Kubica će ponovo voziti prvi trening za Alfu

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 0 komentara

Robert Kubica drugi će tjedan zaredom voziti na prvom slobodnom treningu, a ovog će puta zamijeniti Kimija Raikkonena.

Kubica je ove godine postao rezervni vozač Alfa Romea, a s njim je stigao i PKN Orlen koji je postao sunaslovni sponzor momčadi. Prošlog tjedna na VN Štajerske bio je u bolidu Antonija Giovinazzija, a trening je završio na 18. mjestu s četiri desetinke sporijim vremenom od Raikkonena.

“Brz i efikasan razvoj C39 bit će jedan od ključnih dijelova borbe u sredini poretka, a Robert je jedna od najvećih snaga koju momčad ima na svojoj strani.”

“Odradio je iznimno dobar posao u Austriji prošlog tjedna i sretan sam što ćemo ga još jednom imati u bolidu.”

“Podaci koje je omogućio našim inženjerima već su se pokazali korisnim, no i dalje imamo posla, a imati tri sjajna vozača za prikupljanje informacija je definitivno prednost.”

– Frederic Vasseur, šef Alfa Romea

35-godišnji Poljak debitirao je u Formuli 1 na Hungaroringu 2006. godine, a vozio je upravo za momčad iz Hinwila koja se tada zvala BMW Sauber.

“Vožnja ovih bolida uvijek daje izvanredan osjećaj, stoga jedva čekam petak. Osjećaji na stranu, ne smijemo zaboraviti koliko je važan razvoj bolida, pogotovo u ovako stisnutoj sezoni 2020.”, rekao je Kubica.

“Momčad treba podatke i povratne informacije, a pružanje korisnih informacija je ono zbog čega sam ovdje. Imali smo produktivan vikend prošli put i moj je cilj pomoći momčadi da napravi još jedan korak unaprijed ovdje u Mađarskoj.”

Alfa je na VN Štajerske ostala bez ijednog boda, a u prvenstvu drže osmo mjesto zahvaljujući dva boda koja je Antonio Giovinazzi osvojio devetim mjestom na VN Austrije.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.