Ghiotto stigao do pobjede u sprint utrci s četiri desetinke ispred Ilotta!

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 4 godina 3 min 5 komentara

Iskusni Talijan Luca Ghiotto uspio je izdržati sprint utrku bez promjene guma i sa samo četiri desetinke prednosti ispred Calluma Ilotta stići do svoje prve ovosezonske pobjede te prve pobjede za novu momčad Hitech.

Ilott je nakon starta s pole positiona vodio, no odlučio je promijeniti gume. Uspio je skinuti 25 sekundi u odnosu na Ghiotta nakon boksa, no na kraju mu je ponestalo vremena.

Treće mjesto pripalo je Micku Schumacheru drugi dan zaredom u netipičnoj sprint utrci gdje samo pobjednik i desetoplasirani Giuliano Alesi nisu mijenjali gume.

Ilott je još jednom bez problema obranio najbolju startnu poziciju, dok je iza njega bilo dosta velikih promjena – oba Hitecha napredovala su za tri pozicije, Ghiotto je skočio na drugo, a Mazepin na četvrto mjesto. Petoplasirani Ticktum također je imao odličan start u napredak od četiri pozicije. Jehan Daruvala izgubio je čak šest pozicija, dok je Felipe Drugovich imao užasan start s četvrtog mjesta i pao je na 20. mjesto.

Već u drugom krugu Ticktum javlja gubitak snage, a nakon što je počeo padati kroz poredak, Britanac staje u boksu i završava utrku s pet krugova zaostatka.

U 12. krugu vozači počinju ulaziti u boks, iako to u sprint utrci nije obavezno niti uobičajeno. Prvo su u boks ušli oni koji su krenuli na mekšim gumama poput Aitkena i Deletraza, no kasnije u boks kreću i oni na tvrđim gumama.

Mick Schumacher otišao je s trećeg mjesta na promjenu guma tijekom koje je bilo dosta problema na prednjoj desnoj gumi. Krug kasnije i vodeći Ilott ulazi u boks, kao i jučerašnji pobjednik Robert Švarcman. Švarcman se zahvaljujući problemima za Schumachera vratio na stazu ispred timskog kolege, no Nijemac uspijeva proći.

Iako su vozači na svježim gumama letjeli stazom, Ghiotto je odlučio pokušati odraditi utrku na jednom setu guma. Dok su Alesija, koji je također pokušao istu strategiju, sustizali i prestizali nekoliko krugova prije kraja utrke, Ghiotto je imao značajniju prednost.

Ilott je kasnio 25.9 sekundi na izlazu iz boksa, a po krugu je skidao tri do četiri sekunde u odnosu na vodećeg. Međutim, Ghiottova prednost pokazala se prevelikom – Ilott ga je uspio sustići tek u zadnjem zavoju, stoga je Talijan ciljem prošao kao prvi s četiri desetinke prednosti. Ghiottu je to sedma pobjeda u kategoriji.

Schumacher je ostao treći ispred jučerašnjeg najbržeg dvojca iz Rusije, Švarcmana i Mazepina. Šesti je završio Deletraz, sedmi Daruvala, a posljednje mjesto koje nosi bodove osvojio je Guanyu Zhou.

Iduće dvije utrke voze se za dva tjedna u Velikoj Britaniji.

Vozač Momčad
1 Luca Ghiotto Hitech Grand Prix
2 Callum Ilott UNI-Virtuosi
3 Mick Schumacher Prema Racing
4 Robert Švarcman Prema Racing
5 Nikita Mazepin Hitech Grand Prix
6 Louis Deletraz Charouz Racing System
7 Jehan Daruvala Carlin
8 Guanyu Zhou UNI-Virtuosi
9 Marcus Armstrong ART Grand Prix
10 Giuliano Alesi BWT HWA RACELAB
11 Nobuharu Matsushita MP Motorsport
12 Sean Gelael DAMS
13 Christian Lundgaard ART Grand Prix
14 Artjom Markelov BWT HWA RACELAB
15 Pedro Piquet Charouz Racing System
16 Felipe Drugovich MP Motorsport
17 Roy Nissany Trident
18 Yuki Tsunoda Carlin
19 Jack Aitken Campos Racing
20 Marino Sato Trident
21 Guilherme Samaia Campos Racing
Dan Ticktum DAMS

Konačni poredak Formule 2 2020.


Odgovor

5 komentara

  1. Ferrari
    jura718 Prikaži

    Strašno koliko je F2 zanimljiviji od F1. Na ovoj trci doslovno ostaneš zaljepljen za ekran. Dok na F1 znaš da ako nema Safety Cara ili kiše, da je Merc 1-2, ups 1-2-3-4…



    5
    4

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.