Binotto: Charles se borio poput lava; Vettel je u svakom krugu bio sporiji od Leclerca [video]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 25 komentara

Lošu formu Ferrarija jučer je na utrci u Austriji spretno i sretno maskirao Charles Leclerc pobjedničkim postoljem i s nekoliko odličnih poteza. S druge strane, Sebastian Vettel je imao katastrofalnu utrku. Ne samo da je pogriješio prilikom oportunističkog pokušaja pretjecanja Carlosa Sainza, nego je u utrci imao začuđujuće loš tempo, često ne puno brži od Williamsa.

“Ovo je bio vikend s puno posla i rezultat je nadmašio naša očekivanja, pogotovo nakon onog što smo vidjeli u kvalifikacijama.”

“Charles je odradio nevjerojatnu utrku, borio se kao lav od prvog do posljednjeg kruga i iskoristio je sve prilike. Danas je ovo drugo mjesto došlo uglavnom zahvaljujući njemu. Sebastian se barem uspio vratiti do bodova, ali se više mučio s balansom bolida nego Charles i sad moramo shvatiti zašto je to bilo tako prije nego dođe idući vikend.”

Sebastian Vettel je komentirao:

“Razočaravajuća utrka za mene, ali znali smo i prije početka da će biti teško. Mučio sam se tijekom cijele utrke.”

“Balans i brzina koju sam imao u petak jednostavno je nestala i zaista sam se mučio da održim bolid na stazi. Sad moramo shvatiti zašto se to dogodilo i nadamo se da će idući vikend biti bolji.”

Nakon utrke su u javnost došli video isječci s Vettelovog bolida pa je jasnije na što misle on i Binotto kad kažu da je balans bio loš, a Vettel je jučer komentirao da je sretan da se samo jednom okrenuo na stazi.

“Mislim da sam u zadnjem krugu utrke imao jednako vrijeme kao u petak na treningu s punim rezervoarom goriva. To ne štima.”

– Sebastian Vettel

Zanimljivo, Nijemac je u apsolutno svakom kompetitivnom krugu utrke (izuzev sigurnosnog automobila) bio sporiji od Leclerca, i to s nezanemarivim zaostacima. Također, njegov najbrži krug je 7 desetinki sporiji od Leclercovog.

Vremena Ferrarijevih vozača u 1. stintu (u sekundama)
Vremena Ferrarijevih vozača u 2. stintu (u sekundama)
Vremena Ferrarijevih vozača u 3. stintu (u sekundama)

Odgovor

25 komentara

  1. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Šta se dogodilo. Pa 2 stvari fettela boli ona stvar za Ferrari vise a pastari su napravili kompletnu kramu od bolida… Jednostavno. Da nije bilo safety carova leclerc ne bi dalje od 6. 5 mjesta



    8
    -2

    10
  2. Ferrari
    Fangio Donator Prikaži

    A jbg, nek vrate prošlogodisnji :)



    8
    8

    0
  3. Fia
    Realista Prikaži

    Mora da je bolid problem onda.



    5
    -1

    6
  4. Ferrari
    jura718 Prikaži

    To je sve “slučajno. Vettel je zaboravio voziti, a Leclerc misli da je to Virtual GP.

    E moj Ferrari, tugo jedna…



    6
    6

    0
  5. Kimi Raikkonen 7
    Kos Prikaži

    Pa dobro, ne kužim, pa ko radi setup bolida ako ne vozač skupa sa svojim inžinjerima. Mislim onakav bolid koji je imao svojedobno u RB teško da će ikada više imati. To je vjerojatno najupravljiviji bolid ikad napravljen to se čak i golim okom promatrača vidlo kako taj bolid prolazi zavoje ko da ide po tračnicama. Uostalom jučer su dva crvena krampa bila na stazi s tim da je jedan završio 2. a jedan 10. Tako da mislim da Sebu nije nitko drugi kriv nego on sam. Jednostavno čovjek se nemože dogovoriti sam sa sobom , neznam čemu je to tako, možda radi djece pa ima više za izgubiti, možda jer su mu ljubavnice živčane ja stvarno neznam al znam jedno a to je da definitivno vozi ispod svoje razine ili ti razine četverostrukog svjetskog prvaka. Meni je žao da je to tako ali to je činjenica.



    7
    0

    7
  6. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Mislim da je Ferrari u najvećim problemima zbog motora, vidi se i po drugima koji koriste njihove motore. Morali su skinuti to što im je davalo prednost prošle godine, i sad im je motor podjednak sa drugima. A aerodinamika im je kriminal…



    7
    7

    0
    • dejan_s Donator Prikaži

      Ako bolid Ferrarija bude vidljivo bolji nakon nadogradnji (najavljenih za Mađarsku) da li će to značiti da je Ferrari opet počeo varati vezano uz pogonsnku jedinicu/motor ili su otvorili novo područje prevare: primjena solarne energije možda? Ili postoji mogućnost da ima još gurućih problema osim pogonske jedinice?
      Da li pogonska jedinica utiče i na stabilnost motora u zavojima i na kočenjima ili je to do ipak više vezano za neke druge stvari?

      Da ne bude nejasnoće i ja vjerujem je izvjesno i da su “crveni” prošle godine nešto petljali na motoru te “išli mimo pravila”, ali ipak mislim da se trebamo kloniti prevelike simplifikacije i svaljivati sve na motor, Vettela i Binottoa …….. da je se problem Ferrarija da tako lako sažeti vjerovatno bi i rješenje došlo brzo, no kao i uvijek vrijeme će pokazati ………..gdje se problem krio i u kojoj mjeri.



      4
      4

      0
      • Alfa Romeo
        laky614 Prikaži

        Pa nadogradnje za Mađarsku nemaju veze sa motorom. A Austrija ovisi jako o jačini motora, zato ih je to i prošle godine spašavalo. Ne mislim da je ovo rezultat samo motora, u kompletu im niš ne valja za ovu godinu, ni ovjes ni aerodinamika, ni ništa. Prošle godine su bar imali nešto, a to je motor.



        1
        1

        0
  7. Charles Leclerc
    Leclerc1978 Prikaži

    Vettela pod hitno zamijeniti. Ali s kime? Hulk? Binotta pod hitno zamijeniti. Ali s kime? Ariwabene?



    1
    -5

    6
  8. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Meni je drago zbog jedne stvari: krenuti iz loše pozicije i osvojiti 19 bodova je fenomenalno. Prošlih godina bi kretali od super pozicija i osvajali ništa. Ovo je super temelj za početak prvenstva. A na koncu konca i pouzdanost donosi bodove.

    Ovo je bila jedna trka iz osamdesetih (gotovo pola nije završilo). Zapravo mi je skroz nevjerojatno da u 7. sezoni istog motora bude toliko problema s njima. Vidjet ćemo hoće li se to nastaviti.



    2
    2

    0
  9. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Realno Vettel je bio u većoj gužvi i sa sporijim bolidima oko sebe tako da ni nije mogao voziti brže krugove.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.