Mercedes demantirao glasine o napuštanju F1 i Wolffovom odlasku

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 2 komentara

Kao i ranije Renault, Mercedes je odlučio stati na kraj glasinama o mogućem odlasku iz Formule 1, a demantirali su i glasine o odlasku Tota Wolffa.

Čak i prije trenutne krize bilo je spekulacija oko toga hoće li njemački proizvođač koji od 2014. dominira s tvorničkom momčadi ostati u Formuli 1, a sada se pojavilo još više takvih priča.

Čelnicima je očito bilo dosta takvih priča, stoga su izdali sljedeće priopćenje:

“Spekulacije oko mogućeg povlačenja iz Formule 1 ostaju neutemeljene i neodgovorne.”

“Sport je poduzeo ispravne mjere oko adresiranja posljedica pandemije Covida-19 i svoje buduće financijske održivosti te mi podržavamo te korake.”

“Naša je jasna namjera nastaviti se natjecati u Formuli 1 kao tvornička momčad Mercedes-Benza u nadolazećim godinama uz našeg upravljačkog partnera Tota Wolffa.”

Wolffu kao šefu Mercedesove F1 momčadi tekući ugovor istječe krajem godine, a glasine o odlasku dobile su vjetar u leđa već uoči prošlogodišnje Velike nagrade Brazila, kada Wolff po prvi put nije prisustvovao utrci.

Bilo je priča o tome kako bi Austrijanac mogao preuzeti neku ulogu u samoj Formuli 1, no fokus se kasnije prebacio na Aston Martin – Wolffovo privatno ulaganje u proizvođača automobila kojeg je nedavno kupio Lawrence Stroll i čije će ime iduće godine nositi Strollov Racing Point dodatno su pojačale glasine.

Mercedes će od iduće godine motorima opskrbljivati čak tri momčadi – McLaren, Aston Martin i Williams, no očito će im tvornička momčad s Wolffom na čelu i dalje biti konkurencija.


Odgovor

2 komentara

  1. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Opet moze svasta biti. Moze Merc jos godinama , desetljecima biti u F1. Kao i Renault.
    S druge strane , mozda su samo smirili medije ovim izjavama da ne “laju”previse i opet i Merc i Renault mogu ubrzo otici iz F1.
    Ta demantiranja nemoraju nista znaciti.
    Znamo svi da se u F1 i opcenito u svijetu puno puta nesto demantiralo , tvrdilo suprotno pa se opet dogodilo kako se na pocetku i mislilo.
    Vidjeti cemo sve kada za to dode vrijeme.



    9
    8

    1
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Kak sad izgleda iza kulisa F1 ide kraju bar ovakvu kakvu znamo..nebi to volio..



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.