Bivši naslovni sponzor Williamsa prelazi u Mercedes

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 10 komentara

Pouzdani izvori tvrde kako će Williamsov bivši naslovni sponzor ROKiT već od početka sezone imati svoje mjesto na bolidima Mercedesa.

Podsjetimo, ROKiT je postao Williamsov naslovni sponzor početkom 2019., nakon odlaska Martinija. Ugovor je tijekom godine produžen sve do kraja 2023., a onda je iznenada raskinut krajem svibnja.

Portali Motorsport i RaceFans tvrde kako je Mercedes već potpisao ugovor s proizvođačem mobitela i samo se čeka službena objava. Iz Mercedesa nisu htjeli komentirati komercijalne pregovore “ni s ROKiT-om ni s bilo kojim drugim brendom”.

RaceFans je citirao neimenovani izvor iz Williamsa iz čije se izjave može zaključiti kako raskid njihove suradnje nije bio prijateljski:

“Potpuno smo šokirani time da je momčad s kojom imamo dugogodišnju suradnju potpisala s ROKiT-om, pogotovo jer je dobro poznato što se dogodilo.”

Što se to točno dogodilo javnosti nije “dobro poznato”, no već iz prve izjave Claire Williams nakon raskida dalo se naslutiti nezadovoljstvo ROKiT-ovom suradnjom:

“Ne mogu detaljno objasniti razloge. Ono što mogu reći je da smo mi zadovoljili sve ugovorne obveze prema ROKiT-u.”

Williams je na svojim službenim stranicama uklonio njihov logo s fotografija ovogodišnjeg bolida, a najavili su novu livreju koju će predstaviti uoči VN Austrije.

ROKiT je trenutno naslovni sponzor Venturijeve Formula E momčadi i glavni partner ženske W Serije, gdje se njihovi logotipi nalaze na svim bolidima.


Odgovor

10 komentara

  1. Red Bull
    Kico Donator Prikaži

    Kakvu je dugogodisnju suradnju Williams imao s Rokitom!!!



    1
    -8

    9
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Ta lova što “ulazi” u F1 sve je sumnjivija, i sumnjivija….. sada se ROKIT-u “ne isplati” sa Williamsom, ali sa Mercedesom hoće!?
    Mislim, naravno da hoće biti isplativije sa Mercedesom,…. ali ovake sheme opet pokazuju veliki raspon nemilosrdnosti u f****** kapitalizmu.
    Znam, nije F1 neka dobrotvorna institucija, ali poanta je slijedeća:

    Williams je imao dogovor sa ROKIT, kada ova tvrtka nije niti postojala na tržištu, jer još nisu plasirali svoje proizvode, i to je bio svojevrstan Williamsov rizik. Za mene je slična shema i sa Rich Energy – ova tvrtka je isto pokušala ući što jeftinije u F1,…. a isto tako nije imala garanciju, tj. razgranatu paletu proizvoda – sve neke mutne igre, u mutnom….. dohvatiti se love, što jeftinije….. :facepalm:

    Ne kažem da će ROKIT ići stopama Rich Energy-ija, ali dopuštati ulazak na tržište reklama ( F1 ) samo tako kompanije koje nemaju još svoj proizvod,….. je nekapitalistički – da se tako izrazim.
    Tvrtka ROKIT djeluje puno ozbiljnije, ali Williams ih je “otkrio”….. i tko zna što još ima ispod površine ugovornih obaveza na relaciji Williams – ROKIT?

    Jednom rječju ili korijenom riječi: šupački,….. ili šupak / šupci. Velika šteta za Williams Ltd engineering.



    3
    3

    0
  3. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Zanimljivo. ROKiT je sponzor Venturi Formula E timu, kojem je šefica Susie Wolff. A sada prelaze kod Mečke, gdje je šef Toto Wolff.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.