Mercedes donosi novi motor u Austriju nakon popravka problema s pouzdanošću

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 4 godina 2 min 3 komentara

Mercedes i njihove mušterije Racing Point i Williams koristit će novu verziju motora u Austriji, nakon što su napravili određene popravke vezane za pouzdanost motora.

Nakon otkazanja VN Australije u ožujku, F1 sezona će napokon krenuti s dvije utrke za redom na Red Bull Ringu s početkom ovog vikenda.

Mercedesova tvornica u Brixworthu je već bila napravila neke preinake između predsezonskih testiranja u Barceloni i originalne prve utrke sezone, a i još ih je uslijedilo, unatoč restrikcijama dozvoljenog vremena zbog pauziranja sezone.

Odjeli za motore su bili na službenoj zabrani rada po prvi put od ožujka do svibnja, koju je donijelo FIA-ino Svjetsko motosport vijeće.

Pouzdanost motora je bila Ahilova peta za Mercedes tijekom testiranja u Barceloni u veljači, kad su i Mercedes i Williams morali obaviti neplanirane preinake.

Na prvom testiranju, radilo se o problemima s hlađenjem MGU-H jedinice, što je bilo popravljeno za drugi tjedan testiranja. Međutim, na drugom testiranju su imali dva kvara ležajeva – problem koji su riješili prije Australije.

Motori koji su se nalazili u bolidima u Melbourneu nisu bili službeno korišteni jer bolidi nisu napustili pitlane, stoga, broj dopuštenih pogonskih jedinica počinje od nule u Austriji.

„Imamo  različitu specifikaciju od one u Melbourneu jer smo napravili nekoliko poboljšanja vezanih za pouzdanost od tada.

Ona su produkt vremena tijekom kojeg smo mogli raditi od Melbournea, ne računajući zabranu rada, i nadamo se da će nam koristiti uoči ove početne faze sezone.“

– Mercedesov glasnogovornik

Mercedes je također predstavio i nova crna trkaća odijela koja će Lewis Hamilton i Valtteri Bottas nositi kako bi odijela odgovarala novoj Mercedesovoj livreji.


Odgovor

3 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    A baš sam bio zabrinut da će Mercedesova pouzdanost pokvariti sezonu



    4
    4

    0
  2. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    A jeli Renault donosi novi PU ?
    Svi donose , samo za njih jos nisam cuo.



    2
    2

    0
  3. Ferrari
    jura718 Prikaži

    Oh shit, here we go again.
    Merc P1-P2, sexy lap.
    My tires are gone, next lap-fastest lap.



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.