F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Senzori postavljeni umjesto rubnika na posljednja dva zavoja

Lovro Andraka

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Nakon što su momčadi izrazile zabrinutost oko mogućeg nedostatka rezervnih dijelova, FIA je odlučila ukloniti visoke rubnike s posljednja dva zavoja Red Bull Ringa.

VN Austrije bit će prva od tri uzastopne utrke, stoga su momčadi zabrinute da bi mogle ostati bez dovoljno rezervnih dijelova u slučaju više incidenata, a upravo su rubnici u zavojima 9 i 10 izazivali niz manjih, ali svejedno značajnih oštećenja na bolidima.

Iz tog su razloga oni za ovaj vikend uklonjeni, a umjesto njih su postavljeni senzori koji će automatski bilježiti nepoštivanje granica staze.

Svaki krug s prelaskom preko granica u tim zavojima bit će automatski poništen, a u utrci će biti tolerirana tri neprisiljena izlaska.

“Treći put kada vozač izađe iza crveno-bijelog rubnika na izlazu iz zavoja 9 [ili 10] tijekom utrke pokazat će mu se crno-bijela zastava (službeno upozorenje, op.a.), a svaki idući izlazak prijavit će se sucima.”

“Momčadi će za svaki prelazak iza crveno-bijelog rubnika biti obaviještene putem službenog komunikacijskog sustava.”

“U svim ranije navedenim slučajevima vozač se mora vratiti na stazu kada je to sigurno i bez stjecanja značajne prednosti.”

“Zahtjevi spomenuti iznad neće se odnositi na vozače koji su izgurani sa staze, svaki takav slučaj pregledat će se pojedinačno.”

– službeni naputci sudaca

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
694 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

10 komentara

 1. Susie Wolff Har Kl Donator Prikaži

  Lovro lijepa slika za naslovnicu :thumbs:  4

  0
 2. Mercedes Jester Donator Prikaži

  Hm…možda bi momčadima bolje bilo da oko toga popričaju s vozačima. Ovo sa senzorima je totalna glupost jer se uvijek kod nekog može dogoditi da ‘ne radi kako treba’. Pijesak je idealno riješenje.  4

  0
 3. Nije mi sad jasno, jesu to senzori samo za Ferrari ili za sve.  7

  1
 4. Alain Prost Alain Prost Prikaži

  Da je zid ne bi bilo trećeg puta. Kada znaš da ti neće biti ništa… i onda su ovi dečkići kao bolji od stare ekipe.  9

  0
 5. Ayrton Senna LR7 Prikaži

  Puuuno i previše je tehnologija ušla u život pa se polagano počinje i gadit kada umjetno igra ulogu.Da ne povjeruješ:senzori u rubnjacima :(  3

  0