Bottas: Moramo početi učiti iz grešaka

Vijesti

David Vidović

Prije 9 godina 1 min 4 komentara

Valtteri Bottas, Williams

Valtteri Bottas, Williams

Valtteri Bottas imao je jako dobru utrku sve do prve runde bokseva kada se dogodila velika pogreška u Williamsu. Mehaničari su pomiješali setove guma, i na Finčev bolid stavili tri mekane gume, i jednu srednje tvrdu, zbog čega je Bottas bio kažnjen prolaskom kroz bokseve.

“Nikada nisam vidio nešto ovakvo u utrci. U početku sam mislio da je problem u pritisku guma, jedna guma se ponašala čudno, a onda sam čuo na radiju da je momčad stavila jednu srednje tvrdu gumu i tri mekane. Naravno da je bilo razočaravajuće čuti da sam dobio kaznu za to, izgubio sam puno pozicija zbog te pogreške.

“Ne smijemo više praviti ovakve greške. Ova nas je koštala puno bodova, jednostavno moramo početi učiti iz naših greški. Saznat ćemo detaljno što se dogodilo. Naravno da sam razočaran, ali barem smo pokazali neke performanse.”


Odgovor

4 komentara

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Valtteri, trči u drugu momčad ako hoćeš naslov, Williams ti ne može to ponuditi, osim ako netko ne počne raditi motore za njih.


    0
    0

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Nevjerovatno kako se ekipa koja je treća po uspješnosti u F1, ekipa koja je drmala 90-ih godina, koja je bila jako konkurentna i u prvoj polovini prošle decenije, pretvorila u ekipu diletanata koji rade čak i ovakve debilne (blaga riječ) greške.
    I imam osjećaj da kojim slučajem nemaju Benzov PU, da bi se motali negdje na dnu iza Saubera, malo iznad Mclarena (trenutno) i Marussie (kao što je i bilo).


    0
    0

    0
  3. sennacher Prikaži

    Ekipa Williamsa kao da se uspaniči kad je na pragu velikog rezultata. I kad su vozači u Silverstoneu fenomenalno preskočili Mercedese na startu kao da su ekipu uvaljali u probleme.


    0
    0

    0
  4. Kush Prikaži

    Mislim da se ovo već jednom dogodilo nekome, sjećam se događaja samog, tj reakcije čuđenja – kako su to uspjeli, ali nemam pojma ni tko ni kad?? Ima već nešto godina od tada, vjerojatno i više nego mislim, jedino je sigurno da je već bilo u upotrebi kodiranje guma bojom, i zabrana kombiniranja komponenti, ali se još smjelo (mislim) kemijati sa raznim setovima iste vrste guma, a okretanje guma (nije bilo određenog smjera rotacije) je bilo pod obavezno – samo nemogu se sjetiti kome se to i kada dogodilo, niti kazne – ali mislim da je možda bila i drastičnija od prolaska kroz boks, nemogu garantirati, ništa baš 100% – sezone se stope nakon nakon par era (promjena pravila), i onda se u sjećanju najviše ravnam prema određenim erama puno više nego pojedinim sezonama, osim nekih iznimnih – srećom se danas može ovako lako podsjetiti u vezi nekih detalja ako treba, međutim je događaj poput ovoga zaista bizaran i nema ga nigdje u analima – možda se neko od ekipe sjeća?
    A za konkretan slučaj – da slažem se da su sluđeni malo općenito (međutim puno je bolje nego u prošloj eri kada su dotakli dno – kao McL sada), a pogotovo se pogube kada trebaju poentirati i keširati sva ulaganja, nisam pobornik teorija zavjere, ali oko Frankovog tima bi se dala isplesti dobra ako se pusti mašti na volju! ;)
    Međutim ja mislim da je najviše stvar mentaliteta pobjednika, koji su nekada imali ljudi u ovom timu, ali oni odavno nisu ovdje, a P. Head sam nemože “to”, taj filing, prenijeti mlađima, treba im jedna pobjeda i transformirat će se ekipa na pit wall-u!


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.