Najbolje od timskog radija s VN Belgije

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 3 min 8 komentara

infiniti-red-bull-racing

-“Odličan posao, odličan! Nevjerojatno, jedna od najboljih vožnji u tvojoj karijeri. Silno sam ponosan na tebe!” – plakao je od sreće inženjer Romaina Grosjeana nakon utrke.

-“Što se dogodilo?” – upitao je Bottas kada mu je inženjer Jonathan Eddolls rekao da mora odslužiti kaznu prolaska kroz bokseve.
-“Pomiješali smo gume u boksu.” – kratko je objasnio Jonathan to da su na Finčev bolid stavljene tri mekane gume i jedna srednje tvrda.

-“Ah…nema snage. Stisnuo sam papučicu da kraja i ništa se ne događa.”
-“Uđi u boks na kraju kruga… Idi na start, ne ulazi u boks! MG (motor-generator) je ponovo proradio.”
-“Opet ista stvar. Nema snage.”
– bio je to napet razgovor Hülkenberga i njegovog inženjera tijekom formacijskog kruga.

-“Nešto nije u redu…” (Sainz)
-“Motor se ugasio, gotovo je.” (Maldonado) – pored Hülkenberga, veliku kilometražu nisu pokrili Sainz i Maldonado, Carlos je ušao u boks na kraju drugog formacijskog kruga, a Maldonado je imao kvar u trećem krugu utrke.

-“Nico je definitivno bliže od kako je virtualni sigurnosni automobil izašao. Kako je uspio nadoknaditi sekundu?!” – užurbano je preko radija Hamilton tražio odgovore od momčadi.

-“Razmišljam o još jednom zaustavljanju, kako vama zvuči?” – upitao je Vettel svoju momčad u 29. krugu utrke, razmišljajući o prelasku na taktiku od dva zaustavljanja u boksu.

-“Bolid je izgubio podosta snage.” (Hamilton)
-“Razumio. Ista situacija je s oba bolida.” – prije kraja utrke Mercedes je odlučio da sačuva motore u svojim bolidima i smanji njihovu snagu, što je pomalo zbunilo Hamiltona.

-“Oni imaju dug put na starim gumama. Bit ćemo konkurentni na kraju utrke.” – inženjer je uvjeravao Kvyata da je najbolje ostati na stazi tijekom virtualnog sigurnosnog automobila, i prijeći na mekane gume nekoliko krugova kasnije, zbog čega je pao na sedmu poziciju.

-“Tako se to radi! Sljedeći bolid!” – vikao je preko radija motivirani Kvyat nakon obilaženja Raikkonena, Masse i Pereza.

-“Vau, bolidi ispred su jako spori, čak ih i mi hvatamo! Mislim da prave veliku pogrešku što ne odlaze u boks.” – smišljao je šale Button dok je lovio Ericssona i Nasra koji su pokušavali doći do kraja utrke na starom setu guma.

Zanimljivih poruka nije bilo sam tijekom utrke, već i tijekom kvalifikacija i treninga.

-“Ovo je bio jedan od najbolji krugova koje sam odvozio u dugo vremena.” – optimistični Button je uživao u kvalifikacijama, dok nije vidio rezultate.

-“Nešto se pokvarilo!”
-“Primljeno Kimi. Ugasi bolid, ugasi ga.”
– vikend je odjednom krenuo na gore po Raikkonena kvarom motora tijekom Q2.

-“Marcus, jesi li dobro?”
-“Da, sve je uredu. Udario sam u zid prilično jako…žao mi je.”
– Ericsson se ispričao momčadi nakon izlijetanja u drugom slobodnom treningu.


Odgovor

8 komentara

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Šteta Hulkenberga i Sainza, dobro bi začinili utrku.


    0
    0

    0
  2. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Zanimljivo, Vettel kao da je slutio što će mu se desiti.. intuicija .


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Osjećao je on da gume popuštaju, ali sada brani ekipu iako zna da su pogriješili.


      0
      0

      0
      • Wolf
        hattrick Donator Prikaži

        Mislim da nije osjećao kako gume puštaju, već je mislio kako može napraviti više sa žutom komponentom i biti bez pritiska na kraju utrke sa dosta mlađim gumama od ostatka krida.. no to je bilo upitno, jer bi upao u gužvu iza hrpe mercedesovih upogonjenih bolida i iznenađujuće dobrih RB-vaca. Tako da bi vjerovatno “potrošio” tu prednost.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Mislim da ne bi upao iza Pereza, Masse i Kimija. Bilo bi gusto ali mislim da bi izašao ispred njih. A i da je izašao tik iza njih, mislim da bi u roku 3 kruga svu trojicu lagano uzeo. Kvyat bi u svakom slučaju bio iza njega. Jedino bi ostao upitan Grosjean, ali mislim da bi i njega mogao uhvatiti. Jbga, bilo-prošlo, lako je sad sr.at. :-D
        Inače, gubitak u boxu u Spa je među najmanjim. Pisao sam nešto o tom na forumu.


        0
        0

        0
  3. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    Da. Evo potvrdio je i team radio ono šta sam napisao nakon izjave Sebastiana.nisu iz Ferrarija smili ugroziti utrku s jednim ulaskom u pit. Osjeća je Sebastian da mu bolid u brzim zavojima biži na rubrike i vanka na travu.a to se najbolje vidilo krug prije puknuća gume. Svejedno sad je gotovo Sebastian je u Monzi po mom mišljenju ako sve bude u redu favorit za prvo misto. Svu sreću želim Sebu i Ferrariju. Stari ferrarista.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.