Grosjean: Nismo očekivali postolje

Vijesti

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 1 komentara

Romain Grosjean, Lotus

Romain Grosjean se danas po prvi put od Vn SAD-a 2013. popeo na pobjedničko postolje. Nakon dobrih kvalifikacija koje su zamaskirane kaznom promjene mjenjača, Romain se uspio povratiti u utrci, i u zadnjim krugovima je hvatao Vettela. U predzadnjem krugu ispred njega se dogodila eksplozija gume na Sebastianovom bolidu, što je prema riječima Francuza bilo zastrašujuće, ali je dovezao bolid sigurno do kraja i osvojio zasluženo treće mjesto.

“Ovo nam puno znači, i meni i timu. Nevjerojatno je biti na postolju. Kvalifikacije su jučer bile zaista dobre, ali uopće nismo razmišljali o ovakvom rezultatu u utrci. Neka naša procjena je bila da je 5. mjesto moguće, ali evo me, stojim tu kao treći. Zbilja sam uživao danas, mislim da ćemo ovo proslaviti s puno šampanjca.”

“Pri kraju utrke sam se približavao Sebastianu, sačuvali smo nešto goriva i snage u motoru. Bilo je zastrašujuće kada je Sebastianu pukla guma, to nije baš najljepši način da se domogneš postolja, ali nekada stvari krenu vama na ruku i to je bio slučaj danas. Današnji rezultat je za mene, za moj tim i sav trud koji smo uložili ove sezone. Bio sam zadovoljan i četvrtom pozicijom, ali me je moj inženjer preko radija požurivao i motivirao za borbu za postolje. Mislim da smo ovo zaslužili nakon svega.”


Odgovor

1 komentar

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    10. postolje u Formuli 1 za Francuza. Bilo bi lijepo kad bi se Renault vratio s tvorničkom momčadi i uzeo Romkea za prvog vozača. Taj čovjek je sposoban za osvajanje naslova.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.