiji, nego je losiji 100%. Kad stoll odveze sezone kao Perez i uhvati toliko postolja sa ovakvim bolidima onda cemo pricat o strollu koji je mozda bolji od tog i tog. Decko je ubo do sad jedan krupir u baku i to je to sto sam vidio od njega. Anemičan, bez akcije, nenapada, kao neka losija verzija Masse, Bottasa, Barichela. I te price o privikavanjima su glupost, netko tko zna zna odmah a ne za 2,3 godine. Os primjer? VEttel,LEclerc,Hamilton isl…. dosli su u ekipu i pokazali da vrijede odmah. Stroll da je vrijedan paznje bi vec pokazao da je to tako.



        4
        2

        2
      • Marlboro
        Hey You Donator Prikaži

        A perez je to kao pokazao da zna? kada i gdje?



        2
        0

        2
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Prevrti sezone pereza do sada, sa kome je bio u ekipi , (kakvom bolidu) i sto je do sad uspio. Stroll se nema sta s njime spominjati u istoj recenici dok ne odradi isto. Npr za pocetak da ga pobjedi jednoj sezoni.



          3
          1

          2
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Stroll do sada nije pokazao skoro ništa u f1. Što se tiče ove faze uhodavanja, kolega alonso ti je već dobro rekao da je svaki top vozač od početka pokazao da vrijedi, bez ikakvih faza uhodavanja i privikavanja.



        1
        0

        1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.