Carey: Ni zaraženi vozač neće otkazati utrku

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 10 komentara

Točno mjesec dana dijeli nas do početka prvog trkaćeg vikenda sezone 2020., a iz F1 poručuju kako ni eventualna zaraza koronavirusom unutar paddocka neće dovesti do otkazivanja.

Podsjetimo, sezona je zamalo počela sredinom ožujka kako je i planirano, no jedan član McLarena zarazio se koronavirusom, momčad se povukla s vikenda i Velika nagrada Australije otkazana je u zadnji čas. Čelnici Formule 1 nikako ne žele da se tako nešto ponovi i smatraju kako uz strogo propisane mjere za zatvorene utrke mogu nastaviti s vikendom čak i u slučaju zaraze:

“Zaraženi pojedinac neće dovesti do otkazivanja utrke”, izjavio je Chase Carey, izvršni direktor Formule 1 za službenu stranicu.

“Potičemo momčadi da ispoštuju procedure kako bismo pojedinca, ako mora u karantenu, mogli smjestiti u karantenu u hotelu i zamijeniti ga.”

“Spektar mogućih situacija je preširok da bismo razradili svaku, ali nemogućnost momčadi da se utrkuje ne bi otkazala utrku.”

“Imamo spremne procedure kako pronalazak zaraze ne bi doveo do otkazivanja. Ako se vozač zarazi, momčadi imaju dostupne rezervne vozače.”

Svi uključeni morat će poštovati propisane procedure vezane uz praktički svaku aktivnost:

“Ne bismo radili ovo da nismo čvrsto uvjereni kako imamo sve potrebne procedure, stručnost i sposobnosti za osiguranje sigurnog okruženja i rješavanje problema s kojima ćemo se susresti.”

“Postoji rigorozan popis smjernica koji u ovoj točki ima 80-90 stranica i sadrži sve od putovanja te smještaja u hotelima do procesa na stazi vezanih uz jelo, odlazak na toalet, pauze i procese testiranja.”


Odgovor

10 komentara

  1. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Što kaže Helmut na to?



    8
    8

    0
  2. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Odjednom je f…off covid iz dolar razloga,a ne bih se iznenadio i da ubijenog crnca proglase političkim činom i da začepe gubicu svima(klečeći mod) jer ipak se dolari trebaju počet okretat a kako je to američka tarifa ko j…nekog nebitnog jer ni spomenuti covid nije više tako bitan..



    6
    4

    2
  3. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    I opet vas ja pitam,zašto se onda VN Australije nije održala ? Dakle,u ožujku je problem 1 zaraženi,u srpnju ni 65 članova ekipe neće biti problem,čak ni zaraženi vozač neće biti problem.
    Glupost neviđenih razmjera .



    11
    0

    11
  4. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Da dobrobit prvenstva valjali bi da jedan vozac bude u karanteni 2,3 vikenda. ???



    7
    7

    0
  5. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Ne slažem se s ovom ‘mjerom’.


    0
    -6

    6

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.