Tost: Kvyat je po čistoj brzini često bio bolji od Ricciarda

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Tost: Kvyat je po čistoj brzini često bio bolji od Ricciarda

Ante Vetma

Šef AlphaTaurija Franz Tost kaže da je i više nego zadovoljan svojom vozačkom postavom, te vjeruje da su i Daniil Kvyat i Pierre Gasly zapravo prerano dobili promociju u Red Bull.

“Zapravo nismo imali izbora oko tih promocija u Red Bull, bilo da se radi o Kvyatu ili Gaslyju.”

“Kod Daniila je bilo to što je Sebastian otišao u Ferrari pa je on morao uskočiti u Red Bull. Prije toga je odradio samo jednu sezonu Formule 1 i došao je direktno iz GP3, a već je to veliki izazov.”

Kvyat je na kraju vraćen u Toro Rosso da se oslobodi mjesto za Maxa Verstappena.

“Daniil je vrlo, vrlo brz. Imao je sjajne performanse i ako pogledate čistu prirodnu brzinu onda ćete vidjeti da je često bio brži od Ricciarda.”

“On je vrlo, vrlo brz, ali su okolnosti u Red Bullu bile takve da nije ispalo onako kako je htio.”

“Po mom mišljenju – Red Bull je za njega došao prerano. Slično je bilo s Pierreom. Početak sezone mu nije bio lagan. Događale su mu se nesreće i kao rezultat toga nije uspio pokazati svoju pravu brzinu.”

“Međutim, mi smo vrlo zadovoljni s naša dva vozača.”

Zadnji donatori:
288GTO
Vordas
dalmat

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9621 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 8 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3882 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

5 komentara

 1. Jim Clark Vettel-Ferrari Donator Prikaži

  Ako se ne varam, H. Marko je jednom prilikom rekao da je on najveći talent kojeg su imali u svojim redovima.  6

  0
 2. Bmw Marko Rakić novinar Donator Prikaži

  Zašto je Kvyat morao uskočiti u Red Bull nakon što je otišao Seb? Što je falilo Vergneu u to vrijeme? S Ricciardom se dobro nosio, a protiv Kvyata je po meni pokazao napredak u odnosu na ono što je pokazao 2012. i 2013. Te je osvojio više bodova od Rusa.  4

  1
  • zašto kvyat u RB po odlasku SV i šta je falilo vergneu ? mislim da je najkompetentniji za te odgovore tost , iskusan lik koji je vrlo odmjeren u postupcima , izjavama . osim toga ima i nešto vozačkog staža pa valjda vidi ono šta mi ne vidimo . za razliku od marka franz ne “odbacuje” svoje vozače . dapače , ponaša se skoro ka otac . bez njega kvyat bi možda bija izgubljen za F 1 , a ko zna šta bi bilo sa gasly – em . franz je i dosljedan jer je posli otkaza DK izjave/mišljenja tosta su bile vrlo pozitivna o rusu , a svoga mišljenja se i danas drži sudeći po izjavljenom . JEV se dobro nosija sa DR ? ma da samo 2011. DR skoro da ne treba računat ka iskustvo jer pitanje je koliko je moga naučit , skupit iskustva u impotentnom HRT – u . dakle 2012. možemo računat ka sezonu di je vozija početnik DR kontra početnika JEV i tu je pobjednik bija francuz … . već iduću sezonu je pobjeđen od DR . protiv DK je pokaza napredak u odnosu na pokazano 2012./13. ? znači li to da je referenca njegovog vozačkog napretka pobjeda nad POČETNIKOM kvyatom jer JEV je 2014. iza sebe ima 39 , a rus 0 trka ;) meni recimo ispravnost mišljenja franza o DK “pokazuje” 2015. kad je sa tek 19 trka “u nogama” pobjedija DR koji je do tada odvozija 58 trka ( zanemarujem onih 11 za HRT jer sam ih zanemarija i u komparaciji DR Vs JEV ) . i 2016. je kvyat počeo dobro ako zanemarimo odustajanje u australiji zbog problema sa strujom . već u svojoj 2. trci za RB završija je 7. iako je starta sa P 15 . ( DR start sa P 5 , na kraju P 4 ) . u kini ( 2. završena trka ) DK se popeo na postolje . DR je stzarta sa P 2 , DK sa P 6 i pobjedija kolegu sa 6,5+ s prednosti . ako bi gledali bodove kroz bahrein i kinu koje su oba vozača RB završavala onda bi prednost DR nad DK rookiem u RB u odnosu na DR koji je prethodne sezone pobjedija SV u istom bolidu bila tek 3 boda ! ;) rusija šta zbog neiskustva , šta zbog nastupa pred putinom ( ne smatram ovo nevažnim ) , šta zbog “opsjednutosti” marka da šta prije maxa “ugura” u RB došla glave kvyatu pa nije doša u šansu da pokaže koliko je bilo točno mišljenje tosta o brzini , kvalitetama DK ali u samom startu za RB ipak je makar donekle opravda razmišljana franza . ne bi špekulira šta bi uradija JEV da je umisto DK doša u RB ali me čudi relativno često spominjanje francuza kad se piše o ex vozačima i njegov recimo rejting . na osnovu čega ga je “stekao” ? pobjedom nad DR kad su oba bili početnici i nad početnikom kvyatom ? ako su to reference JEV bi li onda referenca DK mogla bit pobjeda nad DR u prvoj sezoni rusa za RB ? i vrlo solidan početak sezone 2016. šta bi bila i nekakva potvrda da 2015. nije bila slučajna ? ko zna kako bi završilo da nije bilo rusije , da max nije doša u TR 2015. nego npr 2017. ;)   1

   0
 3. Pascal Wehrlein 94 Wehrlein94 Prikaži

  Šteta ako je zbilja Kvyat toliko brz da je “prerano” došao u RB. Valjda će dobiti još jednu šansu .  2

  0