Abiteboul: McLaren ove godine neće imati puno nadogradnji

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 8 komentara

Za nadolazeću sezonu Formula 1 uvodi sustav tokena, što znači da će ekipe biti ograničene po pitanju nadogradnji koje se mogu napraviti za 2021. godinu. Šef Renaulta Cyril Abiteboul očekuje da će pojedine ekipe imati problema s prilagodbom, a prvenstveno ističe McLaren koji će svoje tokene morati iskoristiti kako bi uopće ugurao Mercedesov motor u svoj bolid.

Renaultov Daniel Ricciardo će iduće godine prijeći u McLaren nakon dvije godine provedene u trenutnoj ekipi, pa su novinari pitali Abiteboula hoće li isključiti Ricciarda iz istraživanja i razvoja:

“Ne, Esteban i Daniel će biti tretirani jednako. Nema potrebe za isključivanjem bilo koga jer McLaren ne može puno naučiti iz Ricciardovog znanja. Njima će trebati jako puno tokena da integriraju novu pogonsku jedinicu u svoj bolid.”

“Kako trenutno stvari stoje u F1 – bolidi su uglavnom zamrznuti za iduću godinu. Ono malo prostora što bude otvoreno za promjene – McLaren će morati iskoristiti za integraciju nove pogonske jedinice. Imat će jako malo nadogradnji. Zbog toga možemo i dalje blisko surađivati s Ricciardom u nadolazećoj sezoni.”

Naravno, kad je riječ o razvoju bolida za 2022. godinu koja dolazi s potpuno novim setom tehničkih pravila – priča je drukčija:

“Nećemo ga uključiti u projekt za 2022., ali on o tome ionako neće znati puno jer je 2022. godina daleko ispred nas.”


Odgovor

8 komentara

  1. Fia
    Realista Prikaži

    Cisto sumnjam da ce se adaptacije na novi motor smatrat kao potroseni tokeni, sta ako npr nema dovoljno tokena za sve izmjene koje su potrebne, nece stavit motor, onak sta, kakve su ovo bedastoce… Po meni sve adaptacije vezane za promjenu motora nemaju veze s tokenima, nakon sto adaptiraju novi motor, od tada se koriste tokeni u svrhu poboljsanja paketa.
    I jos da napomenem, dobro da nisu skontali u proslosti kako glupost sa tokenima NE FUNKCIONIRA.



    4
    0

    4
  2. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Kao prvo cisto sumnjam da ce Ricci biti 100% ukljucen u sve. Tj mislim da nema sanse , jer kud ne zele da “previse” zna , kud su “ljuti” na njega i McLaren i ne zele da apsolutno nista ne prenese u drugu ekipu. Lako za to sta Abiteboul prica.

    A kao drugo , pa ne dolazi Ricci iz top 3 ekipe u McLaren pa da ce u McLarenu biti jako zainteresirani za informacije iz njegove prosle ekipe.
    Vjerujem da u McLarenu misle da su podjednaka momcad ako ne i bolja momcad od Renaulta. Pa nevidim logiku da ih pretjerano zanimaju informacije s kojima nece profitirati nista.
    Vise ce profitirati sa informacijama od ljudi koje vec imaju u tvornici nego informacijama iz Renaulta.



    2
    1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.