Hungaroring produžio ugovor s F1 do 2027.

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 0 komentara

Organizatori Velike nagrade Mađarske produžili su ugovor s Formulom 1 za još jednu godinu, što znači da će u kalendaru ostati barem do 2027. godine.

Mađari su još 2016. potpisali dugogodišnji ugovor koji je zahvaljujući ovogodišnjoj izvanrednoj situaciji sada produžen.

Ovogodišnja VN Mađarske bit će treća utrka sezone, a održat će se 19. srpnja pred praznim tribinama.

“Pregovarali smo s Liberty Medijom oko kompenzacije nedostatka profita jer organizacijski troškovi nisu manji u slučaju zatvorenog događaja.”

“Dali smo sve od sebe tijekom pregovora kako bismo došli do dobrog rješenja za državu i sport u ovim izazovnim vremenima. Ne možemo reći točne brojke, ali platit ćemo samo dio naknade za prava koju plaćamo za otvoreni događaj.”

“Nadalje, produžili smo naš ugovor, stoga on sada vrijedi do 2027., a ne 2026. godine. Godišnji porast naknade za prava također je smanjen, stoga smo uštedjeli nekoliko milijardi forinti za državu.”

“Sve u svemu, mogu reći da smo bili mudri i uštedjeli mnogo.”

– Zsolt Gyulay, izvršni direktor Hungaroring Sporta

Utrka na Hungaroringu održala se svake godine od 1986., čime su trenutno treći po najdužem aktivnom nizu uzastopnih utrka s 34. Ispred njih su samo Monza s 39 uzastopnih utrka i Monako s čak 65 utrka, no njihov dugi niz bit će prekinut s obzirom na otkazivanje ovogodišnje utrke.

Gradonačelnik Monze izjavio je ranije ovog tjedna kako su i oni produžili ugovor za jednu godinu te će ostati u kalendaru do 2025. godine. Oni su također dio potvrđenog dijela kalendara za ovogodišnju sezonu.

“Dok su mnoge staze morale odustati zbog zdravstvene opasnosti, mi ćemo biti ovdje, doduše iza zatvorenih vrata. Upravo je dogovoreno produženje ugovora između Formule 1 i naše staze za jednu godinu.”

“Bolidi će nastaviti juriti hramom brzine barem do 2025. godine.”

– Dario Allevi, gradonačelnik Monze

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.