Kimi i Sauber sastavili “ugovor” kroz dva sata

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 4 godina 1 min 3 komentara

Menadžer momčadi Alfa Romeo, Beat Zehnder, ispričao je nekoliko dogodovština s Kimijem Raikkonenom, a ističe se ona o prelasku u tadašnji Sauber. Naime, kada je 2018. obznanjeno da će Leclerc biti novi Ferrarijev vozač za 2019., Kimi Raikkonen odmah se bacio u traženje trkaćeg mjesta. Zehnder mu je rekao još 2017. da se bilo kada javi i da će srediti sve što treba da nastupi za Sauber. Tako je i bilo, Kimi se javio nakon što se obznanilo da neće više biti u Ferrariju.

“Bili smo u kontaktu čim se doznalo da Charles dolazi na njegovo mjesto. Sastali smo se dva dana nakon utrke, Fred (Vasseur), Kimi i ja. Napravili smo ugovor za doslovno dva sata, ustvari, više je to bio nekakav sporazum negoli ugovor. Kimi ne čita ugovore. Do danas imamo zaista dobru komunikaciju s njim.”

Kimi je već jednom vozio za Sauber, točnije 2001. godine kada je i započeo karijeru. 18 godina nakon vratio se u momčad imenom Alfa Romeo, no korijenima momčad u kojoj je započeo svoju dugu pustolovinu.


Odgovor

3 komentara

  1. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    a toto izjavljuje da imaju oči uprte u vettela…tek toliko…..a kao to nisam znao još prije 2 tjedna i malo više…https://www.youtube.com/watch?v=LWAPubyZk2s&t=1750s
    Sa Kimijem je lako tko kuži kako taj frajer funkcionira. možda mi mislimo da je težak i siguran sam da je ultra familijaran čovjek koji dalje vozi za familiju, a ne za neke vozačke strasti te je svaki ugovor koji potpiše samo ugodnija starost i manje problema a i lovica je sigurno korektna



    13
    12

    1
    • Kimi Raikkonen
      zoka Prikaži

      Pa on je u 5 najplacenijih vozaca od nastanka f1, tesko da mu je novac motiv



      3
      2

      1
      • Rolex
        nebum kopiral Prikaži

        …ali mu je bolje putovati i biti njegovan na tuđi račun na najvišoj razini za sebe a i ong kog pozove, uz to što voli to raditi….hmmmm…jako je pametan dalo bi se zaključiti…bolje mu je voziti dok god to hoće netko plačati već otvarati vulkanizersku radionicu npr…zar ne?



        8
        8

        0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.