Williams donosi nadogradnje na otvaranje sezone u Austriji

Luka Jurić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Williams donosi nadogradnje na otvaranje sezone u Austriji

Luka Jurić

Williams će unaprijediti bolid za otvaranje sezone na VN Austrije i nadaju se da će donijeti još nadogradnji tijekom sezone.

Williams cilja oporaviti se nakon razočaravajuće 2019. gdje su se našli na začelju poretka. Bili su optimistični uz dozu opreza nakon predsezonskih testiranja u Barceloni u veljači kako će biti u mogućnosti boriti se sa slabijim momčadima iz sredine poretka ove godine.

Međutim, početak sezone bio je odgođen zbog pandemije pa su se momčadi morale pridržavati restrikcija i zabrane rada do početka lipnja, prije nego što će prvenstvo konačno početi ovaj tjedan u Austriji.

Neke momčadi odlučile su kako neće donijeti nadogradnje za svoje bolide u ovom kratkom periodu prije početka sezone, ali je zamjenica šefa momčadi Claire Williams rekla kako je zadovoljna s njihovom pozicijom:

„Naš plan nadogradnji je očito bio pod utjecajem trenutne situacije, kao što je i od svih drugih, ali moram reći kako su odjeli za operacije i planiranje odradili odličan posao kako bi osigurali da dođemo na prve utrke s nekim nadogradnjama na bolidu.

Dakle, imat ćemo nadogradnje. Nismo morali odustati od njih.

Ali za to možemo samo zahvaliti timu za proizvodnju i jako puno rada koji su uložili u tvornici van perioda zabrane rada.

Započeli smo proizvoditi te nadogradnje čim smo mogli, ali mislim kako je najvažnije za nas da smo osigurali dovoljnu količinu sredstava i opreme da izdržimo prve tri utrke za redom.

U dobroj smo formi, zadovoljni smo gdje se nalazimo“.

– Claire Williams

Unatoč prekidu sponzorskog ugovora s ROKiT-om prije početka sezone, Williams je inzistirala da imaju budžet za 2020. – a to uključuje i još nadogradnji bolida tijekom sezone.

Williams nastavlja pripreme s pretpostavkom troškova za sezonu, oko čega im pomaže tim za planiranje koji su uspostavili prošle godine nakon loše isplanirane predsezone kad bolid nije bio spreman za testiranje.

„Nije lako, ali očito je isto za sve momčadi, i mi samo radimo na najboljoj trenutnoj pretpostavci.

Imamo devet utrka koje su više manje potvrđene, te planiramo njih i onda računamo najbolju pretpostavku za preostale utrke.

Mislimo, bazirano na svemu što čujemo od F1, da se radi o bilo kojoj brojci između 15 i 18 utrka.

To je odlična prednost što imamo tu odličnu funkciju za planiranje koju smo uspostavili nakon prošlogodišnjih testiranja.

Imamo deveteročlani tim za planiranje koji radi na svom algoritmu kako bi osigurali da smo u dobroj poziciji da budemo spremni za svaki mogući ishod vezano za kalendar.

Malo je nejasno. Nije lako, ali nastavit ćemo osiguravati to da imamo dovoljno opreme i sredstava za utrke i nastavit ćemo pokušavati donositi nadogradnje kad možemo“.

– Claire Williams

Williams se nada kako će napredak koji su ostvarili s ovogodišnjim bolidom omogućiti utrkivanje s ostalim momčadima ove sezone.

„Definitivno bih se voljela nadati da je Williams nazad u borbi, nakon što smo imali dvije godine u kojima se nismo zapravo borili ni sa kim, što zna biti poprilično usamljeno.

Tako da što se tiče bolida, napravili smo poboljšanja koja smo htjeli na bolidu kako bi nas doveo u borbu s Haasom, Alfom Romeo, kim god tko je na osmoj ili devetoj [konstruktorskoj] poziciji. To bi očito bio dobar korak naprijed za nas.

To očito nije gdje želimo biti, ali smo uvijek govorili kako je to put, to je dugačak put da vratimo Williams tamo gdje želimo da bude. To je proces oporavka.

Samo želim da se borimo ponovno, da ulazimo u trkaći vikend tako da se radujemo nečemu, a to je pravo utrkivanje“.

– Claire Williams

Podrži nas

Zadnji donatori:
Ibarac00
avalentic

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9518 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Luka Jurić
Pulsmedia autor
224 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

2 komentara

 1. Pascal Wehrlein 94 Wehrlein94 Prikaži

  Stvarno bi bilo lijepo barem da se potuku sa Haasom koliko toliko ponekad za neki bod  4

  0
 2. Ferrari blejky Donator Prikaži

  nadaju se da će donijeti još nadogradnji tijekom sezone.

  Ovo govori sve koliko je Williams nisko pao. Nadaju se ???


  0

  0