Bottas: Moramo početi učiti iz grešaka

David Vidović

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Bottas: Moramo početi učiti iz grešaka

David Vidović

Valtteri Bottas, Williams

Valtteri Bottas, Williams

Valtteri Bottas imao je jako dobru utrku sve do prve runde bokseva kada se dogodila velika pogreška u Williamsu. Mehaničari su pomiješali setove guma, i na Finčev bolid stavili tri mekane gume, i jednu srednje tvrdu, zbog čega je Bottas bio kažnjen prolaskom kroz bokseve.

“Nikada nisam vidio nešto ovakvo u utrci. U početku sam mislio da je problem u pritisku guma, jedna guma se ponašala čudno, a onda sam čuo na radiju da je momčad stavila jednu srednje tvrdu gumu i tri mekane. Naravno da je bilo razočaravajuće čuti da sam dobio kaznu za to, izgubio sam puno pozicija zbog te pogreške.

“Ne smijemo više praviti ovakve greške. Ova nas je koštala puno bodova, jednostavno moramo početi učiti iz naših greški. Saznat ćemo detaljno što se dogodilo. Naravno da sam razočaran, ali barem smo pokazali neke performanse.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9375 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

David Vidović
Pulsmedia autor
320 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

4 komentara

 1. Emerson Fittipaldi diesel Prikaži

  Valtteri, trči u drugu momčad ako hoćeš naslov, Williams ti ne može to ponuditi, osim ako netko ne počne raditi motore za njih.


  0

  0
 2. David Croft Frantic Donator Prikaži

  Nevjerovatno kako se ekipa koja je treća po uspješnosti u F1, ekipa koja je drmala 90-ih godina, koja je bila jako konkurentna i u prvoj polovini prošle decenije, pretvorila u ekipu diletanata koji rade čak i ovakve debilne (blaga riječ) greške.
  I imam osjećaj da kojim slučajem nemaju Benzov PU, da bi se motali negdje na dnu iza Saubera, malo iznad Mclarena (trenutno) i Marussie (kao što je i bilo).


  0

  0
 3. Ekipa Williamsa kao da se uspaniči kad je na pragu velikog rezultata. I kad su vozači u Silverstoneu fenomenalno preskočili Mercedese na startu kao da su ekipu uvaljali u probleme.


  0

  0
 4. Mislim da se ovo već jednom dogodilo nekome, sjećam se događaja samog, tj reakcije čuđenja – kako su to uspjeli, ali nemam pojma ni tko ni kad?? Ima već nešto godina od tada, vjerojatno i više nego mislim, jedino je sigurno da je već bilo u upotrebi kodiranje guma bojom, i zabrana kombiniranja komponenti, ali se još smjelo (mislim) kemijati sa raznim setovima iste vrste guma, a okretanje guma (nije bilo određenog smjera rotacije) je bilo pod obavezno – samo nemogu se sjetiti kome se to i kada dogodilo, niti kazne – ali mislim da je možda bila i drastičnija od prolaska kroz boks, nemogu garantirati, ništa baš 100% – sezone se stope nakon nakon par era (promjena pravila), i onda se u sjećanju najviše ravnam prema određenim erama puno više nego pojedinim sezonama, osim nekih iznimnih – srećom se danas može ovako lako podsjetiti u vezi nekih detalja ako treba, međutim je događaj poput ovoga zaista bizaran i nema ga nigdje u analima – možda se neko od ekipe sjeća?
  A za konkretan slučaj – da slažem se da su sluđeni malo općenito (međutim puno je bolje nego u prošloj eri kada su dotakli dno – kao McL sada), a pogotovo se pogube kada trebaju poentirati i keširati sva ulaganja, nisam pobornik teorija zavjere, ali oko Frankovog tima bi se dala isplesti dobra ako se pusti mašti na volju! ;)
  Međutim ja mislim da je najviše stvar mentaliteta pobjednika, koji su nekada imali ljudi u ovom timu, ali oni odavno nisu ovdje, a P. Head sam nemože “to”, taj filing, prenijeti mlađima, treba im jedna pobjeda i transformirat će se ekipa na pit wall-u!


  0

  0